Brukere online: 319
Brukere i dag: 794
Brukere siste 7 dager: 195650
Tørkede klementinskiver er vakkert og egner seg godt som pynt i juledekorasjoner.
Ingredienser:
♥ klementiner
Fremgangsmåte:
Skjær klementiner i skiver og legg skivene utover på en bakepapirdekket stekeplate.
Hvis du har noen klementiner som begynner å bli gamle og skrukkete, er dette en fin måte å bruke dem på.
La klementinskivene tørke midt i ovnen på svak varme. Jeg bruker 60 °C vanlig over- og undervarme. Alternativt 50 °C varmluft dersom du har flere brett du vil tørke samtidig.
Tørketiden er 4-5 timer, avhengig av hvor tykke skivene er.
Ta deretter stekeplaten ut av ovnen og la klementinskivene lufttørke i et døgn, så de blir helt tørre og sprø.
Kjekt med tørkede klementiner som julepynt!
Tips:
♥ Tørkede klementiner oppbevares i tett plastboks, og kan hentes frem jul etter jul.
♥ Disse tørkede klementinskivene kan spises, men blir så tørre at de egner seg best til pynt.
♥ Til å spise kan jeg i stedet anbefale Syltede klementiner.
Se også Tørkede epler, som gjerne kan kombineres med tørkede klementiner i dekorasjoner.
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
♥ klementiner
Skjær klementiner i skiver og legg skivene utover på en bakepapirdekket stekeplate.
La klementinskivene tørke midt i ovnen på svak varme. Jeg bruker 60°C vanlig over- og undervarme. Alternativt 50°C varmluft dersom du har flere brett du vil tørke samtidig.
Tørketiden er 4-5 timer, avhengig av hvor tykke skivene er.
Ta deretter stekeplaten ut av ovnen og la klementinskivene lufttørke i et døgn, så de blir helt tørre og sprø.
♥ Tørkede klementiner oppbevares i tett plastboks, og kan hentes frem jul etter jul.
♥ Disse tørkede klementinskivene kan spises, men blir så tørre at de egner seg best til pynt.
♥ Til å spise kan jeg i stedet anbefale Syltede klementiner.
Skriv ny kommentar