Brukere online: 547
Brukere i dag: 2662
Brukere siste 7 dager: 195482
Tørkede epler er dekorativ pynt!
Ingredienser:
♥ røde juleepler
Fremgangsmåte:
Skjær epler i skiver og legg skivene utover på en bakepapirdekket stekeplate.
La epleskivene tørke midt i ovnen på svak varme. Jeg bruker 60°C vanlig over- og undervarme. Alternativt 50°C varmluft dersom du har flere brett du vil tørke samtidig.
Tørketiden er ca. 3 timer, avhengig av hvor tykke skivene er.
Ta deretter stekeplaten ut av ovnen og la epleskivene lufttørke i et døgn, så de blir helt tørre og sprø.
Tips:
♥ Tørkede epler oppbevares i tett plastboks, og kan hentes frem jul etter jul.
♥ Disse tørkede epleskivene kan spises, men blir så tørre at de egner seg best til pynt. Hvis du vil tørke epler til å spise, bør du i stedet tørke dem ved 120°C i 25-30 minutter.
Se også Tørkede klementiner, som gjør seg vakkert sammen med tørkede epler i juledekorasjoner.
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
♥ røde juleepler
Skjær epler i skiver og legg skivene utover på en bakepapirdekket stekeplate.
La epleskivene tørke midt i ovnen på svak varme. Jeg bruker 60°C vanlig over- og undervarme. Alternativt 50°C varmluft dersom du har flere brett du vil tørke samtidig.
Tørketiden er ca. 3 timer, avhengig av hvor tykke skivene er.
Ta deretter stekeplaten ut av ovnen og la epleskivene lufttørke i et døgn, så de blir helt tørre og sprø.
♥ Tørkede epler oppbevares i tett plastboks, og kan hentes frem jul etter jul.
♥ Disse tørkede epleskivene kan spises, men blir så tørre at de egner seg best til pynt. Hvis du vil tørke epler til å spise, bør du i stedet tørke dem ved 120°C i 25-30 minutter.
Skriv ny kommentar