Brukere online: 1640
Brukere i dag: 16708
Brukere siste 7 dager: 194972
Hei dere!
Håper dere har hatt en fin mandag. Jeg har hatt bursdag (jey) og selv om det har vært stress på jobb og grått regnvær ute, så er det jo litt gøy med bursdag fortsatt, må jeg innrømme.
Men dere skal få en kake av meg i dag også:
Det er fortsatt eplekaketid, og gode eplekakeoppskrifter kan man ikke få nok av!
Denne oppskriften kjennetegnes av at melken i deigen skal kokes opp! Deigen blir dessuten ikke helt fast, så eplene vil synke ned i deigen under stekingen.
I stedet for å legge masse eplebiter hver for seg oppå deigen slik jeg vanligvis gjør, har jeg brukt halve epler som jeg har skjært i skiver og lagt rett ved siden av hverandre.
Serveres varm og nystekt med en god iskrem ved siden av.
Ingredienser:
♥ 3 egg
♥ 4 dl sukker
♥ 1,5 dl melk
♥ 100 g smør
♥ 2 ss vaniljesukker
♥ 2 ts bakepulver
♥ 5 dl hvetemel
Topping:
♥ 4 epler
♥ 1 ss kanel
♥ 2 ss sukker
♥ 30 g mandler
Fremgangsmåte:
Pisk egg og sukker til tykk og lys eggedosis.
Ha melk og smør i en liten kjele og gi det et oppkok slik at smøret smelter. Hell smørmelken varm i eggedosisen mens du rører forsiktig.
Sikt vaniljesukker og bakepulver sammen med hvetemelet. Ha dette i deigen og bland i, men ikke rør mer enn nødvendig for å få deigen godt blandet (se tips).
Hell deigen enten i en liten, bakepapirkledd langpanne (ca 20 x 30 cm) eller en rund form (28 cm i diameter). Jeg brukte en ildfast paiform (av merket Staub), som er 28 cm i diameter og med nokså høye kanter (ca 8 cm) slik at jeg kunne servere kaken rett fra formen. Det er da viktig at du smører formen godt før du heller i kakerøren.
Del eplene på midten. Skrell hvert eple og fjern kjernehuset uten å ødelegge det halve eplet. Skjær det halve eplet i skiver og legg disse skivene ved siden av hverandre oppå deigen. Gjenta med resten av eplehalvdelene.
Dryss over kanel, sukker og grovt hakkede mandler.
Stek kaken midt i ovnen ved 200°C i 40-45 minutter (noe kortere dersom du bruker liten langpanne). Sjekk med kakenål at kaken er helt gjennomstekt før du tar den ut av ovnen.
Som du ser har eplene sunket nokså godt ned i deigen under stekingen.
Lukten av nystekt eplekake er uslåelig!
Kaken blir myk og saftig!
Tips:
♥ Ikke rør mer enn nødvendig i deigen etter at du har tilsatt hvetemelet. Det kan lede til seig deig og dermed tung kake.
♥ Denne kaken smaker aller best samme dag den er laget. Rester kan fryses og varmes opp på nytt før servering, så smaker kaken som nystekt igjen.
♥ Server kaken gjerne helt nystekt med iskrem ved siden av. Jeg har her brukt en crème brulée-iskrem, som er en favoritt hjemme hos meg.
Isen smaker nydelig til denne eplekaken!
En skikkelig myk og deilig eplekake er det her!
Mmmm.....
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
♥ 3 egg
♥ 4 dl sukker
♥ 1,5 dl melk
♥ 100 g smør
♥ 2 ss vaniljesukker
♥ 2 ts bakepulver
♥ 5 dl hvetemel
Topping:
♥ 4 epler
♥ 1 ss kanel
♥ 2 ss sukker
♥ 30 g mandler
Pisk egg og sukker til tykk og lys eggedosis.
Ha melk og smør i en liten kjele og gi det et oppkok slik at smøret smelter. Hell smørmelken varm i eggedosisen mens du rører forsiktig.
Sikt vaniljesukker og bakepulver sammen med hvetemelet. Ha dette i deigen og bland i, men ikke rør mer enn nødvendig for å få deigen godt blandet (se tips).
Hell deigen enten i en liten, bakepapirkledd langpanne (ca 20 x 30 cm) eller en rund form (28 cm i diameter). Jeg brukte en ildfast paiform som er 28 cm i diameter og med nokså høye kanter (ca 8 cm) slik at jeg kunne servere kaken rett fra formen. Det er da viktig at du smører formen godt før du heller i kakerøren.
Del eplene på midten. Skrell hvert eple og fjern kjernehuset uten å ødelegge det halve eplet. Skjær det halve eplet i skiver og legg disse skivene ved siden av hverandre oppå deigen. Gjenta med resten av eplehalvdelene.
Dryss over kanel, sukker og grovt hakkede mandler.
Stek kaken midt i ovnen ved 200°C i 40-45 minutter (noe kortere dersom du bruker liten langpanne). Sjekk med kakenål at kaken er helt gjennomstekt før du tar den ut av ovnen.
Server eplekaken nystekt sammen med iskrem.
♥ Ikke rør mer enn nødvendig i deigen etter at du har tilsatt hvetemelet. Det kan lede til seig deig og dermed tung kake.
♥ Denne kaken smaker aller best samme dag den er laget. Rester kan fryses og varmes opp på nytt før servering, så smaker kaken som nystekt igjen.
2 kommentarer
Er det rett med 2 ss
Er det rett med 2 ss vaniljesukker? Det ble altfor mye for oss.
Den beste eplekake familien…
Den beste eplekake familien har spist. Vi droppet mandler (pga allergi) og byttet ut sukkerpiller toppen med brunt sukker :)
Skriv ny kommentar