Syltetøykaker

Annonse: St. Dalfour

Hei, hei!

Det nærmer seg første adventshelg og julebaksten er godt i gang i mange hjem.

Julekaker kan jo være så mangt, og det er artig å spe på de tradisjonelle slagene med noen nye.

Syltetøykaker er enkle, veldig dekorative småkaker, som du absolutt bør prøve ut. De holder seg fint til jul, og får et lekkert, vinterlig preg med et melisdryss. Kakene kan varieres med ulike typer syltetøy, som gjør kakefatet vakkert og som gir fin smaksvariasjon på kakene. 

For å få fine kaker er det viktig å bruke syltetøy med skikkelig god smak og som ikke er for rennende. Jeg har her brukt det beste av alle syltetøy, synes jeg, som er det franske syltetøyet fra St. Dalfour.

Dette syltetøyet finnes i mange nydelige, eksklusive smaker, som alle har til felles at de kun er søtet med fruktsaft og er helt uten tilsetningsstoffer. Det gjør at smaken på syltetøyet kommer ekstra godt frem.

 

 

Her ser du et utvalg av smaksvariantene fra St. Dalfour (det finnes flere...  Smile ).

Til Syltetøykaker synes jeg det blir vakkert å variere med blått, rødt og gult syltetøy.

 

 

Til kakene brukte jeg syltetøy med appelsin, moreller og jordbær, og også fersken og blåbær.

 

 

Men nå altså over til oppskrift på Syltetøykaker!  Smile  

Oppskriften gir ca. 40 stk.

 

Ingredienser:

♥ 5 dl hvetemel
♥ 250 g smør
♥ 1,5 dl sukker
♥ 1 ts vaniljeekstrakt
♥ 1 eggeplomme

Fyll:
♥ ca. 2 dl tykt syltetøy (se tips)

Pynt:
♥ melisdryss


Fremgangsmåte:

Ha hvetemelet i en food processor med hakkekniv. Tilsett mykt smør og sukker og kjør blandingen slik at smøret fordeler seg jevnt i det tørre. Tilsett vaniljeekstrakt og eggeplommen og kjør videre til deigen samler seg.

Klem deigen sammen og pakk den inn i plast. Sett deigen kjølig i en times tid, så den blir fastere og lett å trille.

Del deigen i 40 jevnstore biter (jeg brukte ca. 17 gram deig per kake).

Trill deigbitene til runde kuler. Legg kulene på bakepapirdekkede stekeplater og klem kulene litt ned med fingrene.

Lag en grop i midten av hver kake.

 

 

Fyll gropene med en liten klatt syltetøy.

 

 

Det blir så fine Syltetøykaker med forskjellig utvalg av St. Dalfour syltetøy!

 

 

 

Stek kakene midt i ovnen ved 180 °C i 12-15 minutter.

La kakene avkjøles på platen i noen minutter før de forsiktig flyttes over på en kakerist og avkjøles helt.

Sikt over melis til pynt før servering.

 

 

Syltetøykaker som er nydelige både på smak og å se på! 

 

 

 

Tips: 

♥ Syltetøy fra St. Dalfour gir nydelige Syltetøykaker! 

 

 

Husk at kakene blir ekstra lekre med forskjellige typer syltetøy! 

 

 

Syltetøy fra St. Dalfour får du kjøpt blant annet hos Meny og Coop Mega og flere andre butikker. Se også hele utvalget i nettbutikken www.oluf.no -  HER 

 

 

 

 

♥ Pass på at du ikke fyller gropene med så mye syltetøy at det renner over under stekingen.

♥ Småkakene oppbevares i tett kakeboks og kan også fryses.

 

 

Kos deg med nydelige Syltetøykaker!  ♥  

 


♥ ♥ ♥ ♥ ♥

 

Syltetøykaker
Ingredienser

♥ 5 dl hvetemel
♥ 250 g smør
♥ 1,5 dl sukker
♥ 1 ts vaniljeekstrakt
♥ 1 eggeplomme

Fyll:
♥ ca. 2 dl tykt syltetøy (se tips)

Pynt:
♥ melisdryss

Fremgangsmåte

Ha hvetemelet i en food processor med hakkekniv. Tilsett mykt smør og sukker og kjør blandingen slik at smøret fordeler seg jevnt i det tørre. Tilsett vaniljeekstrakt og eggeplommen og kjør videre til deigen samler seg.

Klem deigen sammen og pakk den inn i plast. Sett deigen kjølig i en times tid, så den blir fastere og lett å trille.

Del deigen i 40 jevnstore biter (jeg brukte ca. 17 gram deig per kake).

Trill deigbitene til runde kuler. Legg kulene på bakepapirdekkede stekeplater og klem kulene litt ned med fingrene.

Lag en grop i midten av hver kake og fyll gropen med en liten klatt syltetøy.

Stek kakene midt i ovnen ved 180 °C i 12-15 minutter.

La kakene avkjøles på platen i noen minutter før de forsiktig flyttes over på en kakerist og avkjøles helt.

Sikt over melis til pynt før servering.

Tips

♥ Syltetøy fra St. Dalfour gir nydelige Syltetøykaker! 

♥ Pass på at du ikke fyller gropene med så mye syltetøy at det renner over under stekingen.

♥ Småkakene oppbevares i tett kakeboks og kan også fryses.

Kakekategori
Sesong
Allergier og preferanser

6 kommentarer

Ja, du kan lage disse uten food processor. Vi har klart å bake alt for hånd i alle år før food processorn kom, og det kan vi fortsatt gjøre . Bruk hendene og finfordele smøret i melet og sukkeret med fingertuppene så det smuldrer seg jevnt. Det er en fordel å arbeide raskt så deigen ikke blir for myk og smøret smelter. Tilsett vaniljeekstrakt og eggeplomme, samle deigen til en jevn deig, bearbeide deigen så lite som mulig på dette punkt slik at den ikke blir overbearbeidet (da blir den seig og de ferdige småkakene får ikke ønsket konsistens). Følg resten av oppskriften og lag småkakene. Jeg liker å begynne med smør som ikke har rukket å komme helt til romtemperatur, fordi det da blir enklere å smuldre smøret i mel og sukker. Deigen blir raskt varm av hendene, og når vanilje og eggeplomme tilsettes er deigen varm nok til å bli jevnt og godt blandet. Lykke til!

Jeg prøvde å lage disse men da de stektes så sklei de utover til veldig flate kjeks og ble veldig smuldrete/holdt ikke sammen. Noen tips/råd for hvordan man kan unngå dette?

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift