Brukere online: 322
Brukere i dag: 2030
Brukere siste 7 dager: 195534
Dette er en lys sitronkake med valmuefrø, som har den deilige, bløte kjernen som kladdkaker jo skal ha.
Kaken har en nydelig, syrlig sitronsmak. Sitronkladdkaken kan serveres som den er, men blir litt ekstra fin med sprøytet krem på.
Herlig kake å servere i påsken! 😊
Ingredienser:
♥ 4 egg
♥ 4 dl sukker
♥ 200 g smør
♥ 0,75 dl presset sitronsaft
♥ 1 ts fint revet sitronskall
♥ 2 ts vaniljesukker
♥ 3 dl hvetemel
♥ 1 ss valmuefrø
Pynt:
♥ 2 dl kremfløte
♥ 0,5 ts valmuefrø
Fremgangsmåte:
Pisk egg og sukker raskt sammen med en visp (du trenger ikke å piske eggedosis).
Smelt og avkjøl smøret. Bland smøret inn i deigen sammen med de øvrige ingrediensene og rør deigen jevn og klumpfri.
Ha deigen i en liten, rund form (20 cm i diameter) med bakepapir i bunnen.
Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i ca. 30 minutter. Kaken skal ikke være gjennomstekt når du tar den ut av ovnen. Avkjøl kaken i romtemperatur, og sett den så i kjøleskapet over natten (se tips).
Først dagen etter tas kaken ut av formen. Dra av bakepapiret fra undersiden og sett kaken på kakefat.
Pisk kremfløte til krem og sprøyt topper i en krans oppå kaken. Dryss over litt valmuefrø.
La kaken stå i kjøleskapet frem til servering.
Skikkelig digg og klissete kjerne på denne sitronkaken! 😋
Mmmm...
Tips:
♥ Beregn 1,5 - 2 sitroner for å få 0,75 dl presset sitronsaft og 1 ts fint revet sitronskall.
♥ Det er nødvendig at denne kaken står i kjøleskapet over natten før den tas ut av formen. Den skal virke temmelig ustekt når du tar den ut av ovnen, men etter en natt i kjøleskapet vil den bli fast nok til at den kan løsnes fra formen, flyttes over på et fat og skjæres i kakestykker.
♥ I stedet for pisket krem, kan du pynte kaken med et melisdryss.
♥ Hvis du pynter kaken med pisket krem, bør du servere den samme dag slik at kremen er helt fersk. Uten krem kan kaken oppbevares i mange dager i kjøleskapet med litt plastfolie over. Kaken er også veldig fin å fryse uten krem.
♥ Hvis du vil lage kaken uten valmuefrø, er det bare å droppe dem. For en litt annen variant av denne kaken uten valmuefrø, se Sitronkladdkake.
Fortsatt god påske til deg! 😊
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
♥ 4 egg
♥ 4 dl sukker
♥ 200 g smør
♥ 0,75 dl presset sitronsaft
♥ 1 ts fint revet sitronskall
♥ 2 ts vaniljesukker
♥ 3 dl hvetemel
♥ 1 ss valmuefrø
Pynt:
♥ 2 dl kremfløte
♥ 0,5 ts valmuefrø
Pisk egg og sukker raskt sammen med en visp (du trenger ikke å piske eggedosis).
Smelt og avkjøl smøret. Bland smøret inn i deigen sammen med de øvrige ingrediensene og rør deigen jevn og klumpfri.
Ha deigen i en liten, rund form (20 cm i diameter) med bakepapir i bunnen.
Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i ca. 30 minutter. Kaken skal ikke være gjennomstekt når du tar den ut av ovnen. Avkjøl kaken i romtemperatur, og sett den så i kjøleskapet over natten (se tips).
Først dagen etter tas kaken ut av formen. Dra av bakepapiret fra undersiden og sett kaken på kakefat.
Pisk kremfløte til krem og sprøyt topper i en krans oppå kaken. Dryss over litt valmuefrø.
La kaken stå i kjøleskapet frem til servering.
♥ Beregn 1,5 - 2 sitroner for å få 0,75 dl presset sitronsaft og 1 ts fint revet sitronskall.
♥ Det er nødvendig at denne kaken står i kjøleskapet over natten før den tas ut av formen. Den skal virke temmelig ustekt når du tar den ut av ovnen, men etter en natt i kjøleskapet vil den bli fast nok til at den kan løsnes fra formen, flyttes over på et fat og skjæres i kakestykker.
♥ Hvis du pynter kaken med pisket krem, bør du servere den samme dag slik at kremen er helt fersk. Uten krem kan kaken oppbevares i mange dager i kjøleskapet med litt plastfolie over. Kaken er også veldig fin å fryse uten krem.
♥ Hvis du vil lage kaken uten valmuefrø, er det bare å droppe dem. For en litt annen variant av denne kaken uten valmuefrø, se Sitronkladdkake.
Skriv ny kommentar