Brukere online: 790
Brukere i dag: 319
Brukere siste 7 dager: 198417
Sukkerlake (på fagspråket kalt "Simple syrup") brukes i mange slag drinker.
Laken består av like deler vann og sukker, som kokes opp slik at sukkeret løser seg opp. Deretter avkjøles sukkervannet til det er kaldt og kan deretter tilsettes i drinker. Fordelen med å bruke en slik sukkerlake er at også kalde drinker kan søtes uten at man kjenner sukkerkornene i drinken.
Ferdiglaget sukkerlake kan oppbevares lenge i kjøleskapet.
Jeg pleier å lage klar følgende porsjon som jeg oppbevarer i kjøleskapet:
Ingredienser:
♥ 2,5 dl vann
♥ 2,5 dl sukker
Fremgangsmåte:
Ha vann og sukker i en kjele. Varm opp blandingen til kokepunktet slik at sukkeret løser seg opp helt.
Ta kjelen av platen og avkjøl sukkerlaken til den er romtemperert. Ha den deretter på en flaske eller en kanne og oppbevar i kjøleskapet frem til bruk.
Tips:
♥ Det er selvsagt bare å skalere opp mengden dersom du ønsker å lage en større porsjon sukkerlake klar. Eller lag en mindre porsjon av for eksempel bare 1 dl vann og 1 dl sukker, dersom du bare trenger sukkerlake til noen få drinker.
Eksempel på drink der jeg bruker sukkerlake er Espresso Martini.
♥
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
♥ 2,5 dl vann
♥ 2,5 dl sukker
Ha vann og sukker i en kjele. Varm opp blandingen til kokepunktet slik at sukkeret løser seg opp helt.
Ta kjelen av platen og avkjøl sukkerlaken til den er romtemperert.
Ha den deretter på en flaske eller en kanne og oppbevar i kjøleskapet frem til bruk.
♥ Det er selvsagt bare å skalere opp mengden dersom du ønsker å lage en større porsjon sukkerlake klar. Eller lag en mindre porsjon av for eksempel bare 1 dl vann og 1 dl sukker, dersom du bare trenger sukkerlake til noen få drinker.
Skriv ny kommentar