Ripssyltetøy

Dette er en gammeldags oppskrift på tykt og veldig godt ripssyltetøy.

Ripssyltetøy smaker deilig på brødskive, grove kjeks, vafler og boller. Kan også brukes som middagstilbehør i stedet for tyttebærsyltetøy

En herlig, norsk klassiker som ikke går av moten!  😍

 

 

Oppskriften gir en liten porsjon som passer til 1 middels stort syltetøyglass. Det er bare å doble oppskrifter hvis du vil lage en større porsjon. 

 

Ingredienser: 

♥ 0,5 dl vann
♥ 250 g sukker
♥ 5 dl rips (renset vekt)

 

Fremgangsmåte: 

Ha vann og sukker i en mellomstor kjele.

 

 

Gi dette et oppkok, til du ser at sukkeret smelter. 

 

 

Ha ripsbærene i kjelen. 

 

 

 

Skru ned varmen på platen og la syltetøyet småkoke i ca. 25 minutter. 

 

 

Hell det varme syltetøyet på rent syltetøyglass. Sett straks på lokket og la syltetøyet avkjøles. 

 

 

 

Kjempegodt ripssyltetøy! 

 

 

Av og til er det kjekt med en liten og hendig porsjon, så kan man heller koke opp nytt syltetøy senere. 

 

 

Tips: 

♥ Syltetøyglass steriliseres ved å sette det på en plate i stekeovnen og la det stå i ovnen ved 100°C i minst 10 minutter. Lokket kan gjerne legges i kokende vann i noen minutter. 

♥ Dette syltetøy inneholder nokså mye sukker, som gjør at syltetøyet blir nokså tykt. Sukkeret gjør også at syltetøyet blir holdbart. Åpnet syltetøyglass bør imidlertid oppbevares i kjøleskapet. 

 

Heldig er den som har en ripsbusk!  😊

 

 

Ripssyltetøy kan ikke bare brukes på boller og vafler. Jeg byttet ut tyttebærsyltetøy og serverte dette ripssyltetøyet som tilbehør til Baconsurret svinefilet med ovnsbakte grønnsaker, og det slo utrolig godt an! 😃

 

 

Se også oppskrift på nydelig Rips- og bringebærsyltetøy, Jordbær- og ripssyltetøy og Ripsgelé.

 

God fornøyelse! 

 

 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 

Ripssyltetøy
Ingredienser

♥ 0,5 dl vann
♥ 250 g sukker
♥ 5 dl rips (renset vekt)

Fremgangsmåte

Ha vann og sukker i en mellomstor kjele. Gi dette et oppkok, til du ser at sukkeret smelter. 

Ha ripsbærene i kjelen. 

Skru ned varmen på platen og la syltetøyet småkoke i ca. 25 minutter. 

Hell det varme syltetøyet på rent syltetøyglass. Sett straks på lokket og la syltetøyet avkjøles. 

Tips

♥ Syltetøyglass steriliseres ved å sette det på en plate i stekeovnen og la det stå i ovnen ved 100°C i minst 10 minutter. Lokket kan gjerne legges i kokende vann i noen minutter. 

♥ Dette syltetøy inneholder nokså mye sukker, som gjør at syltetøyet blir nokså tykt. Sukkeret gjør også at syltetøyet blir holdbart. Åpnet syltetøyglass bør imidlertid oppbevares i kjøleskapet. 

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift