Focaccia med løk


Hei,

Her kommer oppskriften på en utrolig god Focaccia med løk som jeg lagde i helgen. Inspirasjon fikk jeg da jeg besøkte restauranten Carmine's i New York i høstferien. Der serverte de en stor kurv med to typer focaccia før maten: Focaccia med pizzatopping (det må jeg lage en annen gang) og Focaccia med løk. Datteren min likte best den første, mens jeg digget focacciaen med løk. Det er jo dumt å spise seg mett på brød før maten kommer, men denne gangen var det verdt det... Yum   

Nå i helgen prøvde jeg å gjenskape Focaccia med løk på mitt eget kjøkken, og det ble vel så godt som på restauranten i New York! 

 

 

Oppskriften er beregnet på stor langpanne. 

 

Ingredienser:

Hvetedeig:
50 g gjær
1 liter lunkent vann
1 ts sukker
3 ss olivenolje (se tips)
1 ts salt
2 liter hvetemel

Marinert løk:
1 stor løk
0,5 dl olivenolje (se tips)
0,5 dl hvitvinseddik
1 ts maldonsalt

Topping:
1 dl olivenolje (se tips)
1 ss tørket basilikum
1-2 ss maldonsalt


Fremgangsmåte:

Gjærdeig:

Løs opp gjæren i lunkent vann. Tilsett sukker og olivenolje. Bland så inn hvetemelet og salt. Elt deigen med kjøkkenmaskin i 5-10 minutter. Deigen skal være temmelig bløt i konsistensen. La den heve i 1 time. 

Marinert løk:

Mens deigen hever, kan du gjøre klar løken: Skrell den og del den i tynne skiver. Ha løkskivene i en ildfast form og hell over olivenolje og eddik og dryss på litt salt.

 

 

Bland godt rundt og sett i stekeovn som er varmet opp til 220°C. La løken stå der i 10-15 minutter, til du ser at den har blitt myk. Ta ut av ovnen og avkjøl.

Focacciaen:

Dekk en stor langpanne (ca. 30 x 40 cm) med bakepapir. Hell den hevede deigen over i langpannen. Ha olivenolje på fingrene, og press deigen utover i langpannen i et jevnt lag (se tips).

 

 

Lag deretter fordypninger i deigen med fingrene og hell over resten av olivenoljen. 

Dryss over tørket basilikum og maldonsalt. 

 

 

Fordel løkringene jevnt over hele deigen.

 

 

La focacciaen stå og etterheve i 30 minutter.

Stek den så midt i ovnen ved 220°C i 35-40 minutter, til focacciaen er gyllen og gjennomstekt.

 

 

Avkjøl og del i firkanter før servering. 

 


 

Tips:

Denne deigen skal bli løs og klissete. For å få deigen utover i langpannen, lønner det seg å ha masse olje på fingrene, så henger ikke deigen seg fast i fingrene.

For god smak, bruk helst olivenolje av god kvalitet. 

Focaccia du måtte få til overs, kan fryses. Ved tining bør du varme opp focacciabitene litt i ovnen, så smaker de som nystekte igjen. 

Du finner flere varianter av focaccia her på bloggen, se alle samlet HER.

 

 

Server gjerne sammen med hjemmelaget tzatziki (og oliven og biter parmesan) som jeg har gjort her...   

 

 

Å, nam...! 

 Yum  

 

 

      

Focaccia med løk
Ingredienser

Hvetedeig:
50 g gjær
1 liter lunkent vann
1 ts sukker
3 ss olivenolje (se tips)
1 ts salt
2 liter hvetemel

Marinert løk:
1 stor løk
0,5 dl olivenolje (se tips)
0,5 dl hvitvinseddik
1 ts maldonsalt

Topping:
1 dl olivenolje (se tips)
1 ss tørket basilikum
1-2 ss maldonsalt

Fremgangsmåte

Gjærdeig:
Løs opp gjæren i lunkent vann. Tilsett sukker og olivenolje. Bland så inn hvetemelet og salt. Elt deigen med kjøkkenmaskin i 5-10 minutter. Deigen skal være temmelig bløt i konsistensen. La den heve i 1 time.

Marinert løk:
Mens deigen hever, kan du gjøre klar løken: Skrell den og del den i tynne skiver. Ha løkskivene i en ildfast form og hell over olivenolje og eddik og dryss på litt salt. Bland godt rundt og sett i stekeovn som er varmet opp til 220°C. La løken stå der i 10-15 minutter, til du ser at den har blitt myk. Ta ut av ovnen og avkjøl.

Focacciaen:
Dekk en stor langpanne (ca. 30 x 40 cm) med bakepapir. Hell den hevede deigen over i langpannen. Ha olivenolje på fingrene, og press deigen utover i langpannen i et jevnt lag (se tips). Lag deretter fordypninger i deigen med fingrene og hell over resten av olivenoljen.

Dryss over tørket basilikum og maldonsalt. Fordel løkringene jevnt over hele deigen.

La focacciaen stå og etterheve i 30 minutter. Stek den så midt i ovnen ved 220°C i 35-40 minutter, til focacciaen er gyllen og gjennomstekt.
Avkjøl og del i firkanter før servering.

Tips

Denne deigen skal bli løs og klissete. For å få deigen utover i langpannen, lønner det seg å ha masse olje på fingrene, så henger ikke deigen seg fast i fingrene.

For god smak, bruk helst olivenolje av god kvalitet. 

Focaccia du måtte få til overs, kan fryses. Ved tining bør du varme opp focacciabitene litt i ovnen, så smaker de som nystekte igjen. 

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.
  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift