Brukere online: 167
Brukere i dag: 1712
Brukere siste 7 dager: 195562
Det sies at Jennifer Aniston spiste denne salaten til lunsj hver eneste dag gjennom den 10 år lange innspillingen av serien Friends! Det er i hvert fall myten som har gjort at denne salaten ("The Jennifer Aniston Salad") har gått skikkelig viralt! 😃
Salaten kalles derfor også for "Friends Salad" (altså "Vennesalat").
Akkurat som Jennifer Aniston er halvt gresk, er også denne salaten greskinspirert. Ingrediensene i denne berømte salaten er kokt bulgur eller quinoa, som blandes med kikerter, agurk, rødløk, fersk persille og mynte, hakkede pistasjnøtter og deilig fetaost. Dette vendes sammen med en kjempegod oljedressing med hvitløk, sitron og honning.
Denne salaten er mettende og utrolig deilig på smak!
Perfekt til lunsj, eller som tilbehør til grillmat, kjøtt eller fisk.
Ingredienser:
♥ 2 dl bulgur (eller quinoa, se tips)
♥ 4 dl vann (eller 3 dl hvis du bruker quinoa)
♥ 400 g kikerter (se tips)
♥ 1 agurk
♥ 1 rødløk
♥ 200 g feta
♥ 1 bunt bladpersille
♥ 1 bunt mynte
♥ 100 g pistasjnøtter (ristede og salte, se tips)
Dressing:
♥ 0,5 dl olivenolje
♥ 0,5 dl presset sitronsaft
♥ 2 fedd hvitløk, knust
♥ 2 ss honning
♥ kvernet salt og pepper
Fremgangsmåte:
Finn frem ingrediensene.
Kok bulgur med vann etter anvisning på pakken (eller quinoa, se tips). La svelle og avkjøl.
Skyll kikertene godt i rennende vann. Bland dette sammen med bulgur.
Skjær agurken i små terninger og finhakk rødløken. Ha dette også i bollen. Smuldre over fetaosten.
Hakk fersk bladpersille og mynteblader og tilsett sammen med grovt hakkede pistasjnøtter.
Bland sammen ingrediensene til dressingen vend dette inn i salaten.
Ha salaten i en serveringsbolle eller fordel den utover et serveringsfat.
Sååå gode smaker! 😋
Ikke rart at denne salaten har blitt så populær!
Tips:
♥ I følge originaloppskriften, kan både bulgur og quinoa brukes. Det går også fint å bruke couscous. Sjekk anvisningen på pakningen både når det gjelder mengden vann og koketid. Hvis du bruker nokså finkornet bulgur, som jeg har gjort her, passer det som regel med 4 dl vann til 2 dl bulgur. Bruker du i stedet quinoa, vil det vanligvis holde med 3 dl vann til 2 dl quinoa.
♥ Det er enklest å bruke ferdigkokte kikerter. De ligger i lake, så det er fint å ha dem i en sikt og skylle godt i rennende, kaldt vann. Bruker du alternativt tørkede kikerter, bør de bløtlegges over natten før de kokes møre i ca. 20 - 30 minutter.
♥ I denne oppskriften skal det brukes ristede, salte pistasjnøtter, men det går selvfølgelig også helt greit med usaltede. Jeg bruker disse som jeg fjerner skallet på. Når det står 100 gram i oppskriften, er vekt uten skall som er ment.
♥ Kombinasjonen av fersk bladpersille og mynte gir en nydelig smak på salaten.
♥ Dette er en deilig og mettende salat. Salat som du får til overs kan oppbevares tildekket i kjøleskapet i opptil 3 - 4 dager.
Se også oppskrift på Bulgursalat og Gresk kikertsalat med tzatziki-dressing.
Enjoy!
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
♥ 2 dl bulgur (eller quinoa, se tips)
♥ 4 dl vann (eller 3 dl hvis du bruker quinoa)
♥ 400 g kikerter (se tips)
♥ 1 agurk
♥ 1 rødløk
♥ 200 g feta
♥ 1 bunt bladpersille
♥ 1 bunt mynte
♥ 100 g pistasjnøtter (ristede og salte, se tips)
Dressing:
♥ 0,5 dl olivenolje
♥ 0,5 dl presset sitronsaft
♥ 2 fedd hvitløk, knust
♥ 2 ss honning
♥ kvernet salt og pepper
Kok bulgur med vann etter anvisning på pakken (eller quinoa, se tips). La svelle og avkjøl.
Skyll kikertene godt i rennende vann. Bland dette sammen med bulgur.
Skjær agurken i små terninger og finhakk rødløken. Ha dette også i bollen. Smuldre over fetaosten.
Hakk fersk bladpersille og mynteblader og tilsett sammen med grovt hakkede pistasjnøtter.
Bland sammen ingrediensene til dressingen vend dette inn i salaten.
Ha salaten i en serveringsbolle eller fordel den utover et serveringsfat.
♥ I følge originaloppskriften, kan både bulgur og quinoa brukes. Det går også fint å bruke couscous. Sjekk anvisningen på pakningen både når det gjelder mengden vann og koketid. Hvis du bruker nokså finkornet bulgur, som jeg har gjort her, passer det som regel med 4 dl vann til 2 dl bulgur. Bruker du i stedet quinoa, vil det vanligvis holde med 3 dl vann til 2 dl quinoa.
♥ Det er enklest å bruke ferdigkokte kikerter. De ligger i lake, så det er fint å ha dem i en sikt og skylle godt i rennende, kaldt vann. Bruker du alternativt tørkede kikerter, bør de bløtlegges over natten før de kokes møre i ca. 20 - 30 minutter.
♥ I denne oppskriften skal det brukes ristede, salte pistasjnøtter, men det går selvfølgelig også helt greit med usaltede. Jeg bruker disse som jeg fjerner skallet på. Når det står 100 gram i oppskriften, er vekt uten skall som er ment.
♥ Kombinasjonen av fersk bladpersille og mynte gir en nydelig smak på salaten.
♥ Dette er en deilig og mettende salat. Salat som du får til overs kan oppbevares tildekket i kjøleskapet i opptil 3 - 4 dager.
Skriv ny kommentar