Krabbepasta med dill og parmesan

Mange forbinder krabbe med sommermat, men krabbe er faktisk på sitt aller beste på høsten!  😃

Her har jeg laget en kjempegod, kremet pastarett der jeg har brukt kjøtt fra krabbeskjell i sausen. Fylte krabbeskjell fås jo kjøpt ferdig renset, som gjør at denne pastaretten er veldig enkel å lage. De øvrige ingrediensene i sausen er hvitløk, sjalottløk, smør, fløte og parmesan - som fremhever den nydelige smaken av krabbekjøttet. Dill og en liten skvis sitron løfter det hele! 

 

 

Og nei - jeg bryr meg ikke om de som sier at pasta med sjømat aldri skal kombineres med parmesan. I denne krabbepastaen mener jeg at dette passer veldig godt sammen! 😉
 

Oppskriften gir 4 porsjoner. 
 

Ingredienser: 

♥ 400 g linguine (eller annen pasta, se tips)
♥ 2 ss smør
♥ 4 sjalottløk
♥ 1 fedd hvitløk
♥ 3 dl kremfløte
♥ 100 g parmesan (fint revet)
♥ 400 g renset krabbekjøtt (se tips)
♥ 1 bunt frisk dill
♥ kvernet salt og pepper

Servering: 
♥ 1 sitron (i båter)
♥ frisk dill
♥ revet parmesan
♥ godt brød og smør

 

Fremgangsmåte: 

Finn frem ingrediensene.

 

 

Kok pastaen i godt saltet vann, i tråd med anvisning på pakken. 
 

Mens pastaen koker, tilbereder du sausen: 

Smelt smøret i en panne og tilsett fint hakket sjalottløk og hvitløk. La dette surre på middels varme i et par minutter slik at løken blir myk og gyllen. 

Tilsett fløte, revet parmesan og krabbekjøttet. Kok dette i et par minutter. 

 

 

Løft pastaen ut av kokevannet når den er al dente og over i pannen, og la gjerne litt av pastavannet følge med.

 

 

Vend pastaen godt sammen med sausen og la det hele koke i ca. 1 minutt.

Tilsett en god neve, frisk dill. 

 

 

Smak til med kvernet salt og pepper.

 

 

Sett noen båter sitron og ekstra dill og parmesan på bordet. 

Krabbekloen som ligger i krabbeskjellet (den kalles "cocktailklo") kan brukes som pynt på tallerkenen. 

 

 

Server krabbepastaen gjerne med godt brød og smør ved siden av. 

 

 

Deilig, kremet krabbepasta!  😍

 

 

Tips:

♥ Fylte, ferdig rensede krabbeskjell kan variere noe i størrelse, men 400 g krabbekjøtt tilsvarer vanligvis omtrent 3 - 4 fylte krabbeskjell når man holder seg til det hvite kjøttet. Personlig foretrekker jeg å bruke nesten bare det hvite kjøttet i krabbeskjellet og veldig lite av det brune (såkalt "brunmat" som inneholder leveren til krabben). Cocktailklo og rogn som ligger oppå krabbekjøttet i skjellet bruker jeg eventuelt som dekor. 

♥ Jeg bruker her pastatypen linguine, som er tynne, flate båndspagetti, men det går like fint å bruke andre varianter pasta (for eksempel fettuccine eller tagliatelle som er bredere båndpasta eller vanlig spagetti). 

 

 

♥ Dersom du synes at krabbesausen har blitt for tykk, kan du spe den med litt mer pastavann.

 

 

Velbekomme! 

 

 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 

Krabbepasta med dill og parmesan
Ingredienser

♥ 400 g linguine (eller annen pasta)
♥ 2 ss smør
♥ 4 sjalottløk
♥ 1 fedd hvitløk
♥ 3 dl kremfløte
♥ 100 g parmesan (fint revet)
♥ 400 g renset krabbekjøtt (se tips)
♥ 1 bunt frisk dill
♥ kvernet salt og pepper

Servering: 
♥ 1 sitron (i båter)
♥ frisk dill
♥ revet parmesan
♥ godt brød og smør

Fremgangsmåte

Kok pastaen i godt saltet vann, i tråd med anvisning på pakken. 

Mens pastaen koker, tilbereder du sausen: 

Smelt smøret i en panne og tilsett fint hakket sjalottløk og hvitløk. La dette surre på middels varme i et par minutter slik at løken blir myk og gyllen. 

Tilsett fløte, revet parmesan og krabbekjøttet. Kok dette i et par minutter. 

Løft pastaen ut av kokevannet når den er al dente og over i pannen, og la gjerne litt av pastavannet følge med.

Vend pastaen godt sammen med sausen og la det hele koke i ca. 1 minutt.

Tilsett en god neve, frisk dill. Smak til med kvernet salt og pepper.

Server krabbepastaen gjerne med godt brød og smør ved siden av. 

Tips

♥ Fylte, ferdig rensede krabbeskjell kan variere noe i størrelse, men 400 g krabbekjøtt tilsvarer vanligvis omtrent 3 - 4 fylte krabbeskjell når man holder seg til det hvite kjøttet. Personlig foretrekker jeg å bruke nesten bare det hvite kjøttet i krabbeskjellet og veldig lite av det brune (såkalt "brunmat" som inneholder leveren til krabben). Cocktailklo og rogn som ligger oppå krabbekjøttet i skjellet bruker jeg eventuelt som dekor. 

♥ Jeg bruker her pastatypen linguine, som er tynne, flate båndspagetti, men det går like fint å bruke andre varianter pasta (for eksempel fettuccine eller tagliatelle som er bredere båndpasta eller vanlig spagetti). 

♥ Dersom du synes at krabbesausen har blitt for tykk, kan du spe den med litt mer pastavann.

Allergier og preferanser

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift