Krustader med Brie og fikensyltetøy

Disse deilige krustadene fylles med Brie, fikensyltetøy og finhakkede valnøtter, og stekes kort i ovnen til osten smelter sammen med syltetøyet! 

 

 

Lettvint og utrolig godt! 

 

 

Dette er lekre munnfuller som gjør seg like godt som minglemat sammen med et glass bobler, som til kveldskosen i sofaen. 

 

 

Oppskriften gir 24 små krustader.

 

Ingredienser: 

♥ 24 små krustader (se tips)

Fyll: 
♥ 200 g Brie
♥ 1 dl fikensyltetøy
♥ 0,5 dl finhakkede valnøtter

 

Fremgangsmåte: 

Sett frem krustader. 

Skjær Brie i tykke skiver som deretter skjæres i mindre biter. Legg en bit i hver av krustadene. 

 

 

Bland fikensyltetøy med finhakkede valnøtter.

 

 

Legg en liten teskje oppå osten i krustadene. Du kan fylle krustadene nokså fulle for fyllet vil dette litt sammen under stekingen når osten smelter.

 

 

Disse krustadene er også gode kalde, men her varmer jeg dem så osten smelter. 

Sett de fylte krustaden på en stekeplate og stek dem midt i ovnen ved 200°C i ca. 5 minutter. De er ferdige når osten har smeltet og begynner å blande seg med syltetøyet. 

 

 

Serveres varme og nylagde! 

 

 

 

Mmmm... dette er snadder!  😋

 

 

Tips: 

♥ Krustader er små, sprø terter som kan fylles med masse forskjellig godt. For flere forslag til fylte krustader, se HER.

♥ Krustader fås kjøpt i velassorterte matvarebutikker i litt ulike varianter. Jeg har kjøpt de jeg har brukt her hos Meny.

 

 

♥ Brie får du kjøpt i de fleste matbutikkene. Jeg bruker ofte denne varianten, men andre merker går like fint å bruke. 

 

 

♥ Bruk gjerne hjemmelaget fikenmarmelade som du finner mange oppskrifter på her på Det søte liv. Alternativt ferdigkjøpt fikensyltetøy av god kvalitet. 

 

 

♥ Merk at disse krustadene vil miste noe av sprøheten når de fylles og varmes med ost og syltetøy. Likevel blir de veldig gode! 

 

 

God fornøyelse! 😊

 

 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 

Krustader med Brie og fikensyltetøy
Ingredienser

♥ 24 små krustader (se tips)

Fyll: 
♥ 200 g Brie
♥ 1 dl fikensyltetøy
♥ 0,5 dl finhakkede valnøtter

Fremgangsmåte

Sett frem krustader. 

Skjær Brie i tykke skiver som deretter skjæres i mindre biter. Legg en bit i hver av krustadene. 

Bland fikensyltetøy med finhakkede valnøtter.

Legg en liten teskje oppå osten i krustadene. Du kan fylle krustadene nokså fulle for fyllet vil dette litt sammen under stekingen når osten smelter. 

Disse krustadene er også gode kalde, men her varmer jeg dem så osten smelter. Sett de fylte krustaden på en stekeplate og stek dem midt i ovnen ved 200°C i ca. 5 minutter. De er ferdige når osten har smeltet og begynner å blande seg med syltetøyet. 

Serveres varme og nylagde! 

Tips

♥ Krustader er små, sprø terter som kan fylles med masse forskjellig godt. For flere forslag til fylte krustader, se HER.

♥ Krustader fås kjøpt i velassorterte matvarebutikker i litt ulike varianter. Jeg har kjøpt de jeg har brukt her hos Meny.

♥ Brie får du kjøpt i de fleste matbutikkene. 

♥ Bruk gjerne hjemmelaget fikenmarmelade som du finner mange oppskrifter på her på Det søte liv. Alternativt ferdigkjøpt fikensyltetøy av god kvalitet. 

♥ Merk at disse krustadene vil miste noe av sprøheten når de fylles og varmes med ost og syltetøy. Likevel blir de veldig gode! 

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift