Brukere online: 1492
Brukere i dag: 13840
Brukere siste 7 dager: 194748
Jeg elsker ost, og italiensk Burrata er noe av det beste jeg vet om! ♥ Det er ikke uten grunn at Burrata kalles for "The Queen of Italian cheese"!
Burrata er en mild ferskost som opprinnelig stammer fra regionen Puglia i Sør-Italia. Enkelt fortalt er Burrata en kule ost der det ytre laget er fast mozzarella som knytes sammen rundt den indre kjernen, som består av en nydelig, kremete ostemasse (denne kalles "stracciatella" og lages av revet, fersk mozzarella og fløte). Det gir en egen tilfredsstillelse å forsiktig skjære opp en Burrata og se den bløte kjernen åpenbare seg. 😍
Burrata er så godt at den kan nytes som den er, med bare et lite dryss flaksalt og god olivenolje. Her har jeg i tillegg lagt til noen søte cherrytomater, hvitløksoliven og fersk basilikum. Buonissimo!
Ingredienser:
♥ 1 - 2 Burrata
♥ 200 g cherrytomater
♥ 100 g hvitløksoliven (kan sløyfes)
♥ 1 håndfull fersk basilikum
♥ en klype maldonsalt
♥ 3 - 4 ss god olivenolje
Fremgangsmåte:
La Burrataen renne av seg og legg dem på en tallerken.
Del cherrytomater på midten og legg dem på tallerkenen rundt ostene.
Gjør det samme med oliven (det er bare å droppe oliven hvis du ikke er så glad i det).
Dander med ferske basilikumblader.
Dryss over flaksalt og drypp over god olivenolje.
Det er så herlig å skjære opp osten og dra sidene fra hverandre..
Ha gjerne litt ekstra flaksalt og olivenolje på osten etter at den er åpen.
For oss som elsker Italia... 😋
Tips:
♥ Burrata fås kjøpt i de fleste, velassorterte, norske matbutikkene. De ligger i lettsaltet vann og må derfor få renne litt av seg før du legger osten på tallerkenen.
♥ Burrataen er best når den er romtemperert.
♥ Beregn en hel Burrata per person, og server osten hel. Noe av gleden er å skjære opp osten på sin egen tallerken. 😊
♥ Det er svært viktig med gode råvarer når du lager noe så enkelt som dette, så bruk skikkelig søte, modne tomater og en veldig god, kaldpresset jomfruolje (extra virgin olive oil).
Buon appetito!
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
♥ 1 - 2 Burrata
♥ 200 g cherrytomater
♥ 100 g hvitløksoliven (kan sløyfes)
♥ 1 håndfull fersk basilikum
♥ en klype maldonsalt
♥ 3 - 4 ss god olivenolje
La Burrataen renne av seg og legg dem på en tallerken.
Del cherrytomater på midten og legg dem på tallerkenen rundt ostene.
Gjør det samme med oliven (det er bare å droppe oliven hvis du ikke er så glad i det).
Dander med ferske basilikumblader.
Dryss over flaksalt og drypp over god olivenolje.
♥ Burrata fås kjøpt i de fleste, velassorterte norske matbutikkene. De ligger i lettsaltet vann og må derfor få renne litt av seg før du legger osten på tallerkenen.
♥ Burrataen er best når den er romtemperert.
♥ Beregn en hel Burrata per person, og server osten hel. Noe av gleden er å skjære opp osten på sin egen tallerken. 😊
♥ Det er viktig med gode råvarer, så bruk skikkelig søte, modne tomater og veldig god, kaldpresset jomfruolje (extra virgin olive oil).
Skriv ny kommentar