Valnøttkake med mascarponekrem, appelsin og fiken

 

Når man leser oppskriften på denne kaken, kan den virke nokså ordinær, men dette er en av de nydeligste kakene du kan tenke deg!

Bunnen er usedvanlig saftig og smaker herlig av valnøtter og appelsin – som er en herlig smakskombinasjon. Kaken dekkes med en vidunderlig god mascarponekrem som er smaksatt med vanilje. På toppen pyntes kaken med hele valnøttkjerner, saftige appelsinskiver og ferske fiken.

 

 

Dette er en litt annerledes valnøttkake, som kan anbefales på det varmeste!

 

 

Ingredienser:

Valnøttkake:

♥ 220 g smør
♥ 100 g brunt sukker
♥ 35 g flytende honning
♥ 2 ss revet appelsinskall
♥ 4 egg
♥ 70 g hvetemel
♥ 1 ts bakepulver
♥ 200 g valnøtter

Mascarponekrem:
♥ 125 g mascarpone (se tips)
♥ 2,5 dl kremfløte
♥ 3 ss melis
♥ 1 ss vaniljepasta (se tips)

Pynt:
♥ 2 appelsiner
♥ 5 ferske fiken
♥ 20 valnøttkjerner
♥ 1 ss flytende honning


 

Fremgangsmåte:

Pisk mykt smør, brunt sukker, honning og revet appelsinskall sammen til en luftig smørkrem. Pisk inn eggene, ett om gangen, og pisk godt mellom hvert egg. Sikt sammen hvetemel og bakepulver, og vend dette inn i deigen. Mal valnøttene (de kan gjerne males i food processor slik at de blir grovkornet) og bland de malte nøttene inn i deigen til slutt.

Ha deigen i en rund form (22 cm i diameter) med bakepapir i bunnen.

Stek kaken midt i ovnen ved 180 °C i ca. 35 minutter (sjekk med kakenål at kaken er gjennomstekt i midten før du tar den ut av formen).

Avkjøl kaken i formen til den er helt kald. Flytt den deretter over på et fat.

 

 

Til mascarponekremen has mascaponeost og kjøleskapskald kremfløte i en bolle. Tilsett melis og vaniljepasta.

Pisk blandingen sammen til du få en fast og fløyelsmyk mascarponekrem.

 

 

Fordel mascarponekremen jevnt over kaken.

Skjær ut noen fine appelsinfileter fra appelsinene og legg på kaken.

Pynt videre med halve, ferske fiken og hele valnøttkjerner.

Ringle over flytende honning til slutt.

 

 

Oppbevar kaken i kjøleskapet frem til servering.

 

 

Fantastisk og eksotisk kake! 

 

 

Denne kaken har en nydelig smakskombinasjon som var ny for meg, og jeg ble virkelig positivt overrasket. Smile  

 

 

Saftig, forfriskende og smakfull valnøttkake! 

 

 

Tips:

♥ Mascarpone er en kremete, italiensk ferskost som fås kjøpt i de fleste norske matbutikker. 

♥ Vaniljepasta kan erstattes med vaniljeekstrakt. Har du ingen av delene, kan du bruke vanlig vaniljesukker eller frø fra vaniljestang. 

♥ Valnøttkakebunnen kan gjerne lages i forveien. Pakk den da godt inn i plast så den ikke blir tørr. Kaken kan også fryses. Kaken bør imidlertid serveres samme dag som den pyntes med mascarponekrem, appelsinbåter og fiken.

 

 

Håper du ble fristet til å teste ut denne spennende, deilige kaken! 

 

 

Enjoy!  Yum  

 

 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 

Valnøttkake med mascarponekrem, appelsin og fiken
Ingredienser

Valnøttkake:
♥ 220 g smør
♥ 100 g brunt sukker
♥ 35 g flytende honning
♥ 2 ss revet appelsinskall
♥ 4 egg
♥ 70 g hvetemel
♥ 1 ts bakepulver
♥ 200 g valnøtter

Mascarponekrem:
♥ 125 g mascarpone (se tips)
♥ 2,5 dl kremfløte
♥ 3 ss melis
♥ 1 ss vaniljepasta (se tips)

Pynt:
♥ 2 appelsiner
♥ 5 ferske fiken
♥ 20 valnøttkjerner

Fremgangsmåte

Pisk mykt smør, brunt sukker, honning og revet appelsinskall sammen til en luftig smørkrem. Pisk inn eggene, ett om gangen, og pisk godt mellom hvert egg. Sikt sammen hvetemel og bakepulver, og vend dette inn i deigen. Mal valnøttene (de kan gjerne males i food processor slik at de blir grovkornet) og bland de malte nøttene inn i deigen til slutt.

Ha deigen i en rund form (22 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken midt i ovnen ved 180 °C i ca. 35 minutter (sjekk med kakenål at kaken er gjennomstekt i midten før du tar den ut av formen). Avkjøl kaken i formen til den er helt kald. Flytt den deretter over på et fat.

Til mascarponekremen has mascaponeost og kjøleskapskald kremfløte i en bolle. Tilsett melis og vaniljepasta. Pisk blandingen sammen til du få en fast og fløyelsmyk mascarponekrem.

Fordel mascarponekremen jevnt over kaken. Skjær ut noen fine appelsinfileter fra appelsinene og legg på kaken. Pynt videre med halve, ferske fiken og hele valnøttkjerner. Ringle over flytende honning til slutt. Oppbevar kaken i kjøleskapet frem til servering.

Tips

♥ Mascarpone er en kremete, italiensk ferskost som fås kjøpt i de fleste norske matbutikker. 

♥ Vaniljepasta kan erstattes med vaniljeekstrakt. Har du ingen av delene, kan du bruke vanlig vaniljesukker eller frø fra vaniljestang. 

♥ Valnøttkakebunnen kan gjerne lages i forveien. Pakk den da godt inn i plast så den ikke blir tørr. Kaken kan også fryses. Kaken bør imidlertid serveres samme dag som den pyntes med mascarponekrem, appelsinbåter og fiken.

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift