Brukere online: 75
Brukere i dag: 1330
Brukere siste 7 dager: 195584
Klementincurd er en deilig krem, som kan brukes som fyll i kaker eller på scones eller vafler.
Perfekt å lage dersom du har klementiner til overs etter julen.
Ingredienser:
♥ 4 eggeplommer
♥ 150 g sukker
♥ 1 dl presset klementinsaft
♥ 1 ss revet skall av klementiner
♥ 150 g smør
Fremgangsmåte:
Ha eggeplommer, sukker, presset klementinsaft og revet klementinskall i en metallbolle og sett over en kjele med kokende vann. Varm opp klementinkremen over vanndampen under stadig omrøring helt til kremen blir tykk og kremete. Ta kjelen av platen og rør i mykt smør i klatter.
Avkjøl kremen i kjøleskapet til den er helt kald og helst til dagen etter. Klementinkremen vil da tykne i konsistensen og bli mer kremete.
Tips:
♥ Siden klementiner varierer i størrelse og på hvor saftige de er, kan det være greit å måle opp mengden klementinsaft. Det pleier å holde med 4 klementiner til denne kremen.
♥ Klementincurd holder seg lenge i kjøleskapet hvis du oppbevarer kremen i en glass med lokk.
Se forskjellige varianter curd (sitron, jordbær, pasjonfrukt, sitron- og pasjonfrukt, appelsin mm.) og tips om hva du kan lage med curd HER.
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
♥ 4 eggeplommer
♥ 150 g sukker
♥ 1 dl presset klementinsaft
♥ 1 ss revet skall av klementiner
♥ 150 g smør
Ha eggeplommer, sukker, presset klementinsaft og revet klementinskall i en metallbolle og sett over en kjele med kokende vann. Varm opp klementinkremen over vanndampen under stadig omrøring helt til kremen blir tykk og kremete.
Ta kjelen av platen og rør i mykt smør i klatter.
Avkjøl kremen i kjøleskapet til den er helt kald og helst til dagen etter. Klementinkremen vil da tykne i konsistensen og bli mer kremete.
♥ Siden klementiner varierer i størrelse og på hvor saftige de er, kan det være greit å måle opp mengden klementinsaft. Det pleier å holde med 4 klementiner til denne kremen.
♥ Klementincurd holder seg lenge i kjøleskapet hvis du oppbevarer kremen i en glass med lokk.
Skriv ny kommentar