Brukere online: 81
Brukere i dag: 2105
Brukere siste 7 dager: 198224
Myk og søt vaniljesauskake er herlig i kombinasjon med syrlige ripsbær!
Oppskriften passer til stor langpanne.
Ingredienser:
♥ 250 g smør
♥ 500 g sukker
♥ 1 liter ferdig vaniljesaus (se tips)
♥ 800 g hvetemel
♥ 6 ts bakepulver
♥ 3 ts vaniljesukker
- -
♥ 400 g rips (se tips)
♥ 4 ss perlesukker (se tips)
Fremgangsmåte:
Ha vaniljesaus, smør og sukker i en kjele og varm opp på middels varme under omrøring til smøret har smeltet og alt er godt blandet. Avkjøl noe.
Sikt sammen de tørre ingrediensene i en stor bakebolle. Ha i vanilje- og smørblandingen og rør deigen jevn og klumpfri med en ballongvisp (se tips).
Hell deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca 30x40 cm).
Fordel over rips.
Dryss over perlesukker.
Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i ca. 40 minutter, eller til kaken er gjennomgstekt.
Ahh! En herlig, sommerlig langpannekake!
Avkjøl kaken i formen og del i firkanter.
Super måte å bruke rips på!
Tips:
♥ Jeg bruker Piano vaniljesaus (fra Tine) til denne kaken her.
♥ Rør minst mulig i deigen etter at du har tilsatt melet for å unng åt deigen blir seig. Jeg rører kun helt kort for hånd med en ballongvisp til deigen er blandet.
♥ Det går greit å bruke frosne rips, og i så fall trenger de ikke å tines før du har dem over kakedeigen.
♥ Jeg har brukt svensk perlesukker som holder seg hvitt under stekingen. Fås kjøpt i velassorterte matvarebutikker også i Norge. Du kan eventuelt også gi kakestykkene et melisdryss før servering.
♥ Kakestykkene holder seg myke i mange dager om de pakkes godt inn i plast. De er også kjempefine å fryse.
Jeg elsker Vaniljesauskake! Prøv å lage denne kaken med solbær, bringebær eller blåbær. Se alle varianter av Vaniljesauskake HER.
Nyt sommerlige ripsbær i denne nydelige vaniljekake!
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
♥ 250 g smør
♥ 500 g sukker
♥ 1 liter ferdig vaniljesaus (se tips)
♥ 800 g hvetemel
♥ 6 ts bakepulver
♥ 3 ts vaniljesukker
- -
♥ 400 g rips (se tips)
♥ 4 ss perlesukker (se tips)
Ha vaniljesaus, smør og sukker i en kjele og varm opp på middels varme under omrøring til smøret har smeltet og alt er godt blandet. Avkjøl noe.
Sikt sammen de tørre ingrediensene i en stor bakebolle. Ha i vanilje- og smørblandingen og rør deigen jevn og klumpfri med en ballongvisp (se tips).
Hell deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca 30x40 cm).
Fordel over rips. Dryss over perlesukker.
Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i ca. 40 minutter, eller til kaken er gjennomgstekt.
Avkjøl kaken i formen og del i firkanter.
♥ Jeg bruker Piano vaniljesaus (fra Tine) til denne kaken her.
♥ Rør minst mulig i deigen etter at du har tilsatt melet for å unng åt deigen blir seig. Jeg rører kun helt kort for hånd med en ballongvisp til deigen er blandet.
♥ Det går greit å bruke frosne rips, og i så fall trenger de ikke å tines før du har dem over kakedeigen.
♥ Jeg har brukt svensk perlesukker som holder seg hvitt under stekingen. Fås kjøpt i velassorterte matvarebutikker også i Norge. Du kan eventuelt også gi kakestykkene et melisdryss før servering.
♥ Kakestykkene holder seg myke i mange dager om de pakkes godt inn i plast. De er også kjempefine å fryse.
Skriv ny kommentar