Brukere online: 2200
Brukere i dag: 32470
Brukere siste 7 dager: 196351
Dette er en klassisk, italiensk ruccolasalat med parmesanflak og ristede pinjekjerner.
Salaten passer ypperlig som tilbehør til de fleste italienske matretter!
Oppskriften gir 3 porsjoner.
Ingredienser:
♥ 3 ss extra virgin olivenolje
♥ 1 ss hvitvinseddik
♥ 140 g ruccola
♥ 50 g pinjekjerner
♥ 80 g parmesan i flak (se tips)
♥ kvernet salt og pepper
Fremgangsmåte:
Ha olivenolje og hvitvinseddik i salatbollen. Kvern over litt salt og pepper.
Gjør klar pinjekjernene ved å varme dem kort i en tørr stekepanne. Vend rundt på dem hele tiden, for det skal lite til før de blir brent.
Finn frem parmesan i flak. Du kan enten kjøpe parmesanflak eller bruke fersk parmesan som du skjærer i flak med en tynn kniv, potetskreller eller ostehøvel.
Rett før servering has ruccolabladene i salatbollen.
Ha over pinjekjernene og parmesanflakene.
Vend rundt på salaten slik at dressingen som ligger i bunnen av salatbollen blander seg jevnt og godt med ruccolaen.
Serveres straks.
Tips:
♥ Bruk parmesan i flak og ikke finrevet parmesan fordi revet parmesan vil bli bløt, mens flakene holder seg bedre.
Jeg brukte her ferdigkjøpt parmesan i flak, men det går like fint å skjære flak selv av fersk parmesanost.
♥ Det er viktig at denne salaten blandes sammen rett før servering. Dette fordi det ikke tar lang tid før ruccolaen faller sammen og blir myk av dressingen. Slik kan ruccolasalaten se ut etter bare 15 minutter:
Helt nylaget er ruccolasalaten sprø og salaten ser veldig fresh ut! 😃
Og den smaker nydelig!
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
♥ 3 ss extra virgin olivenolje
♥ 1 ss hvitvinseddik
♥ 140 g ruccola
♥ 50 g pinjekjerner
♥ 80 g parmesan i flak (se tips)
♥ kvernet salt og pepper
Ha olivenolje og hvitvinseddik i salatbollen. Kvern over litt salt og pepper.
Gjør klar pinjekjernene ved å varme dem kort i en tørr stekepanne. Vend rundt på dem hele tiden, for det skal lite til før de blir brent.
Finn frem parmesan i flak. Du kan enten kjøpe parmesanflak eller bruke fersk parmesan som du skjærer i flak med en tynn kniv, potetskreller eller ostehøvel.
Rett før servering has ruccolabladene i salatbollen.
Ha over pinjekjernene og parmesanflakene.
Vend rundt på salaten slik at dressingen som ligger i bunnen av salatbollen blander seg jevnt og godt med ruccolaen.
Serveres straks.
♥ Bruk parmesan i flak og ikke finrevet parmesan fordi revet parmesan vil bli bløt, mens flakene holder seg bedre.
♥ Det er viktig at denne salaten blandes sammen rett før servering. Dette fordi det ikke tar lang tid før ruccolaen faller sammen og blir myk av dressingen.
Skriv ny kommentar