Brukere online: 990
Brukere i dag: 6619
Brukere siste 7 dager: 154540
Vaniljesauskake er og blir en favorittkake!
Jeg bruker en liter ferdigkjøpt vaniljesaus i deigen, og dette gir kaken en herlig, myk konsistens og deilig vaniljesmak. Kakedeigen er superrask å røre sammen. Du finner mange varianter av vaniljesauskaken her på Det søte liv, og nå også en variant med bringebær. 😃
Nydelig kake!
Oppskriften er beregnet til stor langpanne.
Ingredienser:
♥ 250 g smør
♥ 500 g sukker
♥ 1 liter ferdig vaniljesaus (se tips)
♥ 800 g hvetemel
♥ 6 ts bakepulver
♥ 3 ts vaniljesukker
- -
♥ 300 g bringebær (friske eller frosne)
♥ 50 g mandelflak
♥ 2 ss perlesukker
Pynt:
♥ melisdryss
Fremgangsmåte:
Ha vaniljesaus, smør og sukker i en kjele og varm opp på middels varme under omrøring til smøret har smeltet og alt er godt blandet.
Avkjøl noe.
Sikt sammen de tørre ingrediensene og bland dette med vanilje- og smørblandingen til en jevn og klumpfri deig (se tips).
Hell deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca. 30 x 40 cm).
Fordel over bringebær. Dryss over mandelflak og perlesukker.
Det går like fint å bruke frosne bringebær som friske bringebær.
Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i ca. 40 minutter, eller til kaken er gjennomstekt.
Avkjøl kaken i formen og del i firkanter. Sikt over melis før servering.
Disse kakebitene får bein å gå på! 😃
Saftig vaniljekake med deilig smak av bringebær!
Tips:
♥ Jeg bruker Piano vaniljesaus (fra Tine) til denne kaken her.
♥ Rør minst mulig i deigen etter at du har tilsatt melet for å unngå at deigen blir seig. Jeg rører kun helt kort for hånd med en ballongvisp til deigen er blandet.
♥ Det går veldig fint å bruke frosne bringebær og i så fall trenger de ikke å tines før du har dem over kakedeigen.
♥ Jeg har brukt perlesukker som holder seg hvitt gjennom steking (såkalt svensk perlesukker). Jeg har kjøpt dette i Sverige, men har også sett dette i norske butikker, blant annet hos Coop Mega.
♥ Halv porsjon passer til liten langpanne (ca. 20 x 30 cm). Vil du lage kaken i rund form, må du bruke en stor en, dvs enten 26 cm i diameter eller 28 cm i diameter. Du trenger sannsynligvis minst 15 min lenger steketid om du bruker en form på 26 cm. Sjekk med kakenål at kaken er helt gjennomstekt i midten før du tar den ut av ovnen.
♥ Kakestykkene holder seg myke i mange dager om de pakkes godt inn i plast. De er også kjempefine å fryse. Gi dem et nytt melisdryss etter tining, så ser de nystekte ut!
♥
Kjekt med gode hverdagskaker! 😊
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
♥ 250 g smør
♥ 500 g sukker
♥ 1 liter ferdig vaniljesaus (se tips)
♥ 800 g hvetemel
♥ 6 ts bakepulver
♥ 3 ts vaniljesukker
- -
♥ 300 g bringebær (friske eller frosne)
♥ 50 g mandelflak
♥ 2 ss perlesukker
Pynt:
♥ melisdryss
Ha vaniljesaus, smør og sukker i en kjele og varm opp på middels varme under omrøring til smøret har smeltet og alt er godt blandet. Avkjøl noe.
Sikt sammen de tørre ingrediensene og bland dette med vanilje- og smørblandingen til en jevn og klumpfri deig (se tips).
Hell deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca. 30 x 40 cm).
Fordel over bringebær. Dryss over mandelflak og perlesukker.
Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i ca. 40 minutter, eller til kaken er gjennomstekt.
Avkjøl kaken i formen og del i firkanter. Sikt over melis før servering.
♥ Jeg bruker Piano vaniljesaus (fra Tine) til denne kaken her.
♥ Rør minst mulig i deigen etter at du har tilsatt melet for å unngå at deigen blir seig. Jeg rører kun helt kort for hånd med en ballongvisp til deigen er blandet.
♥ Det går veldig fint å bruke frosne bringebær og i så fall trenger de ikke å tines før du har dem over kakedeigen.
♥ Jeg har brukt perlesukker som holder seg hvitt gjennom steking (såkalt svensk perlesukker). Jeg har kjøpt dette i Sverige, men har også sett dette i norske butikker, blant annet hos Coop Mega.
♥ Halv porsjon passer til liten langpanne (ca. 20 x 30 cm). Vil du lage kaken i rund form, må du bruke en stor en, dvs enten 26 cm i diameter eller 28 cm i diameter. Du trenger sannsynligvis minst 15 min lenger steketid om du bruker en form på 26 cm. Sjekk med kakenål at kaken er helt gjennomstekt i midten før du tar den ut av ovnen.
♥ Kakestykkene holder seg myke i mange dager om de pakkes godt inn i plast. De er også kjempefine å fryse. Gi dem et nytt melisdryss etter tining, så ser de nystekte ut!
Skriv ny kommentar