Krydderkake med hasselnøttglasur


Hei!

Det ble ikke noen nye innlegg her på bloggen denne helgen. Det betyr ikke at det ikke skjer ting i kulissene... Wink 

For å gi dere et lite innblikk: På grunn av stor trafikk og mye innhold skal Det søte liv nå etter litt frem og tilbake flyttes til ny og enda sprekere server. Litt styrete er det, men det blir bra! Og tid går med til å jobbe med nytt og mobiltilpasset design på bloggen. Planen er å lansere dette i januar! Dessuten har det gått med tid til å planlegge kaker som skal bakes frem til jul både ut fra egne ideer og etter dialog med mine samarbeidspartnere. Det er mye godt i vente! Jeg har bakt 4 nye kaker i dag og har også syslet med mitt prosjekt om å bake kaker fra tidlige dager på bloggen om igjen for å gi dem bedre bilder. Jeg viser frem noen før og etter-bilder i sosiale medier til dere som vil se. 

Så det skjer da litt, men nå altså også en ny kakeoppskrift!  Smile 

 

 

Dagens kake er basert på et lesertips jeg fikk til kaken Krydderruter med toscaglasur. Dette er en langpannekake, men en leser tipset meg om å lage halv porsjon i rund form og bruke hasselnøtter i stedet for mandelflak i glasuren.

Ja, kaken ble kjempegod!

Den er veldig lett å lage og egner seg fint som hverdagskake, dvs. som kake som er nokså enkel og ujålete, men saftig, holdbar og smakfull! 

 ♥ 

Krydder- og nøttesmaken passer veldig godt til oktober synes jeg!  

 

 

Ingredienser:

♥ 75 g smør
♥ 2,5 dl sukker
♥ 4 dl kefir
♥ 1,5 ts natron
♥ 1 ts kanel
♥ 1 ts kardemomme
♥ 0,5 ts ingefær
♥ 0,5 ts muskat
♥ 5 dl hvetemel

Hasselnøttglasur:
♥ 100 g smør
♥ 100 g sukker
♥ 1,5 ss melk
♥ 1,5 ss hvetemel
♥ 150 g hasselnøtter


Fremgangsmåte:

Smelt og avkjøl smøret. Bland alle ingrediensene i en stor bakebolle. Bruk en stålvisp til å røre med, slik at alle melklumper fjernes.

Ha deigen i en rund kakeform (26 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken midt i ovnen ved 200°C i 25 minutter.

Lag imens hasselnøttglasuren: Smelt smøret i en kjele. Ta kjelen av platen. Ha i sukker, melk og hvetemel og rør til blandingen er jevn og klumpfri. Hakke hasselnøttene grovt og bland i. 

Når kaken har stekt i 25 minutter, tas den ut av ovnen. Fordel glasuren over kaken med en spiseskje. Sett kaken tilbake i ovnen og stek videre midt i ovnen i ca. 20 minutter, til glasuren er gyllenbrun (sjekk med kakenål at kaken er helt gjennomstekt i midten før du tar den ut av ovnen).

Avkjøl kaken helt i formen før du løsner den forsiktig og flytter den over på et fat. 

 

 

Denne kaken blir kjempesaftig og myk! 

 


 

Tips: 

♥ Kaken holder seg myk i flere dager dersom den pakkes godt inn i plast. Den er også kjempefin å fryse.

♥ Hasselnøttene kan byttes ut med hakkede mandler eller mandelflak dersom du fortrekker en mer klassisk toscaglasur. 

 

 

Deilig høstkake, som du lager på 1-2-3! 

 

 

Server kaken gjerne med pisket fløtekrem!

 

 

Mmmm.... hasselnøtter og krydder smaker deilig sammen! 

 

 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 

Krydderkake med hasselnøttglasur
Ingredienser

♥ 75 g smør
♥ 2,5 dl sukker
♥ 4 dl kefir
♥ 1,5 ts natron
♥ 1 ts kanel
♥ 1 ts kardemomme
♥ 0,5 ts ingefær
♥ 0,5 ts muskat
♥ 5 dl hvetemel

Hasselnøttglasur:
♥ 100 g smør
♥ 100 g sukker
♥ 1,5 ss melk
♥ 1,5 ss hvetemel
♥ 150 g hasselnøtter

Fremgangsmåte

Smelt og avkjøl smøret. Bland alle ingrediensene i en stor bakebolle. Bruk en stålvisp til å røre med, slik at alle melklumper fjernes.

Ha deigen i en rund kakeform (26 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken midt i ovnen ved 200°C i 25 minutter.

Lag imens hasselnøttglasuren: Smelt smøret i en kjele. Ta kjelen av platen. Ha i sukker, melk og hvetemel og rør til blandingen er jevn og klumpfri. Hakke hasselnøttene grovt og bland i. 

Når kaken har stekt i 25 minutter, tas den ut av ovnen. Fordel glasuren over kaken med en spiseskje. Sett kaken tilbake i ovnen og stek videre midt i ovnen i ca. 20 minutter, til glasuren er gyllenbrun (sjekk med kakenål at kaken er helt gjennomstekt i midten før du tar den ut av ovnen).

Avkjøl kaken helt i formen før du løsner den forsiktig og flytter den over på et fat. 

Tips

♥ Kaken holder seg myk i flere dager dersom den pakkes godt inn i plast. Den er også kjempefin å fryse.

♥ Hasselnøttene kan byttes ut med hakkede mandler eller mandelflak dersom du fortrekker en mer klassisk toscaglasur. 

Kakekategori
Allergier og preferanser

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift