Brukere online: 193
Brukere i dag: 2395
Brukere siste 7 dager: 310047
En stor mattrend i sommer har vært å fryse vannmelonskiver, og så raspe dem opp så du får en iskald, luftig vannmelon-sorbet.
Dette er fantastisk deilig å nyte på varme solskinnsdager!
Utenom sommeren tenker jeg at dette kan fungere utmerket å servere som en forfriskende hvilerett mellom rettene i en større meny. 😊
Oppskriften gir 4 porsjoner.
Ingredienser:
♥ 1 vannmelon
Servering:
♥ 2 lime
♥ 4 ss flytende honning eller lønnesirup
♥ frisk mynte
Fremgangsmåte:
Skjær opp vannmelon i passe store skiver og biter (behold skallet på). Tenk på at bitene skal være gode å holde i når du skal raspe dem. Fjern sorte vannmelonstener.
Legg vannmelonbitene i en frysepose og sett i fryseren over natten (eller lenger).
Rett før servering tas vannmelonbiter ut av fryseren.
Rasp dem opp på den grove siden av et rivjern.
Flytt den raspede vannmelonen raskt over i dessertskåler ved hjelp av to spiseskjeer (se tips).
Riv over limeskall, skvis over litt limesaft og drypp over litt honning eller lønnesirup. Pynt eventuelt med litt frisk mynte.
Serveres straks!
Tips:
♥ Raspet, fryst vannmelon smelter veldig raskt, så det er om å gjøre å servere denne retten så raskt som mulig. Bruk skjeer til å flytte den raspede vannmelonen over i dessertskåler. Du kan også raspe vannmelonen direkte over dessertskålen.
♥ Det er kaldt å holde i frossen vannmelon, så det kan være kjekt å ha vanter på fingrene mens du rasper. 😊
♥ Du kan sløyfe lime og søtning, men jeg anbefaler deg å bruke det. Frysing tar bort noe av smaken på vannmelonen, så det kan bli litt tamt å servere kun revet, frossen vannmelon.
♥ Dette konseptet kan utføres på mange forskjellige type frukter og bær, se for eksempel variantene jeg har testet ut med jordbær, fersken og tomat.
♥
God fornøyelse!
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
♥ 1 vannmelon
Servering:
♥ 2 lime
♥ 4 ss flytende honning eller lønnesirup
♥ frisk mynte
Skjær opp vannmelon i passe store skiver og biter (behold skallet på). Tenk på at bitene skal være gode å holde i når du skal raspe dem. Fjern sorte vannmelonstener.
Legg vannmelonbitene i en frysepose og sett i fryseren over natten (eller lenger).
Rett før servering tas vannmelonbiter ut av fryseren.
Rasp dem opp på den grove siden av et rivjern.
Flytt den raspede vannmelonen raskt over i dessertskåler ved hjelp av to spiseskjeer (se tips).
Riv over limeskall, skvis over litt limesaft og drypp over litt honning eller lønnesirup. Pynt eventuelt med litt frisk mynte.
Serveres straks!
♥ Raspet, fryst vannmelon smelter veldig raskt, så det er om å gjøre å servere denne retten så raskt som mulig. Bruk skjeer til å flytte den raspede vannmelonen over i dessertskåler. Du kan også raspe vannmelonen direkte over dessertskålen.
♥ Det er kaldt å holde i frossen vannmelon, så det kan være kjekt å ha vanter på fingrene mens du rasper. 😊
♥ Du kan sløyfe lime og søtning, men jeg anbefaler deg å bruke det. Frysing tar bort noe av smaken på vannmelonen, så det kan bli litt tamt å servere kun revet, frossen vannmelon.
♥ Dette konseptet kan brukes på mange forskjellige type frukter og bær, se for eksempel variantene jeg har testet ut med jordbær, fersken og tomat.
Skriv ny kommentar