Brukere online: 2060
Brukere i dag: 33373
Brukere siste 7 dager: 196411
Aperol Spritz er blant de mest populære sommerdrinkene, og dette er en dessert som burde bli like populær! 😃 Her kombineres smakene fra bittersøt Aperol og appelsin i geléen med fløyelsmyk vanilje-panna cotta.
Superlekker sommerdessert!
Se også Aperol Spritz-dessert (ostekake på glass).
Oppskriften gir 4 porsjoner.
Ingredienser:
Panna cotta:
♥ 6 dl kremfløte
♥ 1 dl sukker
♥ 1 ts vaniljepasta eller -ekstrakt
♥ revet skall av 1 appelsin
♥ 3 plater gelatin
Aperol- og appelsingelé:
♥ 4 dl vann
♥ 1 pk appelsingelépulver
♥ 1 dl Aperol
Pynt:
♥ 8 stk kumquat (eller appelsinbiter)
Fremgangsmåte:
Panna cotta:
Ha kremfløte, sukker, vanilje og revet appelsinskall i en kjele. Gi blandingen et oppkok. Ta kjelen av platen.
Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vann i et par minutter. Klem vannet ut av gelatinplatene og løs dem opp i den varme fløten.
Fordel blandingen i 4 dessertskåler eller stettglass og sett dem i kjøleskapet i noen timer (eller over natten) til panna cottaen har stivnet.
Aperol- og appelsingelé:
Kok opp vannet i en kjele. Tilsett appelsingelépulveret og rør til det har løst seg opp.
Ta kjelen av platen og bland inn Aperol.
La blandingen avkjøles i romtemperatur. Rør av og til. Geléen skal bli avkjølt, men fortsatt være helt flytende.
Hell den kalde, flytende geléen over den stivnede panna cottaen. Sett glassene tilbake i kjøleskapet (gjerne over natten) til geléen har stivnet.
Pynt dessertene med kumquat eller appelsinskiver før servering.
Denne desserten har en nydelig balanse mellom søtt og syrlig.
Både geléen og panna cottaen får myk konsistens.
Tips:
♥ Jeg bruker 1 pk appelsingelépulver fra Freia.
♥ Aperol er en italiensk aperitif som er dyp oransje i fargen og har lett, bitter smak av rabarbra, appelsin og krydder. Aperol kjøpes på polet.
♥ Det blir ikke mye alkohol i desserten, men den bør likevel bare serveres til voksne.
♥ Se mange flere varianter av panna cotta HER.
♥
Herlig dessert å servere til et sommerselskap! 😊
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
Panna cotta:
♥ 6 dl kremfløte
♥ 1 dl sukker
♥ 1 ts vaniljepasta eller -ekstrakt
♥ revet skall av 1 appelsin
♥ 3 plater gelatin
Aperol- og appelsingelé:
♥ 1 pk appelsingelépulver
♥ 4 dl vann
♥ 1 dl Aperol
Pynt:
♥ 8 stk kumquat (eller appelsinbiter)
Panna cotta:
Ha kremfløte, sukker, vanilje og revet appelsinskall i en kjele. Gi blandingen et oppkok. Ta kjelen av platen.
Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vann i et par minutter. Klem vannet ut av gelatinplatene og løs dem opp i den varme fløten.
Fordel blandingen i 4 dessertskåler eller stettglass og sett dem i kjøleskapet i noen timer (eller over natten) til panna cottaen har stivnet.
Aperol- og appelsingelé:
Kok opp vannet i en kjele. Tilsett appelsingelépulveret og rør til det har løst seg opp. Ta kjelen av platen og bland inn Aperol.
La blandingen avkjøles i romtemperatur. Rør av og til. Geléen skal bli avkjølt, men fortsatt være helt flytende.
Hell den kalde, flytende geléen over den stivnede panna cottaen. Sett glassene tilbake i kjøleskapet (gjerne over natten) til geléen har stivnet.
Pynt dessertene med kumquat eller appelsinskiver før servering.
♥ Jeg bruker 1 pk appelsingelépulver fra Freia.
♥ Aperol er en italiensk aperitif som er dyp oransje i fargen og har lett, bitter smak av rabarbra, appelsin og krydder. Aperol kjøpes på polet.
♥ Det blir ikke mye alkohol i desserten, men den bør likevel bare serveres til voksne.
♥ Se mange flere varianter av panna cotta HER.
1 kommentar
Er det greit å bruke…
Er det greit å bruke sitrongele?
Skriv ny kommentar