Brukere online: 2421
Brukere i dag: 14201
Brukere siste 7 dager: 197492
Dette brødet er kjempelett å lage og er fullstappet med tørket frukt, nøtter og frø!
Du kan velge selv hvilke typer du bruker, så dette brødet er perfekt å lage hvis du vil bruke opp rester etter julen.
Frukt- og nøttebrødet lages uten gjær og inneholder rugmel og yoghurt, som gjør at det holder seg supersaftig lenge.
Vidunderlig godt sammen med alle typer ost!
Ingredienser:
♥ 5 dl tørket frukt (delt i mindre biter, se tips)
♥ 5 dl nøtter og frø (grovhakket, se tips)
♥ 2 dl grovt sammalt rugmel
♥ 4 dl fint siktet rugmel
♥ 2 ts natron
♥ 2 ts salt
♥ ca. 5 dl yoghurt naturell (se tips)
Fremgangsmåte:
Bland tørket frukt og nøtter/frø i en bolle. Tilsett grovt rugmel og bland godt.
Bland halvparten av det siktede rugmelet med natron og salt. Ha dette i bollen med tørket frukt og nøtter, og rør godt sammen.
Tilsett resten av rugmelet og bland.
Ha så i yoghurten og bland det hele godt sammen til en fast, bløt og klissete deig (se tips).
Fordel deigen i en smurt brødform (1,5 liter) med bakepapir i bunnen. Jevn til overflaten og strø over litt rugmel på toppen.
Stek brødet nederst i ovnen ved 175°C i ca. 1 time.
La brødet avkjøles i formen i noen minutter, før det forsiktig løsnes og hvelves ut av formen.
La brødet hvile en times tid før du skjærer det i skiver.
Å, dette er noe av det beste jeg vet!
Nystekt frukt- og nøttebrød med ost på - her har jeg ekte, hollandsk Edamer!
Tips:
♥ Bruk det du har av tørket frukt. Jeg brukte en kombinasjon av tørkede aprikoser, svisker, dadler, fiken og rosiner.
♥ Bruk det du har av nøtter og frø. Jeg brukte en kombinasjon av pistasjnøtter, valnøtter, mandler og gresskarkjerner.
♥ Deigen til dette brødet skal bli temmelig fast, men bløt og klissete. Jeg brukte hendene til å raskt kna sammen deigen. Tilsett et par skjeer ekstra med yogurt dersom deigen kjennes for tørr ut.
♥ Frukt- og nøttebrødet holder seg saftig i mange dager dersom det pakkes godt inn i plast. Det er også fint å fryse.
Se også oppskrift på Nøttebrød med tørket frukt og Nøttebrød (enkelt).
Herlig Frukt- og nøttebrød - dette er en super oppskrift!
Velbekomme!
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
♥ 5 dl tørket frukt (delt i mindre biter, se tips)
♥ 5 dl nøtter og frø (grovhakket, se tips)
♥ 2 dl grovt sammalt rugmel
♥ 4 dl fint siktet rugmel
♥ 2 ts natron
♥ 2 ts salt
♥ ca. 5 dl yoghurt naturell (se tips)
Bland tørket frukt og nøtter/frø i en bolle. Tilsett grovt rugmel og bland godt.
Bland halvparten av det siktede rugmelet med natron og salt. Ha dette i bollen med tørket frukt og nøtter, og rør godt sammen.
Tilsett resten av rugmelet og bland.
Ha så i yoghurten og bland det hele godt sammen til en fast, bløt og klissete deig (se tips).
Fordel deigen i en smurt brødform (1,5 liter) med bakepapir i bunnen. Jevn til overflaten og strø over litt rugmel på toppen.
Stek brødet nederst i ovnen ved 175°C i ca. 1 time.
La brødet avkjøles i formen i noen minutter, før det forsiktig løsnes og hvelves ut av formen.
♥ Bruk det du har av tørket frukt. Jeg brukte en kombinasjon av tørkede aprikoser, svisker, dadler, fiken og rosiner.
♥ Bruk det du har av nøtter og frø. Jeg brukte en kombinasjon av pistasjnøtter, valnøtter, mandler og gresskarkjerner.
♥ Deigen til dette brødet skal bli temmelig fast, men bløt og klissete. Jeg brukte hendene til å raskt kna sammen deigen. Tilsett et par skjeer ekstra med yogurt dersom deigen kjennes for tørr ut.
♥ Frukt- og nøttebrødet holder seg saftig i mange dager dersom det pakkes godt inn i plast. Det er også fint å fryse.
Skriv ny kommentar