Brukere online: 1304
Brukere i dag: 6807
Brukere siste 7 dager: 194392
Burrata - også kalt for "The Queen of Italian cheese" - er en delikatesse, som synes å bli bare mer og mer populær! 😃
Osten har et ytre lag med fast mozzarella og en indre kjerne med bløt ostemasse ("stracciatella") som lages av revet, fersk mozzarella og fløte.
Her serverer jeg Burrata med biter av søt og saftig melon, agurk i tynne skiver og deilig, italiensk parmaskinke.
Utrolig lekkert!
Oppskriften gir 2 porsjoner.
Ingredienser:
♥ 2 burrata (se tips)
♥ 0,5 Piel de Sapo eller honningmelon
♥ 0,5 cantaloupe melon (se tips)
♥ 200 g parmaskinke (se tips)
♥ 50 g agurk
♥ 0,5 lime
♥ litt frisk mynte
♥ kvernet salt og pepper
Fremgangsmåte:
Ta burrataene ut av boksene og tørk dem forsiktig med litt kjøkkenpapir. Legg burrataene i midten på et serveringsfat.
Skrell og rens melon og skjær i biter. Legg melonbitene på fatet rundt ostene.
Del skinken i mindre biter som surres sammen og danderes innimellom melonbitene.
Høvle agurk med ostehøvel eller mandolin til tynne skiver. Fordel disse over fatet.
Dryss over strimler av frisk mynte og skvis over litt limesaft. Kvern over salt og pepper.
Vær så god, forsyn deg! 😊
Alltid en glede å skjære hull på en burrata så det deilige, bløte ostefyllet åpenbarer seg... 😋
Tips:
♥ Burrata er en italiensk ferskost som fås kjøpt i de fleste store, norske matbutikkene. Osten ligger i lake, og er bløt, så ta forsiktig i den.
♥ Parmaskinke er italiensk spekeskinke. Du kan også bruke annen type spekeskinke.
♥ Jeg brukte her Cantaloupe-melon (som er oransje inni) og Piel de Sapo, som er en nydelig, søt melon som jeg liker veldig godt. Det går fint å bruke honningmelon i stedet.
♥ I stedet for å bruke et serveringsfat, kan du fordele ingrediensene på to tallerkener så hver person får 1 burrata hver. Serveres gjerne sammen med små toastskiver.
Se også Burrata med tomat og oliven og Nektarinsalat med burrata og spekeskinke.
Revet, frossen tomat med burrata er en annen favoritt!
God fornøyelse!
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
♥ 2 burrata (se tips)
♥ 0,5 Piel de Sapo eller honningmelon
♥ 0,5 cantaloupe melon (se tips)
♥ 200 g parmaskinke (se tips)
♥ 50 g agurk
♥ 0,5 lime
♥ litt frisk mynte
♥ kvernet salt og pepper
Ta burrataene ut av boksene og tørk dem forsiktig med litt kjøkkenpapir. Legg burrataene i midten på et serveringsfat.
Skrell og rens melon og skjær i biter. Legg melonbitene på fatet rundt ostene.
Del skinken i mindre biter som surres sammen og danderes innimellom melonbitene.
Høvle agurk med ostehøvel eller mandolin til tynne skiver. Fordel disse over fatet.
Dryss over strimler av frisk mynte og skvis over litt limesaft. Kvern over salt og pepper.
♥ Burrata er en italiensk ferskost som fås kjøpt i de fleste store, norske matbutikkene. Osten ligger i lake, og er bløt, så ta forsiktig i den.
♥ Parmaskinke er italiensk spekeskinke. Du kan også bruke annen type spekeskinke.
♥ Jeg brukte her Cantaloupe-melon (som er oransje inni) og Piel de Sapo, som er en nydelig, søt melon som jeg liker veldig godt. Det går fint å bruke honningmelon i stedet.
♥ I stedet for å bruke et serveringsfat, kan du fordele ingrediensene på to tallerkener så hver person får 1 burrata hver. Serveres gjerne sammen med små toastskiver.
Skriv ny kommentar