Trollkrem med solbær

Hvis du er så heldig at du har tilgang på solbær, burde du lage denne himmelske desserten her!  😍

 

 

Trollkrem lages opprinnelig med tyttebær, men det går veldig fint å lage denne luftige dessertkremen med andre bær også. Jeg har faktisk ikke laget Trollkrem med tyttebær enda, men variantene med rips (kalles også Heksekrem), bringebær (kalles også Hulderkrem) og blåbær (kalles også Vettekrem) ble alle veldig gode.

Denne gangen fikk jeg lyst til å lage Trollkrem med solbær, som jeg ikke tror har noe eget navn, men uansett - dette tror jeg kanskje ble den aller beste! 😃

 

 

Ingredienser: 

♥ 2 eggehviter
♥ 200 g sukker
♥ 1 ss vaniljesukker
♥ 500 g solbær

Pynt og servering:
♥ friske solbær
♥ vaniljesaus

 

Fremgangsmåte:

Rens solbærene. 

 

 

Finn frem en kjøkkenmaskin med en stor bolle (se tips). Ha i eggehvitene og pisk dem til hvitt skum. Tilsett sukkeret og vaniljesukker. Pisk i ca. 1 minutt.

Tilsett så solbærene. Pisk rolig i starten, for det kan sprute en del når bærene knuser.

 

 

Øk hastigheten etter hvert og pisk til slutt kraftig.

 

 

Det tar ca. 8-10 minutter med kraftig pisking i kjøkkenmaskinen før trollkremen er skikkelig tykk, luftig og stiv. 

 

 

 

Fordel trollkremen straks i dessertglass og serveringsbolle.

 

 

Pynt med friske solbær.

 

 

Server trollkremen gjerne sammen med vaniljeis eller vaniljesaus.

 

 

Så fluffy og lekker dessert! 

 

 

Deilig med vaniljesaus på! 

 

 

Tips: 

♥ Vær forberedt på at trollkremen vokser VELDIG i volum ved piskingen! Det er virkelig fascinerende å se! Smile Med denne porsjonen trenger du en kjøkkenmaskin med stor bolle. Trollkremen er ikke noe mektig (den består jo bare av bær, sukker og litt eggehvite), men dette kan likevel oppleves som en stor porsjon, siden det blir så mye volum. Du kan eventuelt halvere denne porsjonen hvis du vil. 

♥ Bruk kjøkkenmaskin, for dette er ikke noe du orker å piske for hånd... 

♥ Det kan være lurt å vaske bollen og vispen rett etter at du er ferdig med piskingen, for venter du lenge, vil restene størkne og bli vanskelige å få løs. Det er helt normalt at en del bær setter seg fast i vispen, men de er lett å vaske vekk (hvis du altså ikke venter til de størkner...). 

♥ Jeg brukte her friske solbær, men det skal gå fint å lage trollkrem på frosne bær også. 

♥ Trollkremen vil falle litt sammen hvis den blir stående for lenge, så du bør servere den nokså snart etter at den er ferdig pisket. 

♥ Trollkrem som du får til overs kan faktisk fryses (selv om den er best når den er fersk). Ha trollkremen i en boks med lokk. Frossen trollkrem tines sakte i kjøleskapet og piskes deretter raskt opp igjen før servering. Du kan også blande rester av trollkrem med pisket eggedosis før frysing som gjør at du får en iskrem.

♥ I tillegg til at det er populært å servere vaniljesaus og iskrem sammen med trollkrem, er det også populært å bruke vaflerkrumkaker og pannekaker. Trollkrem kan også fylles i en rullekake eller et sukkerbrød

 

 

Nydelig solbærdessert! 

 

 

 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 

Trollkrem med solbær
Ingredienser

♥ 2 eggehviter
♥ 200 g sukker
♥ 1 ss vaniljesukker
♥ 500 g solbær

Pynt og servering:
♥ friske solbær
♥ vaniljesaus

Fremgangsmåte

Rens solbærene. Finn frem en kjøkkenmaskin med en stor bolle (se tips). Ha i eggehvitene og pisk dem til hvitt skum. Tilsett sukkeret og vaniljesukker. Pisk i ca. 1 minutt.

Tilsett så solbærene. Pisk rolig i starten, for det kan sprute en del når bærene knuser.

Øk hastigheten etter hvert og pisk til slutt kraftig. Det tar ca. 8-10 minutter med kraftig pisking i kjøkkenmaskinen før trollkremen er skikkelig tykk, luftig og stiv. 

Fordel trollkremen straks i dessertglass og serveringsbolle.

Server trollkremen gjerne sammen med friske solbær og vaniljeis eller vaniljesaus.

Tips

♥ Vær forberedt på at trollkremen vokser VELDIG i volum ved piskingen! Det er virkelig fascinerende å se! Smile Med denne porsjonen trenger du en kjøkkenmaskin med stor bolle. Trollkremen er ikke noe mektig (den består jo bare av bær, sukker og litt eggehvite), men dette kan likevel oppleves som en stor porsjon, siden det blir så mye volum. Du kan eventuelt halvere denne porsjonen hvis du vil. 

♥ Bruk kjøkkenmaskin, for dette er ikke noe du orker å piske for hånd... 

♥ Det kan være lurt å vaske bollen og vispen rett etter at du er ferdig med piskingen, for venter du lenge, vil restene størkne og bli vanskelige å få løs. Det er helt normalt at en del bær setter seg fast i vispen, men de er lett å vaske vekk (hvis du altså ikke venter til de størkner...). 

♥ Jeg brukte her friske solbær, men det skal gå fint å lage trollkrem på frosne bær også. 

♥ Trollkremen vil falle litt sammen hvis den blir stående for lenge, så du bør servere den nokså snart etter at den er ferdig pisket. 

♥ Trollkrem som du får til overs kan faktisk fryses (selv om den er best når den er fersk). Ha trollkremen i en boks med lokk. Frossen trollkrem tines sakte i kjøleskapet og piskes deretter raskt opp igjen før servering. Du kan også blande rester av trollkrem med pisket eggedosis før frysing som gjør at du får en iskrem.

♥ I tillegg til at det er populært å servere vaniljesaus og iskrem sammen med trollkrem, er det også populært å bruke vaflerkrumkaker og pannekaker. Trollkrem kan også fylles i en rullekake eller et sukkerbrød

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift