Brukere online: 71
Brukere i dag: 1368
Brukere siste 7 dager: 195585
Galette er en fransk terte, der deigen kjevles ut direkte på stekeplaten, så du trenger ikke kakeform. Galette kan varieres på mange ulike måter.
Her har jeg laget en høstlig variant med pærer, valnøtter og honning.
Server terten varm med vaniljeis til. Det smaker fantastisk godt!
Ingredienser
Mørdeig:
♥ 3,5 dl hvetemel
♥ 2 dl melis
♥ 100 g smør
♥ 1 egg
Fyll:
♥ 200 g eple- eller pæresyltetøy
♥ 4 store pærer
Pynt:
♥ 1 egg til pensling
♥ 3 ss perlesukker
♥ 50 g valnøtter
♥ 3 ss flytende honning
Servering:
♥ 1 liter vaniljeis
Fremgangsmåte:
Ha mel og melis i en food processor med hakkekniv. Del opp smøret ha det i food processoren sammen med det tørre. Kjør dette sammen slik at smøret smuler seg i det tørre. Tilsett egget og kjør food processoren videre til deigen samler seg.
Kjevle ut deigen på et stykke bakepapir til en sirkel som er ca. 26 cm i diameter. Det er ikke så viktig at formen blir helt rund.
Smør syltetøy på deigen (jeg har brukt eplesyltetøy med biter), men la de ytterste 4 cm langsmed kanten være uten syltetøy.
Skrell og rens pærene og del dem i skiver som legges oppå syltetøyet.
Brett deigkanten innover mot fyllet.
Pensle deigkanten med sammenpisket egg. Dryss perlesukker på deigkanten. Fordel grovt hakkede valnøtter over terten og ringle over flytende honning.
Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i 45-55 minutter. Kaken er ferdig når deigkanten er gyllen.
Server kaken gjerne varm og nylaget!
Det er nydelig med vaniljeis til denne kaken!
Jeg synes det ser stilig ut å legge iskremkulene på midten av kaken, men iskremen kan såklart også serveres ved siden av (hvis kaken skal stå en stund, ser det finere ut fordi du unngår at isen smelter over hele kaken).
Superlekker, fransk pæreterte!
Tips:
♥ Kaken smaker aller best samme dag den er laget.
♥ Se flere varianter av galette HER på Det søte liv!
Smakene på denne pæreterten passer perfekt til høsten
Søt, varm mørdeigsterte med bakte pærer, honning og valnøtter - mmmmmm!
NYDELIG! ♥
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
Mørdeig:
♥ 3,5 dl hvetemel
♥ 2 dl melis
♥ 100 g smør
♥ 1 egg
Fyll:
♥ 200 g eple- eller pæresyltetøy
♥ 4 store pærer
Pynt:
♥ 1 egg til pensling
♥ 3 ss perlesukker
♥ 50 g valnøtter
♥ 3 ss flytende honning
Servering:
♥ 1 liter vaniljeis
Ha mel og melis i en food processor med hakkekniv. Del opp smøret ha det i food processoren sammen med det tørre. Kjør dette sammen slik at smøret smuler seg i det tørre. Tilsett egget og kjør food processoren videre til deigen samler seg.
Kjevle ut deigen på et stykke bakepapir til en sirkel som er ca. 26 cm i diameter. Det er ikke så viktig at formen blir helt rund. Flytt bakepapiret med deigsirkelen over på en stekeplate.
Smør syltetøy på deigen (jeg har brukt eplesyltetøy med biter), men la de ytterste 4 cm langsmed kanten være uten syltetøy.
Skrell og rens pærene og del dem i skiver som legges oppå syltetøyet. Brett deigkanten innover mot fyllet.
Pensle deigkanten med sammenpisket egg. Dryss perlesukker på deigkanten. Fordel grovt hakkede valnøtter over terten og ringle over flytende honning.
Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i 45-55 minutter. Kaken er ferdig når deigkanten er gyllen.
Server kaken gjerne varm og nylaget, og helst sammen med vaniljeis!
♥ Kaken smaker aller best samme dag den er laget.
Skriv ny kommentar