Mislykket sjokoladekake med bringebær

Helt siden jeg publiserte Mislykket sjokoladekake for første gang i 2005, har dette vært en av mine favorittkaker!

Dette er en konfektkake som skal bli skikkelig klissete. Det gjør at kaken faller litt sammen i midten, og det er nok grunnen til at kaken har fått navnet "mislykket". Det er imidlertid den klissete konsistensen som gjør kaken så digg! 

 

 

En søt og bløt sjokoladekake er nydelig å kombinere med friske bringebær!

 

 

Dette er virkelig en drøm av en kake!

 

Ingredienser: 

Sjokoladekake: 
♥ 4 egg
♥ 2 dl sukker
♥ 200 g kokesjokolade
♥ 200 g smør
♥ 2,5 dl hvetemel
♥ 1 ts bakepulver

Glasur:
♥ 200 g kokesjokolade
♥ 1 dl kremfløte

Pynt:
♥ 300 g friske bringebær

 

Fremgangsmåte:

Sjokoladekake: 

Pisk egg og sukker til tykk eggedosis.

Smelt smør i en liten kjele. Brekk i kokesjokoladen og la den smelte i det varme smøret. Avkjøl og bland inn i eggedosisen.

Sikt sammen mel og bakepulver og rør inn i deigen.

Ha deigen i en rund kakeform (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen.

Stek kaken nederst i ovnen ved 225°C i 15 min. Kaken er da fortsatt nokså skjelvende og ikke gjennomstekt.

 

 

Avkjøl kaken helt i formen og sett den i kjøleskapet over natten. Kaken vil da være stivnet og kan lett tas ut av formen.

Fjern bakepapiret og sett kaken på et passende fat.


Glasur og pynt: 

Kok opp kremfløten i en liten kjele. Ta kjelen av platen. Brekk i kokesjokoladen og la den smelte i den varme fløten.

 

 

Rør blandingen jevn med en skje og avkjøl litt.

 

 

Smør glasuren jevnt over hele kaken.

 

 

 

Sett kaken i kjøleskapet i 20 minutter, så sjokoladeglasuren blir fastere. 

Pynt kaken med friske bringebær. 

 

 

Nydelig kake, som slett ikke er mislykket! Smile  

 

 

Kaken skal være skikkelig bløt og klissete i midten.

 

 

 

YUM, så deilig kake! 

 

 

Se også Mislykket sjokoladekake med moreller, som har blitt en slager her på Det søte liv. Andre kaker i samme gate er Konfektkake med bringebær og Konfektkake med sjokolade og bringebær

 

Tips:

♥ Kaken oppbevares i kjøleskapet, men smaker aller best romtemperert, slik at den får en myk kjerne i midten.

♥ Kaken er svært holdbar i kjøleskapet og kan fryses (uten bringebær).

♥ Server kaken gjerne sammen med vaniljeis!

 

 

Åh nam!  Yum  

God fornøyelse! 

 

 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 

Mislykket sjokoladekake med bringebær
Ingredienser

Sjokoladekake: 
♥ 4 egg
♥ 2 dl sukker
♥ 200 g kokesjokolade
♥ 200 g smør
♥ 2,5 dl hvetemel
♥ 1 ts bakepulver

Glasur:
♥ 200 g kokesjokolade
♥ 1 dl kremfløte

Pynt:
♥ 300 g friske bringebær

Fremgangsmåte

Sjokoladekake: 
Pisk egg og sukker til tykk eggedosis. Smelt smør i en liten kjele. Brekk i kokesjokoladen og la den smelte i det varme smøret. Avkjøl og bland inn i eggedosisen. Sikt sammen mel og bakepulver og rør inn i deigen.

Ha deigen i en rund kakeform (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken nederst i ovnen ved 225°C i 15 min. Kaken er da fortsatt nokså skjelvende og ikke gjennomstekt.

Avkjøl kaken helt i formen og sett den i kjøleskapet over natten. Kaken vil da være stivnet og kan lett tas ut av formen. Fjern bakepapiret og sett kaken på et passende fat.

Glasur og pynt: 
Kok opp kremfløten i en liten kjele. Ta kjelen av platen. Brekk i kokesjokoladen og la den smelte i den varme fløten. Rør blandingen jevn med en skje og avkjøl litt.

Smør glasuren jevnt over hele kaken. Sett kaken i kjøleskapet i 20 minutter, så sjokoladeglasuren blir fastere. 

Pynt kaken med friske bringebær. 

Tips

♥ Kaken oppbevares i kjøleskapet, men smaker aller best romtemperert, slik at den får en myk kjerne i midten.

♥ Kaken er svært holdbar i kjøleskapet og kan fryses (uten bringebær).

♥ Server kaken gjerne sammen med vaniljeis!

Kakekategori
Sesong
Allergier og preferanser

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift