Tørkede epler (til pynt)

Tørkede epler er dekorativ pynt! 


Ingredienser:

røde juleepler

 

Fremgangsmåte:

Skjær epler i skiver og legg skivene utover på en bakepapirdekket stekeplate.

 

 

 

La epleskivene tørke midt i ovnen på svak varme. Jeg bruker 60°C vanlig over- og undervarme. Alternativt 50°C varmluft dersom du har flere brett du vil tørke samtidig.

Tørketiden er ca. 3 timer, avhengig av hvor tykke skivene er. 

Ta deretter stekeplaten ut av ovnen og la epleskivene lufttørke i et døgn, så de blir helt tørre og sprø.

 

 

Tips: 

 Tørkede epler oppbevares i tett plastboks, og kan hentes frem jul etter jul. 

 Disse tørkede epleskivene kan spises, men blir så tørre at de egner seg best til pynt. Hvis du vil tørke epler til å spise, bør du i stedet tørke dem ved 120°C i 25-30 minutter. 

 

 

Se også Tørkede klementiner, som gjør seg vakkert sammen med tørkede epler i juledekorasjoner.

 



     

 

Tørkede epler (til pynt)
Ingredienser

røde juleepler

Fremgangsmåte

Skjær epler i skiver og legg skivene utover på en bakepapirdekket stekeplate.

La epleskivene tørke midt i ovnen på svak varme. Jeg bruker 60°C vanlig over- og undervarme. Alternativt 50°C varmluft dersom du har flere brett du vil tørke samtidig.

Tørketiden er ca. 3 timer, avhengig av hvor tykke skivene er. 

Ta deretter stekeplaten ut av ovnen og la epleskivene lufttørke i et døgn, så de blir helt tørre og sprø.

Tips

 Tørkede epler oppbevares i tett plastboks, og kan hentes frem jul etter jul. 

 Disse tørkede epleskivene kan spises, men blir så tørre at de egner seg best til pynt. Hvis du vil tørke epler til å spise, bør du i stedet tørke dem ved 120°C i 25-30 minutter. 

Desserter
Sesong
Stikkord

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.
  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift