Kantarellsuppe

Kantarellsuppe er en deilig, kremet suppe, som du bør nyte nå som kantarellene er i sesong. 

Smørstekte kantareller, løk og hvitløk kokes i kraft eller buljong, og jevnes deretter med en stavmikser. Hvitvin gir syre og smak, og balanserer kremfløten på en perfekt måte. 😋

Kantarellsuppe er nydelig servert alene, eller som forrett til for eksempel en viltmiddag. 

 

 

Oppskriften gir 4 porsjoner. 
 

Ingredienser: 

♥ 400 g kantareller
♥ 4 sjalottløk (se tips)
♥ 2 fedd hvitløk
♥ 2 ss smør
♥ 1 liter kylling- eller grønnsakskraft (se tips)
♥ 3 dl kremfløte
♥ 1 dl hvitvin (se tips)
♥ kvernet salt og pepper

Pynt:
♥ frisk timian


Fremgangsmåte: 

Finn frem ingrediensene.

 

 

Rens kantarellene godt for jord og skitt. Skjær av den nedre delen av stilken dersom den er skitten.

Riv store kantareller i litt mindre biter.

Sett til side noen pene, små kantareller som du kan bruke til pynt på suppen. 

 

 

Hakk sjalottløk og hvitløk, og ha dette i en stekepanne med smør. La løken surre et par minutter på middels varme.

 

 

Ha kantarellene i pannen (unntatt de små som du skal bruke som pynt).

 

 

La kantarellene steke sammen med løken i ca. 5 minutter. 

Ha så alt innholdet i stekepannen over i en mellomstor kjele. 

Tilsett kylling- eller grønnsakskraft.

 

 

La dette småkoke uten lokk i ca. 20 minutter. 

 

 

Bruk nå en stavmikser til å kjøre det hele sammen til en jevn og klumpfri suppe. 

 

 

Tilsett kremfløte og hvitvin og varm opp suppen i et par minutter.

Smak til med kvernet salt og pepper. 

 

 

Stek de små kantarellene i smør. 

 

 

Fordel den varme suppen i skåler og pynt med små, smørstekte kantareller og litt frisk timian. 

 

 

Server kantarellsuppen gjerne sammen med godt brød og smør.

 

 

Kantarellsuppe er en utrolig nydelig høstsuppe! 

 

 

Tips: 

♥ I stedet for sjalottløk kan du bruke 1 stor, gul løk. 

♥ Jeg foretrekker å bruke kyllingkraft eller kyllingfond (2 stk fond du chef à 28 g, kylling) som jeg blander ut med vann. Kyllingbuljong går fint å bruke i stedet. Ønsker du suppen vegetar, kan du gjerne bruke grønnsakskraft eller -buljong. 

♥ Jeg liker veldig godt å bruke hvitvin i kantarellsuppen, og husk at alkoholen fordunster når du gir suppen et oppkok etter at vinen er tilsatt. I stedet for hvitvin kan du smake til suppen med 1 - 2 spiseskjeer hvitvinseddik. 

♥ For en litt lettere suppe kan du bytte ut kremfløte med matfløte. 

 

 

Anbefaler denne nydelige kantarellsuppen! 

 

 

God fornøyelse! 

 

 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 

Kantarellsuppe
Ingredienser

♥ 400 g kantareller
♥ 4 sjalottløk (se tips)
♥ 2 fedd hvitløk
♥ 2 ss smør
♥ 1 liter kylling- eller grønnsakskraft (se tips)
♥ 3 dl kremfløte
♥ 1 dl hvitvin (se tips)
♥ kvernet salt og pepper

Pynt:
♥ frisk timian

Fremgangsmåte

Rens kantarellene godt for jord og skitt. Skjær av den nedre delen av stilken dersom den er skitten. Riv store kantareller i litt mindre biter. Sett til side noen pene, små kantareller som du kan bruke til pynt på suppen. 

Hakk sjalottløk og hvitløk, og ha dette i en stekepanne med smør. La løken surre et par minutter på middels varme. 

Ha kantarellene i pannen (unntatt de små som du skal bruke som pynt). La kantarellene steke sammen med løken i ca. 5 minutter. 

Ha så alt innholdet i stekepannen over i en mellomstor kjele. Tilsett kylling- eller grønnsakskraft.

La dette småkoke uten lokk i ca. 20 minutter. 

Bruk nå en stavmikser til å kjøre det hele sammen til en jevn og klumpfri suppe. Tilsett kremfløte og hvitvin og varm opp suppen i et par minutter. Smak til med kvernet salt og pepper. 

Stek de små kantarellene i smør. 

Fordel den varme suppen i skåler og pynt med små, smørstekte kantareller og litt frisk timian. 

Tips

♥ I stedet for sjalottløk kan du bruke 1 stor, gul løk. 

♥ Jeg foretrekker å bruke kyllingkraft eller kyllingfond (2 stk fond du chef à 28 g, kylling) som jeg blander ut med vann. Kyllingbuljong går fint å bruke i stedet. Ønsker du suppen vegetar, kan du gjerne bruke grønnsakskraft eller -buljong. 

♥ Jeg liker veldig godt å bruke hvitvin i kantarellsuppen, og husk at alkoholen fordunster når du gir suppen et oppkok etter at vinen er tilsatt. I stedet for hvitvin kan du smake til suppen med 1 - 2 spiseskjeer hvitvinseddik. 

♥ For en litt lettere suppe kan du bytte ut kremfløte med matfløte. 

Sesong
Allergier og preferanser
Stikkord

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift