Focaccia i kakeform med urter, løk og ost (Cake Pan Focaccia)

Hjemmebakt focaccia er noe av det beste som finnes! Her kommer en herlig oppskrift på «Cake Pan Focaccia», som altså stekes i rund kakeform.

 

 

Brødet er toppet med urte- og hvitløksolje, vårløk og ost, som gir fantastisk deilig smak!

  Yum  Yum  Yum  

 

Ingredienser:

Gjærdeig:

♥ 2,5 dl vann
♥ 1 ts tørrgjær
♥ 1,5 ts sukker
♥ 1,5 ts salt
♥ 1 ss olivenolje
♥ 5 dl hvetemel

Urte- og hvitløksolje:
♥ 1 fedd hvitløk
♥ 1 ts tørket basilikum
♥ 1 ts tørket timian
♥ 0,5 dl olivenolje

Topping:
♥ 2 dl vårløk
♥ 1 dl revet ost
♥ 0,5 ts maldonsalt


Fremgangsmåte: 

Gjærdeig: 

Bland lunkent vann med tørrgjær og sukker. La blandingen stå og gjære i 10 minutter. Tilsett salt, olivenolje og hvetemel.

Elt deigen i kjøkkenmaskin i ca. 10 minutter, så den blir smidig og fin.

Hev deigen lunt i ca. 1 time.

 

 


Urte- og hvitløksolje og topping: 

Gjør imens klar urte- og hvitløksoljen ved å ha presset hvitløk i en kopp og tilsette tørkede urter og olivenolje.

 

 

 

Hakk vårløken og riv osten.
 

Tilbereding: 

Smør og ha bakepapir i bunnen på en rund form (26 cm i diameter).

Ha den hevede deigen i formen.

 

 

Press den jevnt utover i formen med oljede fingre.

 

 

Fordel så over urte- og hvitløksoljen. Bruk fingrene til å lage dype groper i deigen som oljen kan renne ned i.

 

 

Etterhev brødet i 45 minutter.

Fordel hakket vårløk over deigen og deretter revet ost.

 

 

 

Dryss på litt maldonsalt.

Stek focacciaen midt i ovnen ved 200°C i ca. 25-30 minutter, til den er gyllen og gjennomstekt.

 

 

Gjett om dette lukter herlig!  Yum

 

 

 

Del brødet i biter.

 

 

 

 

Serveres helst nystekt!

 

 

Tips: 

♥ Bruk extra virgin olivenolje av god kvalitet.

♥ Focaccia du får til overs kan oppbevares kjølig innpakket i plast og kan også fryses. Varm gjerne opp bitene igjen før servering!

 

 

Jeg kan virkelig anbefale denne smakfulle varianten av focaccia! 

 

 

Så digg topping!  Yum

 

Enjoy! 

 

 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 

 

Focaccia i kakeform med urter, løk og ost (Cake Pan Focaccia)
Ingredienser

Gjærdeig:
♥ 2,5 dl vann
♥ 1 ts tørrgjær
♥ 1,5 ts sukker
♥ 1,5 ts salt
♥ 1 ss olivenolje
♥ 5 dl hvetemel

Urte- og hvitløksolje:
♥ 1 fedd hvitløk
♥ 1 ts tørket basilikum
♥ 1 ts tørket timian
♥ 0,5 dl olivenolje

Topping:
♥ 2 dl vårløk
♥ 1 dl revet ost
♥ 0,5 ts maldonsalt

Fremgangsmåte

Gjærdeig: 
Bland lunkent vann med tørrgjær og sukker. La blandingen stå og gjære i 10 minutter. Tilsett salt, olivenolje og hvetemel.

Elt deigen i kjøkkenmaskin i ca. 10 minutter, så den blir smidig og fin.

Hev deigen lunt i ca. 1 time.

Urte- og hvitløksolje og topping: 
Gjør imens klar urte- og hvitløksoljen ved å ha presset hvitløk i en kopp og tilsette tørkede urter og olivenolje.

Hakk vårløken og riv osten.

Tilbereding: 
Smør og ha bakepapir i bunnen på en rund form (26 cm i diameter).

Ha den hevede deigen i formen. Press den jevnt utover i formen med oljede fingre.

Fordel så over urte- og hvitløksoljen. Bruk fingrene til å lage dype groper i deigen som oljen kan renne ned i.

Etterhev brødet i 45 minutter.

Fordel hakket vårløk over deigen og deretter revet ost. Dryss på litt maldonsalt.

Stek focacciaen midt i ovnen ved 200°C i ca. 25-30 minutter, til den er gyllen og gjennomstekt.

Tips

♥ Bruk extra virgin olivenolje av god kvalitet.

♥ Focaccia du får til overs kan oppbevares kjølig innpakket i plast og kan også fryses. Varm gjerne opp bitene igjen før servering!

Kakekategori
Brødbakst
Sesong
Allergier og preferanser

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift