Trollkrem med bringebær (Hulderkrem)

Trollkrem er en tradisjonsrik, norsk dessert, som vanligvis lages med tyttebær. Det går imidlertid veldig fint å bruke andre bær, og denne gangen testet jeg å bruke bringebær (noen kaller kremen da for "Hulderkrem").

Det ble supervellykket!

 

 

Se også tidligere utprøvde versjoner av Trollkrem med blåbær og med rips. Jeg har også testet å lage Trollkrem med solbær.

Trollkrem er en herlig dessert, som det blir mye av, selv om du bruker lite ingredienser. Det skjer rett og slett noe magisk når du pisker eggehvite, sukker og bær kjempelenge; den lille porsjonen du ser nede i bollen vokser og vokser og vokser til du har bærskum opp til randen av bollen! 😃

Serveres med friske bringebær og vaniljesaus eller vaniljeis.

Helt nydelig! 

 

 

Ingredienser: 

♥ 2 eggehviter
♥ 200 g sukker
♥ 1 ss vaniljesukker
♥ 300 g bringebær

Servering:
♥ friske bringebær
♥ iskrem eller vaniljesaus

 

Fremgangsmåte: 

Finn frem en kjøkkenmaskin med en stor bolle (se tips). Ha i eggehvitene og pisk dem til hvitt skum. Tilsett sukkeret og vaniljesukker. Pisk i ca. 1 minutt.

Tilsett så de hele bringebærene. Pisk rolig i starten, for det kan sprute en del når bærene knuser.

Øk hastigheten etter hvert og pisk til slutt kraftig. Det tar ca. 8-10 minutter med kraftig pisking i kjøkkenmaskinen før trollkremen er skikkelig tykk, luftig og stiv. 

 

 

Fordel trollkremen straks i dessertglass og serveringsbolle.

 

 

 

Superluftig bringebærskum!  😍

 

 

Server trollkremen gjerne sammen med friske bringebær og vaniljeis (eller vaniljesaus).

Jeg brukte vaniljeis denne gangen, og det ble superdeilig når vaniljeisen etter hvert smeltet litt sammen med bringebærskummet... 😋

 

 

Tips: 

♥ Vær forberedt på at trollkremen vokser VELDIG i volum ved piskingen! Det er virkelig fascinerende å se! Med denne porsjonen trenger du en kjøkkenmaskin med stor bolle. Trollkremen er ikke noe mektig (den består jo bare av bær, sukker og litt eggehvite), men dette kan likevel oppleves som en stor porsjon, siden det blir så mye volum. Du kan eventuelt halvere denne porsjonen hvis du vil. 

♥ Bruk kjøkkenmaskin, for dette er ikke noe du orker å piske for hånd... 

♥ Det kan være lurt å vaske bollen og vispen rett er at du er ferdig med piskingen, for venter du lenge, vil restene størkne og bli vanskelige å få løs. Det er helt normalt at en del bær setter seg fast i vispen, men de er lett å vaske vekk (hvis du altså ikke venter til de størkner...). 

♥ Jeg brukte her friske bringebær, men det skal gå fint å lage trollkrem på frosne bær også. Bærene bør i så fall ligge i bollen og tine før du starter piskingen. 

♥ Trollkremen vil falle litt sammen hvis den blir stående for lenge, så du bør servere den nokså snart etter at den er ferdig pisket.

♥ Trollkrem som du får til overs kan faktisk fryses (selv om den er best når den er fersk). Ha trollkremen i en boks med lokk. Frossen trollkrem tines sakte i kjøleskapet og piskes deretter raskt opp igjen før servering. Du kan også blande rester av trollkrem med pisket eggedosis før frysing som gjør at du får en iskrem.

♥ I tillegg til at det er populært å servere vaniljesaus og iskrem sammen med trollkrem, er det også populært å bruke vafler, krumkaker og pannekaker. Trollkrem kan også fylles i en rullekake eller et sukkerbrød

 

 

Dette er en dessert som mange barn også liker veldig godt! 

 

 

Trollkrem med bringebær servert med friske bringebær og vaniljeis!  Heart

 

 

God fornøyelse! 

 

 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 

Trollkrem med bringebær (Hulderkrem)
Ingredienser

♥ 2 eggehviter
♥ 200 g sukker
♥ 1 ss vaniljesukker
♥ 300 g bringebær

Servering:
♥ friske bringebær
♥ iskrem eller vaniljesaus

Fremgangsmåte

Finn frem en kjøkkenmaskin med en stor bolle (se tips). Ha i eggehvitene og pisk dem til hvitt skum. Tilsett sukkeret og vaniljesukker. Pisk i ca. 1 minutt.

Tilsett så de hele bringebærene. Pisk rolig i starten, for det kan sprute en del når bærene knuser.

Øk hastigheten etter hvert og pisk til slutt kraftig. Det tar ca. 8-10 minutter med kraftig pisking i kjøkkenmaskinen før trollkremen er skikkelig tykk, luftig og stiv. 

Fordel trollkremen straks i dessertglass og serveringsbolle.

Server trollkremen gjerne sammen med friske bringebær og vaniljeis (eller vaniljesaus).

Tips

♥ Vær forberedt på at trollkremen vokser VELDIG i volum ved piskingen! Det er virkelig fascinerende å se! Med denne porsjonen trenger du en kjøkkenmaskin med stor bolle. Trollkremen er ikke noe mektig (den består jo bare av bær, sukker og litt eggehvite), men dette kan likevel oppleves som en stor porsjon, siden det blir så mye volum. Du kan eventuelt halvere denne porsjonen hvis du vil. 

♥ Bruk kjøkkenmaskin, for dette er ikke noe du orker å piske for hånd... 

♥ Det kan være lurt å vaske bollen og vispen rett er at du er ferdig med piskingen, for venter du lenge, vil restene størkne og bli vanskelige å få løs. Det er helt normalt at en del bær setter seg fast i vispen, men de er lett å vaske vekk (hvis du altså ikke venter til de størkner...). 

♥ Jeg brukte her friske bringebær, men det skal gå fint å lage trollkrem på frosne bær også. Bærene bør i så fall ligge i bollen og tine før du starter piskingen. 

♥ Trollkremen vil falle litt sammen hvis den blir stående for lenge, så du bør servere den nokså snart etter at den er ferdig pisket.

♥ Trollkrem som du får til overs kan faktisk fryses (selv om den er best når den er fersk). Ha trollkremen i en boks med lokk. Frossen trollkrem tines sakte i kjøleskapet og piskes deretter raskt opp igjen før servering. Du kan også blande rester av trollkrem med pisket eggedosis før frysing som gjør at du får en iskrem.

♥ I tillegg til at det er populært å servere vaniljesaus og iskrem sammen med trollkrem, er det også populært å bruke vafler, krumkaker og pannekaker. Trollkrem kan også fylles i en rullekake eller et sukkerbrød

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift