Brukere online: 252
Brukere i dag: 895
Brukere siste 7 dager: 195628
Pizza Pasta Salad er en populær pastasalat som lages med ingredienser som får pastasalaten til å smake pizza! 😍
Salaten høres italiensk ut, men ideen er nok mest amerikansk.
Her blandes pastaskruer med pepperoni, mozzarella, tomater, paprika, rødløk og oliven.
En herlig hvitløksdressing gir pastasalaten en kremet konsistens.
Anbefales!
Ingredienser:
♥ 500 g pastaskruer
♥ 1 ss olivenolje
♥ 150 g pepperoni
♥ 250 g mozzarella i terninger (eller annen ost, se tips)
♥ 300 g cherrytomater
♥ 1 grønn paprika
♥ 1 rød paprika
♥ 0,5 rødløk
♥ 200 g sorte oliven
♥ noen blader frisk basilikum
♥ 1 ts tørket oregano
Hvitløksdressing:
♥ 0,5 dl olivenolje
♥ 1 dl crème fraîche
♥ 2 fedd hvitløk, presset
♥ 0,5 ss tørket oregano
♥ 0,5 ss tørket timian
♥ 1 ts flytende honning
♥ kvernet salt og pepper
Fremgangsmåte:
Finn frem ingrediensene.
Kok pastaskruene i godt saltet vann som anvist på pakningen. Hell av kokevannet og bland vend inn litt olivenolje.
Forbered de andre ingrediensene til salaten: Rens paprika og kutt i mindre biter. Skjær pepperoniskivene i fire. Del cherrytomatene i to og oliven i skiver. Skjær rødløken i tynne skiver.
Bland alt sammen i en stor bolle.
Rør sammen ingrediensene til dressingen.
Ha dressingen over pastasalaten.
Bland det hele godt sammen.
Pynt med litt frisk basilikum og et dryss tørket oregano.
Skikkelig digg pastasalat det her! 😃
Tips:
♥ Du kan bytte ut ingredienser ut fra hva du har tilgjengelig og hva du liker. Det er eksempelvis selvfølgelig ikke nødvendig å tilsette oliven hvis du ikke liker oliven. 😊
♥ Jeg brukte her osten Fior di latte, som er populær å bruke som ost på pizza (fås blant annet kjøpt hos Meny og Oda). Denne osten er en mozzarella-variant som er fastere enn fersk mozzarella. Typen jeg brukte her kjøpes ferdig skjært opp i små terninger (mozzarella cubetti).
♥ Du kan alternativt bruke små runde kuler av fersk mozzarella. Det går også veldig fint å bruke norsk Norvegia eller Jarlsberg (eller annen gulost) som du skjærer i små terninger.
♥ Pizza pastasalaten kan med fordel stå kjølig i et par timer før servering. Rester kan fint oppbevares i et par dager i kjøleskapet.
Denne pastasalaten slår an!
Buon appetito! 😋
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
♥ 500 g pastaskruer
♥ 1 ss olivenolje
♥ 150 g pepperoni
♥ 250 g mozzarella i terninger (eller annen ost, se tips)
♥ 300 g cherrytomater
♥ 1 grønn paprika
♥ 1 rød paprika
♥ 0,5 rødløk
♥ 200 g sorte oliven
♥ noen blader frisk basilikum
♥ 1 ts tørket oregano
Hvitløksdressing:
♥ 0,5 dl olivenolje
♥ 1 dl crème fraîche
♥ 2 fedd hvitløk, presset
♥ 0,5 ss tørket oregano
♥ 0,5 ss tørket timian
♥ 1 ts flytende honning
♥ kvernet salt og pepper
Kok pastaskruene i godt saltet vann som anvist på pakningen. Hell av kokevannet og bland vend inn litt olivenolje.
Forbered de andre ingrediensene til salaten: Rens paprika og kutt i mindre biter. Skjær pepperoniskivene i fire. Del cherrytomatene i to og oliven i skiver. Skjær rødløken i tynne skiver. Bland alt sammen i en stor bolle.
Rør sammen ingrediensene til dressingen.
Ha dressingen over pastasalaten. Bland det hele godt sammen.
Pynt med litt frisk basilikum og et dryss tørket oregano.
♥ Du kan bytte ut ingredienser ut fra hva du har tilgjengelig og hva du liker. Det er eksempelvis selvfølgelig ikke nødvendig å tilsette oliven hvis du ikke liker oliven. 😊
♥ Jeg brukte her osten Fior di latte, som er populær å bruke som ost på pizza. Denne osten er en mozzarella-variant som er fastere enn fersk mozzarella. Typen jeg brukte her kjøpes ferdig skjært opp i små terninger (mozzarella cubetti). Du kan alternativt bruke små runde kuler av fersk mozzarella. Det går også veldig fint å bruke norsk Norvegia (eller annen gulost) som du skjærer i små terninger.
♥ Pizza pastasalaten kan med fordel stå kjølig i et par timer før servering. Rester kan fint oppbevares i et par dager i kjøleskapet.
Skriv ny kommentar