Brukere online: 697
Brukere i dag: 127
Brukere siste 7 dager: 195743
Fortsatt i det greske hjørnet! 😊
Dette er en lettlaget og nokså mettende kikertsalat med greske smaker. Skylte kikerter blandes her med agurk, gul paprika, små tomater og rødløk. Oliven og feta gir det greske preget på salaten, og det samme gjør den deilige, kremete tzatziki-dressingen.
Kikertsalaten kan serveres som en kjempegod vegetarisk lunsj, eller som tilbehør til for eksempel grillede kyllingspyd eller en greskinspirert middag.
Ingredienser:
♥ 1 agurk
♥ 1 gul paprika
♥ 300 g cherrytomater
♥ 0,5 rødløk
♥ 400 g kikerter (avrent vekt, se tips)
♥ 150 g (kalamata) oliven
♥ 150 g feta
Tzatziki-dressing:
♥ 1 dl gresk yoghurt
♥ 2 ss olivenolje
♥ 1 ss rødvinseddik
♥ 1 ts revet sitronskall
♥ 2 fedd hvitløk, presset
♥ en bunt frisk dill
♥ 0,5 sitron, presset saft
♥ kvernet salt og pepper
Fremgangsmåte:
Finn frem ingrediensene.
Kutt opp agurken i mindre biter. Rens paprikaen og kutt i store terninger. Del tomatene på midten. Grovhakk rødløken.
Ha dette i en bolle sammen med godt skylte kikerter og oliven.
Finn frem ingrediensene til dressingen.
Bland gresk yoghurt med olivenolje, rødvinseddik, revet sitronskall, pressede hvitløksfedd og dill.
Rør dette raskt sammen.
Bland inn presset sitronsaft og smak til med kvernet salt og pepper. Konsistensen på dressingen skal bli nokså tykk.
Ha dressingen og smuldret fetaost i bollen med grønnsakene.
Bland det hele godt sammen.
Settes kjølig frem til servering.
Masse gode smaker i denne salaten her!
Tips:
♥ Jeg bruker her ferdigkokte kikerter som ligger i lake. Skyll dem godt i kaldt vann før du bruker dem. Bruker du alternativt tørkede kikerter, bør de bløtlegges over natten før de kokes møre i ca. 20 - 30 minutter.
♥ Dette er en deilig og mettende salat. Salat som du får til overs kan oppbevares tildekket i kjøleskapet i opptil 3 - 4 dager.
♥ Se oppskrift på Hjemmelaget Tzatziki.
♥ Se også Jennifer Anistons greskinspirerte salat med både kikerter og bulgur (eller quinoa), og som dessuten lages med litt andre urter (bladpersille og mynte) og pistasjnøtter.
Velbekomme! 😊
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
♥ 1 agurk
♥ 1 gul paprika
♥ 300 g cherrytomater
♥ 0,5 rødløk
♥ 400 g kikerter (avrent vekt, se tips)
♥ 150 g (kalamata) oliven
♥ 150 g feta
Tzatziki-dressing:
♥ 1 dl gresk yoghurt
♥ 2 ss olivenolje
♥ 1 ss rødvinseddik
♥ 1 ts revet sitronskall
♥ 2 fedd hvitløk, presset
♥ en bunt frisk dill
♥ 0,5 sitron, presset saft
♥ kvernet salt og pepper
Kutt opp agurken i mindre biter. Rens paprikaen og kutt i store terninger. Del tomatene på midten. Grovhakk rødløken.
Ha dette i en bolle sammen med godt skylte kikerter og oliven.
Finn frem ingrediensene til dressingen. Bland gresk yoghurt med olivenolje, rødvinseddik, revet sitronskall, pressede hvitløksfedd og dill. Rør dette raskt sammen. Bland inn presset sitronsaft og smak til med kvernet salt og pepper. Konsistensen på dressingen skal bli nokså tykk.
Ha dressingen og smuldret fetaost i bollen med grønnsakene. Bland det hele godt sammen.
Settes kjølig frem til servering.
♥ Jeg bruker her ferdigkokte kikerter som ligger i lake. Skyll dem godt i kaldt vann før du bruker dem. Bruker du alternativt tørkede kikerter, bør de bløtlegges over natten før de kokes møre i ca. 20 - 30 minutter.
♥ Dette er en deilig og mettende salat. Salat som du får til overs kan oppbevares tildekket i kjøleskapet i opptil 3 - 4 dager.
♥ Se oppskrift på Hjemmelaget Tzatziki.
♥ Se også Jennifer Anistons greskinspirerte salat med både kikerter og bulgur (eller quinoa), og som dessuten lages med litt andre urter (bladpersille og mynte) og pistasjnøtter.
Skriv ny kommentar