Brukere online: 438
Brukere i dag: 3142
Brukere siste 7 dager: 198134
Kantarellsuppe er en deilig, kremet suppe, som du bør nyte nå som kantarellene er i sesong.
Smørstekte kantareller, løk og hvitløk kokes i kraft eller buljong, og jevnes deretter med en stavmikser. Hvitvin gir syre og smak, og balanserer kremfløten på en perfekt måte. 😋
Kantarellsuppe er nydelig servert alene, eller som forrett til for eksempel en viltmiddag.
Oppskriften gir 4 porsjoner.
Ingredienser:
♥ 400 g kantareller
♥ 4 sjalottløk (se tips)
♥ 2 fedd hvitløk
♥ 2 ss smør
♥ 1 liter kylling- eller grønnsakskraft (se tips)
♥ 3 dl kremfløte
♥ 1 dl hvitvin (se tips)
♥ kvernet salt og pepper
Pynt:
♥ frisk timian
Fremgangsmåte:
Finn frem ingrediensene.
Rens kantarellene godt for jord og skitt. Skjær av den nedre delen av stilken dersom den er skitten.
Riv store kantareller i litt mindre biter.
Sett til side noen pene, små kantareller som du kan bruke til pynt på suppen.
Hakk sjalottløk og hvitløk, og ha dette i en stekepanne med smør. La løken surre et par minutter på middels varme.
Ha kantarellene i pannen (unntatt de små som du skal bruke som pynt).
La kantarellene steke sammen med løken i ca. 5 minutter.
Ha så alt innholdet i stekepannen over i en mellomstor kjele.
Tilsett kylling- eller grønnsakskraft.
La dette småkoke uten lokk i ca. 20 minutter.
Bruk nå en stavmikser til å kjøre det hele sammen til en jevn og klumpfri suppe.
Tilsett kremfløte og hvitvin og varm opp suppen i et par minutter.
Smak til med kvernet salt og pepper.
Stek de små kantarellene i smør.
Fordel den varme suppen i skåler og pynt med små, smørstekte kantareller og litt frisk timian.
Server kantarellsuppen gjerne sammen med godt brød og smør.
Kantarellsuppe er en utrolig nydelig høstsuppe!
Tips:
♥ I stedet for sjalottløk kan du bruke 1 stor, gul løk.
♥ Jeg foretrekker å bruke kyllingkraft eller kyllingfond (2 stk fond du chef à 28 g, kylling) som jeg blander ut med vann. Kyllingbuljong går fint å bruke i stedet. Ønsker du suppen vegetar, kan du gjerne bruke grønnsakskraft eller -buljong.
♥ Jeg liker veldig godt å bruke hvitvin i kantarellsuppen, og husk at alkoholen fordunster når du gir suppen et oppkok etter at vinen er tilsatt. I stedet for hvitvin kan du smake til suppen med 1 - 2 spiseskjeer hvitvinseddik.
♥ For en litt lettere suppe kan du bytte ut kremfløte med matfløte.
Anbefaler denne nydelige kantarellsuppen!
God fornøyelse!
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
♥ 400 g kantareller
♥ 4 sjalottløk (se tips)
♥ 2 fedd hvitløk
♥ 2 ss smør
♥ 1 liter kylling- eller grønnsakskraft (se tips)
♥ 3 dl kremfløte
♥ 1 dl hvitvin (se tips)
♥ kvernet salt og pepper
Pynt:
♥ frisk timian
Rens kantarellene godt for jord og skitt. Skjær av den nedre delen av stilken dersom den er skitten. Riv store kantareller i litt mindre biter. Sett til side noen pene, små kantareller som du kan bruke til pynt på suppen.
Hakk sjalottløk og hvitløk, og ha dette i en stekepanne med smør. La løken surre et par minutter på middels varme.
Ha kantarellene i pannen (unntatt de små som du skal bruke som pynt). La kantarellene steke sammen med løken i ca. 5 minutter.
Ha så alt innholdet i stekepannen over i en mellomstor kjele. Tilsett kylling- eller grønnsakskraft.
La dette småkoke uten lokk i ca. 20 minutter.
Bruk nå en stavmikser til å kjøre det hele sammen til en jevn og klumpfri suppe. Tilsett kremfløte og hvitvin og varm opp suppen i et par minutter. Smak til med kvernet salt og pepper.
Stek de små kantarellene i smør.
Fordel den varme suppen i skåler og pynt med små, smørstekte kantareller og litt frisk timian.
♥ I stedet for sjalottløk kan du bruke 1 stor, gul løk.
♥ Jeg foretrekker å bruke kyllingkraft eller kyllingfond (2 stk fond du chef à 28 g, kylling) som jeg blander ut med vann. Kyllingbuljong går fint å bruke i stedet. Ønsker du suppen vegetar, kan du gjerne bruke grønnsakskraft eller -buljong.
♥ Jeg liker veldig godt å bruke hvitvin i kantarellsuppen, og husk at alkoholen fordunster når du gir suppen et oppkok etter at vinen er tilsatt. I stedet for hvitvin kan du smake til suppen med 1 - 2 spiseskjeer hvitvinseddik.
♥ For en litt lettere suppe kan du bytte ut kremfløte med matfløte.
Skriv ny kommentar