Brukere online: 1389
Brukere i dag: 8910
Brukere siste 7 dager: 194568
Mmmmmm..... jeg elsker hjemmelaget Tzatziki, med skikkelig masse hvitløk!
Tzatziki er en dressing som brukes mye i Hellas og Tyrkia, der hovedingrediensene er tykk yoghurt og revet agurk. Tzatziki er nokså sunt og er kjempelettvint å lage. Nydelig som tilbehør til hjemmelaget focaccia, og også godt til fiskeretter, salater, som dipp osv.
Ingredienser:
♥ 1,5 agurker (eller 2 stk hvis de er korte)
♥ 600 g gresk yoghurt
♥ 4 fedd hvitløk (se tips)
♥ 1 sitron
♥ maldonsalt
♥ kvernet pepper
♥ tørket dill og/eller persille
Fremgangsmåte:
Start med å rive agurkene på rivjern. Legg dette på en skål slik at agurken får renne godt av seg (se tips).
Ha gresk yoghurt i en bolle og tilsett revet agurk (uten agurksaften).
Press hvitløk i hvitløspresse og ha hvitløksmosen i bollen. Tilsett presset saft fra sitronen.
Rør godt sammen. Smaksett med maldonsalt, kvernet pepper og tørket dill og/eller persille.
Tips:
♥ For å få tykk og fin konsistens på tzatzikien, er det viktig at agurken renner godt av seg. Det er jo utrolig høyt vanninnhold i agurk, og det vil du se når du starter å rive den. Bruker du for mye av agurksaften, vil tzatzikien blir for rennende, så klem saften godt ut av agurken. Den gode, sunne agurksaften kan du drikke som den er eller bruke i en smoothie.
♥ Gresk yoghurt har tykk konsistens. Fås kjøpt i de fleste norske matbutikker.
♥ Jeg synes det er utrolig godt med skikkelig sterk hvitløkssmak på tzatzikien, så jeg bruker 6 hvitløksfedd. Vil du ha mildere hvitløkssmak, er det såklart bare å bruke færre hvitløksfedd. Det er bedre å mose feddene i hvitløkspresse enn å finhakke dem slik at du unngår biter som må tygges.
♥ Tzatzikien kan oppbevares i et par dager. Dekk til med plastfolie og oppbevar i kjøleskapet.
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
♥ 1,5 agurker (eller 2 stk hvis de er korte)
♥ 600 g gresk yoghurt
♥ 4 fedd hvitløk (se tips)
♥ 1 sitron
♥ maldonsalt
♥ kvernet pepper
♥ tørket dill og/eller persille
Start med å rive agurkene på rivjern. Legg dette på en skål slik at agurken får renne godt av seg (se tips).
Ha gresk yoghurt i en bolle og tilsett revet agurk (uten agurksaften).
Press hvitløk i hvitløspresse og ha hvitløksmosen i bollen. Tilsett presset saft fra sitronen.
Rør godt sammen. Smaksett med maldonsalt, kvernet pepper og tørket dill og/eller persille.
♥ For å få tykk og fin konsistens på tzatzikien, er det viktig at agurken renner godt av seg. Det er jo utrolig høyt vanninnhold i agurk, og det vil du se når du starter å rive den. Bruker du for mye av agurksaften, vil tzatzikien blir for rennende, så klem saften godt ut av agurken. Den gode, sunne agurksaften kan du drikke som den er eller bruke i en smoothie.
♥ Gresk yoghurt har tykk konsistens. Fås kjøpt i de fleste norske matbutikker.
♥ Jeg synes det er utrolig godt med skikkelig sterk hvitløkssmak på tzatzikien, så jeg bruker 6 hvitløksfedd. Vil du ha mildere hvitløkssmak, er det såklart bare å bruke færre hvitløksfedd. Det er bedre å mose feddene i hvitløkspresse enn å finhakke dem slik at du unngår biter som må tygges.
♥ Tzatzikien kan oppbevares i et par dager. Dekk til med plastfolie og oppbevar i kjøleskapet.
2 kommentarer
Tzatziki! Come on, spell it
Tzatziki! Come on, spell it after me: T-Z-A-T-Z-I-K-I!
Korrigert skrivefeilen nå...
Korrigert skrivefeilen nå... :-)
Skriv ny kommentar