Brukere online: 634
Brukere i dag: 3545
Brukere siste 7 dager: 198131
Mange forbinder krabbe med sommermat, men krabbe er faktisk på sitt aller beste på høsten! 😃
Her har jeg laget en kjempegod, kremet pastarett der jeg har brukt kjøtt fra krabbeskjell i sausen. Fylte krabbeskjell fås jo kjøpt ferdig renset, som gjør at denne pastaretten er veldig enkel å lage. De øvrige ingrediensene i sausen er hvitløk, sjalottløk, smør, fløte og parmesan - som fremhever den nydelige smaken av krabbekjøttet. Dill og en liten skvis sitron løfter det hele!
Og nei - jeg bryr meg ikke om de som sier at pasta med sjømat aldri skal kombineres med parmesan. I denne krabbepastaen mener jeg at dette passer veldig godt sammen! 😉
Oppskriften gir 4 porsjoner.
Ingredienser:
♥ 400 g linguine (eller annen pasta, se tips)
♥ 2 ss smør
♥ 4 sjalottløk
♥ 1 fedd hvitløk
♥ 3 dl kremfløte
♥ 100 g parmesan (fint revet)
♥ 400 g renset krabbekjøtt (se tips)
♥ 1 bunt frisk dill
♥ kvernet salt og pepper
Servering:
♥ 1 sitron (i båter)
♥ frisk dill
♥ revet parmesan
♥ godt brød og smør
Fremgangsmåte:
Finn frem ingrediensene.
Kok pastaen i godt saltet vann, i tråd med anvisning på pakken.
Mens pastaen koker, tilbereder du sausen:
Smelt smøret i en panne og tilsett fint hakket sjalottløk og hvitløk. La dette surre på middels varme i et par minutter slik at løken blir myk og gyllen.
Tilsett fløte, revet parmesan og krabbekjøttet. Kok dette i et par minutter.
Løft pastaen ut av kokevannet når den er al dente og over i pannen, og la gjerne litt av pastavannet følge med.
Vend pastaen godt sammen med sausen og la det hele koke i ca. 1 minutt.
Tilsett en god neve, frisk dill.
Smak til med kvernet salt og pepper.
Sett noen båter sitron og ekstra dill og parmesan på bordet.
Krabbekloen som ligger i krabbeskjellet (den kalles "cocktailklo") kan brukes som pynt på tallerkenen.
Server krabbepastaen gjerne med godt brød og smør ved siden av.
Deilig, kremet krabbepasta! 😍
Tips:
♥ Fylte, ferdig rensede krabbeskjell kan variere noe i størrelse, men 400 g krabbekjøtt tilsvarer vanligvis omtrent 3 - 4 fylte krabbeskjell når man holder seg til det hvite kjøttet. Personlig foretrekker jeg å bruke nesten bare det hvite kjøttet i krabbeskjellet og veldig lite av det brune (såkalt "brunmat" som inneholder leveren til krabben). Cocktailklo og rogn som ligger oppå krabbekjøttet i skjellet bruker jeg eventuelt som dekor.
♥ Jeg bruker her pastatypen linguine, som er tynne, flate båndspagetti, men det går like fint å bruke andre varianter pasta (for eksempel fettuccine eller tagliatelle som er bredere båndpasta eller vanlig spagetti).
♥ Dersom du synes at krabbesausen har blitt for tykk, kan du spe den med litt mer pastavann.
♥
Velbekomme!
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
♥ 400 g linguine (eller annen pasta)
♥ 2 ss smør
♥ 4 sjalottløk
♥ 1 fedd hvitløk
♥ 3 dl kremfløte
♥ 100 g parmesan (fint revet)
♥ 400 g renset krabbekjøtt (se tips)
♥ 1 bunt frisk dill
♥ kvernet salt og pepper
Servering:
♥ 1 sitron (i båter)
♥ frisk dill
♥ revet parmesan
♥ godt brød og smør
Kok pastaen i godt saltet vann, i tråd med anvisning på pakken.
Mens pastaen koker, tilbereder du sausen:
Smelt smøret i en panne og tilsett fint hakket sjalottløk og hvitløk. La dette surre på middels varme i et par minutter slik at løken blir myk og gyllen.
Tilsett fløte, revet parmesan og krabbekjøttet. Kok dette i et par minutter.
Løft pastaen ut av kokevannet når den er al dente og over i pannen, og la gjerne litt av pastavannet følge med.
Vend pastaen godt sammen med sausen og la det hele koke i ca. 1 minutt.
Tilsett en god neve, frisk dill. Smak til med kvernet salt og pepper.
Server krabbepastaen gjerne med godt brød og smør ved siden av.
♥ Fylte, ferdig rensede krabbeskjell kan variere noe i størrelse, men 400 g krabbekjøtt tilsvarer vanligvis omtrent 3 - 4 fylte krabbeskjell når man holder seg til det hvite kjøttet. Personlig foretrekker jeg å bruke nesten bare det hvite kjøttet i krabbeskjellet og veldig lite av det brune (såkalt "brunmat" som inneholder leveren til krabben). Cocktailklo og rogn som ligger oppå krabbekjøttet i skjellet bruker jeg eventuelt som dekor.
♥ Jeg bruker her pastatypen linguine, som er tynne, flate båndspagetti, men det går like fint å bruke andre varianter pasta (for eksempel fettuccine eller tagliatelle som er bredere båndpasta eller vanlig spagetti).
♥ Dersom du synes at krabbesausen har blitt for tykk, kan du spe den med litt mer pastavann.
Skriv ny kommentar