Brukere online: 142
Brukere i dag: 1649
Brukere siste 7 dager: 195577
Når jeg finner en oppskrift som virkerlig fungerer, er det fristende å lage flere varianter av den. Dere som har fulgt meg en stund, har vel fått med dere at jeg har denne tendensen.
Dette er en jordbærvariant av amerikanske «Blueberry Bars». Kakene lages med mørdeig i bunnen, og det er også mørdeig som smuldres på toppen. I midten er det en kombinasjon av friske jordbær og jordbærsyltetøy.
Nydelig sommerkake!
Oppskriften passer til liten langpanne.
Ingredienser:
Mørdeig:
♥ 400 g hvetemel
♥ 100 g sukker
♥ 100 g brunt sukker
♥ 1 ts bakepulver
♥ 250 g smør
♥ 1 egg
♥ 2 ts vaniljeekstakt
Fyll:
♥ 500 g jordbær
♥ 100 g sukker
♥ 2 ts vaniljesukker
♥ 2 ss maisenna
♥ 200 g jordbærsyltetøy (kan sløyfes)
Fremgangsmåte:
Ha mel, hvitt sukker, brunt sukker og bakepulver i en food processor. Tilsett romtemperert smør og kjør blandingen sammen slik at smøret smuldrer seg fint i det tørre. (Har du ikke en food processor, kan du smuldre smøret i det tørre med fingrene.) Visp egget lett sammen med vaniljeekstrakt og tilsett. Kna mørdeigen raskt sammen.
Dekk en liten langpanne (ca. 20 x 30 cm) med bakepapir. Ha drøyt halvparten av deigen i formen og press den jevnt utover bunnen.
Rens jordbærene og del dem i mindre biter.
Bland sukker, vaniljesukker og maisenna i en skål.
Ha dette deretter i bollen med jordbærene og bland godt slik at jordbærene blir jevnt dekket.
Hell bærblandingen i langpannen og fordel den jevnt utover.
Legg eventuelt små klatter med jordbærsyltetøy i sprekkene mellom bærene.
Smuldre resten av mørdeigen over bærene.
Stek kaken midt i ovnen ved 180 °C i ca. 40 minutter.
Avkjøl kaken helt i formen slik at den blir fastere i konsistensen (la den gjerne stå i kjøleskapet over natten).
Løft kaken ut av langpannen og del den opp i firkanter.
Herlige, sommerlige kakebiter!
Jordbærfyllet gjør at kaken blir myk og saftig, så dette er definitivt ikke en tørr kake.
Mmmm...
Tips:
♥ Som nevnt er det valgfritt om du vil ha jordbærsyltetøy i fyllet. Jeg har brukt det i kaken du ser på bildet. Syltetøyet gjør kakene søtere og jordbærsmaken enda mer utpreget. Liker du kaken syrligere, bør du droppe jordbærsyltetøyet.
♥ Det er lurt å la den ferdigstekte kaken stå i kjøleskapet en god stund før du skjærer den i firkanter. Da blir jordbærfyllet fastere og renner ikke når du deler kaken. Dette gjelder særlig dersom du har jordbærsyltetøy i fyllet.
♥ Kakebitene oppbevares innpakket i plast og er kjempefine å fryse.
Denne kaken er sikkert god med alle slags bær, så kjenner jeg meg selv rett, kommer det nok noen flere varianter av denne kaken utover sommeren.
Denne varianten med søte jordbær er i hvert fall supernydelig!
God fornøyelse!
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
Mørdeig:
♥ 400 g hvetemel
♥ 100 g sukker
♥ 100 g brunt sukker
♥ 1 ts bakepulver
♥ 250 g smør
♥ 1 egg
♥ 2 ts vaniljeekstakt
Fyll:
♥ 500 g jordbær
♥ 100 g sukker
♥ 2 ts vaniljesukker
♥ 2 ss maisenna
♥ 200 g jordbærsyltetøy (kan sløyfes)
Ha mel, hvitt sukker, brunt sukker og bakepulver i en food processor. Tilsett romtemperert smør og kjør blandingen sammen slik at smøret smuldrer seg fint i det tørre. (Har du ikke en food processor, kan du smuldre smøret i det tørre med fingrene.) Visp egget lett sammen med vaniljeekstrakt og tilsett. Kna mørdeigen raskt sammen.
Dekk en liten langpanne (ca. 20 x 30 cm) med bakepapir. Ha drøyt halvparten av deigen i formen og press den jevnt utover bunnen.
Rens jordbærene og del dem i mindre biter. Bland sukker, vaniljesukker og maisenna i en skål. Ha dette deretter i bollen med jordbærene og bland godt slik at jordbærene blir jevnt dekket.
Hell bærblandingen i langpannen og fordel den jevnt utover. Legg eventuelt små klatter med jordbærsyltetøy i sprekkene mellom bærene. Smuldre resten av mørdeigen over bærene.
Stek kaken midt i ovnen ved 180 °C i ca. 40 minutter.
Avkjøl kaken helt i formen slik at den blir fastere i konsistensen (la den gjerne stå i kjøleskapet over natten).
Løft kaken ut av langpannen og del den opp i firkanter. Kakebitene oppbevares innpakket i plast og er fine å fryse.
♥ Som nevnt er det valgfritt om du vil ha jordbærsyltetøy i fyllet. Jeg har brukt det i kaken du ser på bildet. Syltetøyet gjør kakene søtere og jordbærsmaken enda mer utpreget. Liker du kaken syrligere, bør du droppe jordbærsyltetøyet.
♥ Det er lurt å la den ferdigstekte kaken stå i kjøleskapet en god stund før du skjærer den i firkanter. Da blir jordbærfyllet fastere og renner ikke når du deler kaken. Dette gjelder særlig dersom du har jordbærsyltetøy i fyllet.
♥ Kakebitene oppbevares innpakket i plast og er kjempefine å fryse.
3 kommentarer
Funker det med frosne bær?
Funker det med frosne bær?
Frosne bær har veldig mye
Frosne bær har veldig mye veske i seg og vesken kan renne ut av kaken
Hadde det fungert med et lag
Hadde det fungert med et lag vaniljekrem inni mellom lagene, eller hadde kaken blitt «vassen» da?
Skriv ny kommentar