Rødbetesalat

Rødbetesalat er nydelig hele året, men spesielt populært sammen med julens kjøttpålegg og leverpostei, og som tilbehør til julemat som sild, rakfisk og ribbe. Også kjempegodt til vegetarretter, på brød med salat og chèvre eller annen ost, eller som fyll i lefseruller. 

Denne varianten lages med syltede rødbeter og er derfor superlettvint å røre sammen. 

 

 


Ingredienser:

♥ 350 g syltede rødbeter i skiver (se tips)
♥ 1 lite eple
♥ 1 sjalottløk eller 1/2 rødløk
♥ 0,5 dl majones
♥ 1 dl rømme (se tips)
♥ 3 ss finhakket gressløk
♥ 1 ss sitronsaft
♥ salt og pepper


Fremgangsmåte:

Ha rødbetene i en sil over en bolle slik at du heller vekk rødbetelaken (men spar på litt av laken). Kutt rødbeteskivene i små terninger (nå kan det være veldig kjekt å ha på seg engangshansker så du unngår røde fingre gjennom julen 😉 ). Ha rødbeteterningene i en bolle.

Skrell og rens eplet og skjær også dette i små terninger. Ha epleterningene i bollen med rødbetene.

Finhakk sjalottløk (eller rødløk) og ha i bollen. Bland godt sammen.

I en annen bolle røres majones og rømme sammen. Rør inn finhakket gressløk. Smak til med sitronsaft, salt og pepper. 

Ha majonesblandingen så i bollen med rødbete- og epleterningene. Vend dette godt sammen. Spe med et par skjeer av rødbetelaken.

Ha rødbetesalaten i en serveringsskål.

 

 

Oppbevar Rødbetesalaten kjølig frem til servering. 

 

 


Tips: 

♥ Jeg har her brukt 1 stort glass syltede rødbeter (350 g avrent vekt uten laken). Det er ikke noe i veien for å bruke ferske rødbeter, men disse må da først kokes eller bakes i ovnen til de er møre. Dra så av skallet og del rødbetene i små terninger. Smak til rødbetesalaten med litt ekstra sukker og eddik hvis du bruker ferske rødbeter siden du da ikke får med deg smaken fra rødbetelaken. 

♥ Eple gir frisk og god smak, men det er rødbetene som skal dominere smaken. Jeg bruker et lite, norsk vintereple til denne porsjonen.

♥ Jeg brukte her lettrømme, men seterrømme går også fint å bruke. Du kan også bruke gresk yoghurt.

♥ Når du tilbereder rødbeter (enten de er ferske eller syltede), er det alltid lurt å bruke engangshansker av plast siden rødbetene avgir så mye farge. Men husk at mye farge = mye antioksidanter, så det er sunt å spise rødbeter! 😊

♥ Rødbetesalaten holder seg god i 4 - 5 dager. Oppbevares kjølig, enten i en plastboks eller i serveringsskålen som er dekket til med plastfolie. 

♥ 

 

Som nevnt innledningsvis, er Rødbetesalat godt til mye forskjellig. 

 

 

Her ble det Rødbetesalat på rugbrød med kjøttpålegg og leverpostei. 

 

 

Håper denne Rødbetesalaten faller i smak. 

God fornøyelse! 

 

 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 

Rødbetesalat
Ingredienser

♥ 350 g syltede rødbeter i skiver (se tips)
♥ 1 lite eple
♥ 1 sjalottløk eller 1/2 rødløk
♥ 0,5 dl majones
♥ 1 dl rømme (se tips)
♥ 3 ss finhakket gressløk
♥ 1 ss sitronsaft
♥ salt og pepper

Fremgangsmåte

Ha rødbetene i en sil over en bolle slik at du heller vekk rødbetelaken (men spar på litt av laken). Kutt rødbeteskivene i små terninger (nå kan det være veldig kjekt å ha på seg engangshansker så du unngår røde fingre gjennom julen 😉 ). Ha rødbeteterningene i en bolle.

Skrell og rens eplet og skjær også dette i små terninger. Ha epleterningene i bollen med rødbetene. 

Finhakk sjalottløk (eller rødløk) og ha i bollen. Bland godt sammen.

I en annen bolle røres majones og rømme sammen. Rør inn finhakket gressløk. Smak til med sitronsaft, salt og pepper. 

Ha majonesblandingen så i bollen med rødbete- og epleterningene. Vend dette godt sammen. Spe med et par skjeer av rødbetelaken.

Ha rødbetesalaten i en serveringsskål. Oppbevar kjølig frem til servering. 

Tips

♥ Jeg har her brukt 1 stort glass syltede rødbeter (350 g avrent vekt uten laken). Det er ikke noe i veien for å bruke ferske rødbeter, men disse må da først kokes eller bakes i ovnen til de er møre. Dra så av skallet og del rødbetene i små terninger. Smak til rødbetesalaten med litt ekstra sukker og eddik hvis du bruker ferske rødbeter siden du da ikke får med deg smaken fra rødbetelaken. 

♥ Eple gir frisk og god smak, men det er rødbetene som skal dominere smaken. Jeg bruker et lite, norsk vintereple til denne porsjonen.

♥ Jeg brukte her lettrømme, men seterrømme går også fint å bruke. Du kan også bruke gresk yoghurt.

♥ Når du tilbereder rødbeter (enten de er ferske eller syltede), er det alltid lurt å bruke engangshansker av plast siden rødbetene avgir så mye farge. 

♥ Rødbetesalaten holder seg god i 4 - 5 dager. Oppbevares kjølig, enten i en plastboks eller i serveringsskålen som er dekket til med plastfolie. 

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift