Riskrem med karamell og nøtter

En spennende vri på julens riskrem er å servere den sammen med karamellsaus og karamelliserte hasselnøtter

Utrolig godt! 


Oppskriften gir 4 - 6 porsjoner.


Ingredienser: 

Riskrem:
♥ 3 dl kremfløte
♥ 900 g kald risgrøt (se tips)
♥ 4 ss melis
♥ 2 ts vaniljesukker

Karamellsaus:
♥ 250 g sukker
♥ 5 ss vann
♥ 100 g smør
♥ 2 dl kremfløte

Pynt:
♥ 100 g Karamelliserte hasselnøtter (se tips)


Fremgangsmåte: 

Riskrem:

Pisk kremfløte til krem.

Ha risgrøten i en bolle. Vend inn den piskede kremen, litt og litt om gangen. Smak til med melis og vaniljesukker.

Sett riskremen i kjøleskapet frem til servering.

Karamellsaus:

Ha sukker og vann i en tykkbunnet kjele. La blandingen koke uten noen som helst form røring. Du vil se at blandingen først tørker inn ettersom vannet fordamper, og at sukkeret deretter sakte smelter og blir flytende og lysebrunt (prosessen tar ca. 10 minutter).

Først da tilsettes smøret, som er oppdelt i terninger, og du kan rører rundt i karamellen slik at smøret smelter. Ta kjelen av platen.

Kok opp kremfløten i en annen kjele og hell den varme fløten litt og litt i kjelen med karamellen. Karamellen vil da bruse opp, så ikke hell i for mye fløte av gangen. Rør godt og la karamellen småkoke i 3 - 5 minutter under stadig omrøring.

Ta kjelen av platen og la karamellen avkjøles i minst et par timer.

 



Servering:

Finn frem serveringsskåler. Dekk bunnen med kald karamellsaus. Legg på grovt hakkede, karamelliserte hasselnøtter. 

 

 

Ha over riskrem.

 

 

Legg på mer karamelliserte hasselnøtter og litt mer karamellsaus. 

 

 

Nyt! 

 

 

Tips: 

♥ Karamelliserte hasselnøtter lages på samme måte som Brente mandler. Du finner beskrivelsen HER. Du kan alternativt bruke hakkede nøtter som ikke er karamellisert. 

♥ Karamellsaus du får til overs, kan du servere ved siden av.  

♥ Blandingsforholdet krem versus risgrøt er smak og behag. Her har jeg brukt nokså mye risgrøt (900 g) til 3 dl kremfløte fordi jeg liker riskremen best når den er tykk, men det går fint å lage riskremen med bare 400 gram kald risgrøt til 3 dl kremfløte hvis du liker den luftigere.  

♥ Du kan gjerne bruke rester av risgrøt du har igjen fra middagen eller bruke ferdigkjøpt risgrøt, eller du kan koke risgrøten basert på denne oppskriften:

Risgrøt:
2 dl risengryn
4 dl vann
8 dl melk
150 g sukker
1 vaniljestang

Kok opp vann, sukker, vaniljestang og risengryn og la småkoke i 10 min. Tilsett melk og la småkoke til risgrøten er passe tykk. Avkjøl.

Du finner mange varianter av riskrem her på Det søte liv, se blant annet Riskrem med jordbærsaus, Riskrem med rød saus, Risalamande (Dansk riskrem med kirsebærsaus) og Ris à la Malta (Svensk riskrem med appelsin).

Vil du heller lage en dessertkake, se Riskremkake og Ostekake med risgrøt og jordbærkompott
 

God fornøyelse!  😋

 


♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 

Riskrem med karamell og nøtter
Ingredienser

Riskrem:
♥ 3 dl kremfløte
♥ 900 g kald risgrøt (se tips)
♥ 4 ss melis
♥ 2 ts vaniljesukker

Karamellsaus:
♥ 250 g sukker
♥ 5 ss vann
♥ 100 g smør
♥ 2 dl kremfløte

Pynt:
♥ 100 g Karamelliserte hasselnøtter (se tips)

Fremgangsmåte

Riskrem:
Pisk kremfløte til krem. Ha risgrøten i en bolle. Vend inn den piskede kremen, litt og litt om gangen. Smak til med melis og vaniljesukker.

Sett riskremen i kjøleskapet frem til servering.

Karamellsaus:
Ha sukker og vann i en tykkbunnet kjele. La blandingen koke uten noen som helst form røring. Du vil se at blandingen først tørker inn ettersom vannet fordamper, og at sukkeret deretter sakte smelter og blir flytende og lysebrunt (prosessen tar ca. 10 minutter).

Først da tilsettes smøret, som er oppdelt i terninger, og du kan rører rundt i karamellen slik at smøret smelter. Ta kjelen av platen.

Kok opp kremfløten i en annen kjele og hell den varme fløten litt og litt i kjelen med karamellen. Karamellen vil da bruse opp, så ikke hell i for mye fløte av gangen. Rør godt og la karamellen småkoke i 3 - 5 minutter under stadig omrøring. Ta kjelen av platen og la karamellen avkjøles i minst et par timer.

Servering:
Finn frem serveringsskåler. Dekk bunnen med kald karamellsaus. Legg på grovt hakkede, karamelliserte hasselnøtter. 

Ha over riskrem. Legg på mer karamelliserte hasselnøtter og litt mer karamellsaus. 

Nyt! 

Sesong
Allergier og preferanser

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift