Brukere online: 141
Brukere i dag: 1161
Brukere siste 7 dager: 195597
Tacofredag coming up! 😊
Avocado Crema (Crema de aguacate) er en herlig avokadokrem, som passer som tilbehør til det meste av meksikanske retter (vi snakker Tacos, Fajitas, Enchiladas, Burritos, Nachos, Quesadillas, Empanadas, Toastadas, Carnitas, Taquitas... osv osv.. 😃 ).
Hovedingrediensene i Avocado Crema er avokado, koriander, hvitløk, rømme og lime. Dette moses raskt sammen til en utrolig smakfull krem.
Avocado Crema skiller seg fra klassisk Guacamole først og fremst ved at den er glatt og kremet i konsistensen, mens Guacamole er mer chunky. Det er dessuten ikke rømme i Guacamole.
Avocado Crema er supergodt som dipp!
Anbefaler deg å teste det ut! 😋
Ingredienser:
♥ 3 store avokado (se tips)
♥ 20 g frisk koriander (se tips)
♥ 1,5 dl seterrømme (se tips)
♥ 2 fedd hvitløk, presset
♥ 2 lime, presset saft
♥ flaksalt (etter smak)
Fremgangsmåte:
Finn frem ingrediensene.
Ha alle ingredienser unntatt salt i en food processor.
Kjør blandingen sammen til en glatt krem.
Smak til kremen med ønsket mengde salt (og juster eventuelt også med litt ekstra limesaft og/eller presset hvitløk).
Ha kremen i en serveringskål.
Avocado Crema er klar til å nytes!
Så herlig smak på denne avokadokremen!
Deilig som dipp til tortilla chips!
Tips:
♥ Til denne oppskriften trenger du 3 store, fine og godt modne avokadoer. Kjøp gjerne med noen ekstra siden det jo alltid er litt usikkert om avokadoene kan være litt brune inni slik at det er noe du må skjære bort.
♥ 20 gram frisk koriander tilsvarer en god bunt. Jeg bruker bladene og ikke så mye stilk.
♥ Anbefaler at du bruker seterrømme og ikke lettrømme siden kremen kan bli for tynn i konsistensen med lettrømme. Du kan alternativt bruke tykk, gresk yoghurt i stedet for seterrømme dersom du ønsker en litt lettere avokadokrem.
♥ Avokadokremen smaker aller best helt nylaget. Får du rester, kan du ha kremen i en boks med lokk og oppbevare i kjøleskapet i noen dager.
God fornøyelse!
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
♥ 3 store avokado (se tips)
♥ 20 g frisk koriander (se tips)
♥ 1,5 dl seterrømme (se tips)
♥ 2 fedd hvitløk, presset
♥ 2 lime, presset saft
♥ flaksalt (etter smak)
Ha alle ingredienser unntatt salt i en food processor.
Kjør blandingen sammen til en glatt krem.
Smak til kremen med ønsket mengde salt (og juster eventuelt også med litt ekstra limesaft og/eller presset hvitløk).
Ha kremen i en serveringskål.
♥ Til denne oppskriften trenger du 3 store, fine og godt modne avokadoer. Kjøp gjerne med noen ekstra siden det jo alltid er litt usikkert om avokadoene kan være litt brune inni slik at det er noe du må skjære bort.
♥ 20 gram frisk koriander tilsvarer en god bunt. Jeg bruker bladene og ikke så mye stilk.
♥ Anbefaler at du bruker seterrømme og ikke lettrømme siden kremen kan bli for tynn i konsistensen med lettrømme. Du kan alternativt bruke tykk, gresk yoghurt i stedet for seterrømme dersom du ønsker en litt lettere avokadokrem.
♥ Avokadokremen smaker aller best helt nylaget. Får du rester, kan du ha kremen i en boks med lokk og oppbevare i kjøleskapet i noen dager.
Skriv ny kommentar