Last Minute Fruitcake (Enkel engelsk fruktkake)

Engelske fruktkaker er kjent for å være mektige og fullspekket av tørket frukt, og skal gjerne dynkes med alkohol i en måned før servering.

Se eksempelvis Christmas Cake (Engelsk fruktkake med rom og marsipan) og Christmas Cake (Engelsk fruktkake med brandy og mandler).

Her har du et supert alternativ hvis du ønsker lignende type fruktkake, men julaften er like rundt hjørnet. 😊

 

 

Ingredienser: 

♥ 175 g dadler 
♥ 150 g rosiner
♥ 75 g tørkede tranebær
♥ 2 ss whisky 
♥ 2 dl cocktailbær (maraschino-smak, se tips)
♥ 125 g mandler, skåldede
♥ 150 g valnøtter
♥ 1 dl solsikkekjerner
♥ 100 g hvetemel
♥ 0,5 ts natron
♥ 0,5 ts bakepulver
♥ 0,5 ts salt
♥ 150 g sukker
♥ 3 egg
♥ 1 ts vaniljeekstrakt

Pynt:
♥ 2 ss melis

 

Fremgangsmåte: 

Rens dadlene for stener og skjær dem i mindre biter. Ha bitene i en bolle og bland inn rosiner og tørkede tranebær. Rør inn whisky og la dette stå og trekke i 10 minutter. 

Hell maraschino-laken av cocktailbærene og del cocktailbærene på midten. 

Skåld mandlene og hakk dem grovt. 

Ha cocktailbær, mandler, valnøtter og solsikkekjerner i bollen med den tørkede frukten og rør om. 

Bland hvetemelet med natron, bakepulver, salt og sukker. Ha dette i bollen med den tørkede frukten og bland godt sammen.

Visp eggene lett sammen med vaniljeekstrakt og ha også dette i bollen. Vend rundt til du får en tykk deig. 

Smør en liten brødform (som rommer 1 liter) og kle den med bakepapir. Ha deigen i formen og jevn til overflaten.

Stek kaken midt i ovnen ved 150°C i ca. 1,5 time (se tips).

La kaken avkjøles i formen før den forsiktig hvelves ut. La kaken bli helt kald (gjerne i kjøleskapet over natten) før den skjæres i skiver. Sikt over melis før servering.

 

 

Tips: 

♥ Mandler skåldes ved å ha dem i en kjele med kokende vann i noen minutter. Når du ser at du lett kan klemme bort skallet, heller du av vannet og fjerner skallet på alle mandlene. La tørke på kjøkkenpapir i en halvtime før bruk. 

 

 

♥ Cocktailbær med maraschino-smak får kjøpt på glass, og brukes ofte i drinker. Cocktailbærene frisker opp utseendet på kaken med sin kraftige rødfarge. Maraschino-laken som cocktailbærene ligger i skal ikke tilsettes i kakerøren, men maraschino-smaken vil likevel følge med i kaken når bærene tilsettes. 

 

 

♥ Siden denne fruktkaken er såpass kompakt, trenger den nokså lang steketid på lav varme. Dekk over kaken med et stykke aluminiumsfolie eller bakepapir  den siste halvtimen av steketiden for å unngå at kaken blir for mørk på toppen. 

♥ Denne fruktkaken holder seg saftig i flere uker. Pakk den godt inn i plast og oppbevar kjølig. 

 

Kjempegod engelsk fruktkake! 

Kjekt med en sånn herlig quick fix!  😍

 

 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 

Last Minute Fruitcake (Enkel engelsk fruktkake)
Ingredienser

♥ 175 g dadler
♥ 150 g rosiner
♥ 75 g tørkede tranebær
♥ 2 ss whisky 
♥ 2 dl cocktailbær (maraschino-smak, se tips)
♥ 125 g mandler, skåldede
♥ 150 g valnøtter
♥ 1 dl solsikkekjerner
♥ 100 g hvetemel
♥ 0,5 ts natron
♥ 0,5 ts bakepulver
♥ 0,5 ts salt
♥ 150 g sukker
♥ 3 egg
♥ 1 ts vaniljeekstrakt

Pynt:
♥ 2 ss melis

Fremgangsmåte

Rens dadlene for stener og skjær dem i mindre biter. Ha bitene i en bolle og bland inn rosiner og tørkede tranebær. Rør inn whisky og la dette stå og trekke i 10 minutter. 

Hell maraschino-laken av cocktailbærene og del cocktailbærene på midten. 

Skåld mandlene og hakk dem grovt. 

Ha cocktailbær, mandler, valnøtter og solsikkekjerner i bollen med den tørkede frukten og rør om. 

Bland hvetemelet med natron, bakepulver, salt og sukker. Ha dette i bollen med den tørkede frukten og bland godt sammen.

Visp eggene lett sammen med vaniljeekstrakt og ha også dette i bollen. Vend rundt til du får en tykk deig. 

Smør en liten brødform (som rommer 1 liter) og kle den med bakepapir. Ha deigen i formen og jevn til overflaten.

Stek kaken midt i ovnen ved 150°C i ca. 1,5 time (se tips).

La kaken avkjøles i formen før den forsiktig hvelves ut. La kaken bli helt kald (gjerne i kjøleskapet over natten) før den skjæres i skiver. Sikt over melis før servering. 

Tips

♥ Mandler skåldes ved å ha dem i en kjele med kokende vann i noen minutter. Når du ser at du lett kan klemme bort skallet, heller du av vannet og fjerner skallet på alle mandlene. La tørke på kjøkkenpapir i en halvtime før bruk. 

♥ Cocktailbær med maraschino-smak får kjøpt på glass, og brukes ofte i drinker. Cocktailbærene frisker opp utseendet på kaken med sin kraftige rødfarge. Maraschino-laken som cocktailbærene ligger i skal ikke tilsettes i kakerøren, men maraschino-smaken vil likevel følge med i kaken når bærene tilsettes. 

♥ Siden denne fruktkaken er såpass kompakt, trenger den nokså lang steketid på lav varme. Dekk over kaken med et stykke aluminiumsfolie eller bakepapir  den siste halvtimen av steketiden for å unngå at kaken blir for mørk på toppen. 

♥ Denne fruktkaken holder seg saftig i flere uker. Pakk den godt inn i plast og oppbevar kjølig. 

Kakekategori
Sesong
Allergier og preferanser

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift