Piña Colada Cheesecake Bars

Hola!  Smile chrome  Dette er en tropisk drøm av en kake!

Kaken er oppkalt etter den populære drinken Piña colada, som inneholder ananasjuice, rom og kokosmelk. Denne kaken er helt alkoholfri, men har den samme gode smaken av ananas og kokos.

 

 

Kaken består av bakt, kremete ostekake som lages med kokosmelk og kokos. Kaken dekkes med hjemmelaget ananaskrem og pisket fløtekrem.

På toppen pyntes kaken med kokosflak og røde maraschino-kirsebær.

 



Ingredienser:

Kjeksbunn:
♥ 400 g Digestive
♥ 1 dl sukker
♥ 150 g smør

Ostekakefyll:
♥ 800 g kremost
♥ 4 egg
♥ 2 dl sukker
♥ 3 dl kokosmelk
♥ 1 ts vaniljepasta
♥ 3 dl kokos

Ananaskrem:
♥ 6 eggeplommer
♥ 200 g sukker
♥ 1,5 dl ananasjuice
♥ 300 g smør

Fløtekrem:
♥ 5 dl kremfløte
♥ 2 ss melis

Pynt:
♥ 1,5 dl kokosflak
♥ 1,5 dl maraschino-kirsebær

 

Fremgangsmåte: 

Start gjerne dagen i forveien ved å lage klar ostekaken og ananaskremen:

Kjeksbunn:

Knus kjeksen. Bland smulene med sukker og smeltet smør.

Ha kjeksblandingen i en bakepapirkledd, liten langpanne (ca. 20 x 30 cm) og klem den utover i et jevnt lag.

Stek kjeksbunnen midt i ovnen ved 150 °C i ca. 15 minutter.


Ostekremfyll:

Ha kremosten i en bolle og pisk den jevn. Tilsett eggene, sukker, kokosmelk og vaniljepasta og rør dette godt sammen. Vend inn kokos til slutt.

Hell fyllet over kjeksbunnen. Stek kaken midt i ovnen ved 150 °C i ca. 1 time. Slå varmen av ovnen og la kaken stå i ettervarmen i 15 minutter til.

Ta kaken ut av ovnen og la den avkjøles i romtemperatur. Sett deretter kaken i kjøleskapet og la den stå der i noen timer, og gjerne over natten, slik at den blir helt fast i konsistensen.

 




Ananaskrem: 

Til ananaskremen has eggeplommer, sukker og ananasjuice i en kjele. Visp blandingen sammen.

Varm opp blandingen under stadig omrøring helt til kremen blir tykk og kremete.

Ta kjelen av platen og rør i mykt smør i klatter.

Avkjøl kremen i kjøleskapet til den er helt kald og helst til dagen etter. Ananaskremen vil da tykne i konsistensen og bli mer kremete.

 


Montering: 

På serveringsdagen løftes ostekaken ut av formen og flyttes over på et fat.

Bre over ananaskremen.

 

 

 

Pisk kremfløte og melis til en luftig krem og fordel kremen over ananaskremen.

 

 

 

Dryss over kokosflak.

 

 

Pynt med maraschino-kirsebær.

 

 

Oppbevar kaken i kjøleskapet.

 

 

For en fantastisk ostekake! 

 

 

Del kaken i firkanter ved servering.

 

 

Tips: 

♥ Ananasjuice fås blant annet kjøpt i helsekostforretning.

 

 

♥ Kokosflak finnes både rå og ristet form. Jeg har brukt en kombinasjon på denne kaken. 

 

 

♥ Siden både ostekaken og ananaskremen bør stå kaldt i flere timer, er det lurt å lage begge deler klart dagen før servering.

♥ Kaken bør serveres samme dag som den dekkes med fløtekrem. 

 

 

Nyt et stykke vidunderlig god, tropisk ostekake! 

 

 

Enjoy! 

 

 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 

Piña Colada Cheesecake Bars
Ingredienser

Kjeksbunn:
♥ 400 g Digestive
♥ 1 dl sukker
♥ 150 g smør

Ostekakefyll:
♥ 800 g kremost
♥ 4 egg
♥ 2 dl sukker
♥ 3 dl kokosmelk
♥ 1 ts vaniljepasta
♥ 3 dl kokos

Ananaskrem:
♥ 6 eggeplommer
♥ 200 g sukker
♥ 1,5 dl ananasjuice
♥ 300 g smør

Fløtekrem:
♥ 5 dl kremfløte
♥ 2 ss melis

Pynt:
♥ 1,5 dl kokosflak
♥ 1,5 dl maraschino-kirsebær

Fremgangsmåte

Start gjerne dagen i forveien ved å lage klar ostekaken og ananaskremen:

Kjeksbunn:
Knus kjeksen. Bland smulene med sukker og smeltet smør.

Ha kjeksblandingen i en bakepapirkledd, liten langpanne (ca. 20 x 30 cm) og klem den utover i et jevnt lag.

Stek kjeksbunnen midt i ovnen ved 150 °C i ca. 15 minutter.

Ostekremfyll:
Ha kremosten i en bolle og pisk den jevn. Tilsett eggene, sukker, kokosmelk og vaniljepasta og rør dette godt sammen. Vend inn kokos til slutt.

Hell fyllet over kjeksbunnen. Stek kaken midt i ovnen ved 150 °C i ca. 1 time. Slå varmen av ovnen og la kaken stå i ettervarmen i 15 minutter til.

Ta kaken ut av ovnen og la den avkjøles i romtemperatur. Sett deretter kaken i kjøleskapet og la den stå der i noen timer, og gjerne over natten, slik at den blir helt fast i konsistensen.

Ananaskrem: 
Til ananaskremen has eggeplommer, sukker og ananasjuice i en kjele. Visp blandingen sammen. Varm opp blandingen under stadig omrøring helt til kremen blir tykk og kremete. Ta kjelen av platen og rør i mykt smør i klatter.

Avkjøl kremen i kjøleskapet til den er helt kald og helst til dagen etter. Ananaskremen vil da tykne i konsistensen og bli mer kremete.

Montering: 
På serveringsdagen løftes ostekaken ut av formen og flyttes over på et fat.

Bre over ananaskremen.

Pisk kremfløte og melis til en luftig krem og fordel kremen over ananaskremen.

Dryss over kokosflak og pynt med maraschino-kirsebær.

Oppbevar kaken i kjøleskapet. Del kaken i firkanter ved servering.

Tips

♥ Siden både ostekaken og ananaskremen bør stå kaldt i flere timer, er det lurt å lage begge deler klart dagen før servering.

♥ Kaken bør serveres samme dag som den dekkes med fløtekrem. 

1 kommentar

Heisann

Denne kaken- må jeg prøve, den ser jo helt fantastisk ut.
Kan man halvere oppskriften? Passer den da i vanlig bløtkakeform?

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift