Brukere online: 840
Brukere i dag: 40795
Brukere siste 7 dager: 195772
Hjemmebakt focaccia er noe av det beste som finnes! Her kommer en herlig oppskrift på «Cake Pan Focaccia», som altså stekes i rund kakeform.
Brødet er toppet med urte- og hvitløksolje, vårløk og ost, som gir fantastisk deilig smak!
Ingredienser:
Gjærdeig:
♥ 2,5 dl vann
♥ 1 ts tørrgjær
♥ 1,5 ts sukker
♥ 1,5 ts salt
♥ 1 ss olivenolje
♥ 5 dl hvetemel
Urte- og hvitløksolje:
♥ 1 fedd hvitløk
♥ 1 ts tørket basilikum
♥ 1 ts tørket timian
♥ 0,5 dl olivenolje
Topping:
♥ 2 dl vårløk
♥ 1 dl revet ost
♥ 0,5 ts maldonsalt
Fremgangsmåte:
Gjærdeig:
Bland lunkent vann med tørrgjær og sukker. La blandingen stå og gjære i 10 minutter. Tilsett salt, olivenolje og hvetemel.
Elt deigen i kjøkkenmaskin i ca. 10 minutter, så den blir smidig og fin.
Hev deigen lunt i ca. 1 time.
Urte- og hvitløksolje og topping:
Gjør imens klar urte- og hvitløksoljen ved å ha presset hvitløk i en kopp og tilsette tørkede urter og olivenolje.
Hakk vårløken og riv osten.
Tilbereding:
Smør og ha bakepapir i bunnen på en rund form (26 cm i diameter).
Ha den hevede deigen i formen.
Press den jevnt utover i formen med oljede fingre.
Fordel så over urte- og hvitløksoljen. Bruk fingrene til å lage dype groper i deigen som oljen kan renne ned i.
Etterhev brødet i 45 minutter.
Fordel hakket vårløk over deigen og deretter revet ost.
Dryss på litt maldonsalt.
Stek focacciaen midt i ovnen ved 200°C i ca. 25-30 minutter, til den er gyllen og gjennomstekt.
Gjett om dette lukter herlig!
Del brødet i biter.
Serveres helst nystekt!
Tips:
♥ Bruk extra virgin olivenolje av god kvalitet.
♥ Focaccia du får til overs kan oppbevares kjølig innpakket i plast og kan også fryses. Varm gjerne opp bitene igjen før servering!
Jeg kan virkelig anbefale denne smakfulle varianten av focaccia!
Så digg topping!
Enjoy!
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
Gjærdeig:
♥ 2,5 dl vann
♥ 1 ts tørrgjær
♥ 1,5 ts sukker
♥ 1,5 ts salt
♥ 1 ss olivenolje
♥ 5 dl hvetemel
Urte- og hvitløksolje:
♥ 1 fedd hvitløk
♥ 1 ts tørket basilikum
♥ 1 ts tørket timian
♥ 0,5 dl olivenolje
Topping:
♥ 2 dl vårløk
♥ 1 dl revet ost
♥ 0,5 ts maldonsalt
Gjærdeig:
Bland lunkent vann med tørrgjær og sukker. La blandingen stå og gjære i 10 minutter. Tilsett salt, olivenolje og hvetemel.
Elt deigen i kjøkkenmaskin i ca. 10 minutter, så den blir smidig og fin.
Hev deigen lunt i ca. 1 time.
Urte- og hvitløksolje og topping:
Gjør imens klar urte- og hvitløksoljen ved å ha presset hvitløk i en kopp og tilsette tørkede urter og olivenolje.
Hakk vårløken og riv osten.
Tilbereding:
Smør og ha bakepapir i bunnen på en rund form (26 cm i diameter).
Ha den hevede deigen i formen. Press den jevnt utover i formen med oljede fingre.
Fordel så over urte- og hvitløksoljen. Bruk fingrene til å lage dype groper i deigen som oljen kan renne ned i.
Etterhev brødet i 45 minutter.
Fordel hakket vårløk over deigen og deretter revet ost. Dryss på litt maldonsalt.
Stek focacciaen midt i ovnen ved 200°C i ca. 25-30 minutter, til den er gyllen og gjennomstekt.
♥ Bruk extra virgin olivenolje av god kvalitet.
♥ Focaccia du får til overs kan oppbevares kjølig innpakket i plast og kan også fryses. Varm gjerne opp bitene igjen før servering!
Skriv ny kommentar