Banankake med honning og valnøtter

Det har vært et deilig gjensyn med sommeren denne helgen, men nå ligger det an til å bli kjøligere fremover. 

Her kommer et tips om en lun og deilig banankake med honning og valnøtter, som passer godt til regnfylte høstdager. 

 

 

Se også oppskrift på kjempegode Bananmuffins med honning og rosiner og nydelig Sitronkake med rømme og honning

 

Ingredienser: 

♥ 1 dl honning (se tips)
♥ 125 g smør
♥ 2 bananer, godt modne
♥ 2 egg
♥ 1 dl helmelk
♥ 4 dl hvetemel
♥ 1 ts kanel
♥ 1 ts bakepulver
♥ 1 ss vaniljesukker
♥ 100 g valnøtter

Pynt:
♥ 1 banan
♥ 30 g valnøtter
♥ 3 ss honning

 

Fremgangsmåte:

Ha honning og smør i en liten kjele.

 

 

Varm opp på svak varme til smøret har smeltet. 

Mos bananene (bruk gjerne stavmikser). Visp inn eggene og rør deretter inn honningsmøret. Bland inn melken. Sikt hvetemelet med kanel, bakepulver og vaniljesukker og ha i. Rør forsiktig til du får en jevn og klumpfri deig (bruk gjerne ballongvisp).

Vend til slutt inn grovt hakkede valnøtter. 

 

 

Ha deigen i en brødform (som rommer 1,5 liter) med bakepapir i bunnen. 

Del en banan på langs og legg oppå deigen som pynt. Dryss over noen grovt hakkede valnøtter. Ringle over et par skjeer honning (varm opp forsiktig så honningen blir flytende). 

 

 

Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i ca. 40 - 45 minutter (sjekk med en kakenål at kaken er gjennomstekt før du tar den ut av ovnen). 

Pensle den varme, nystekte kaken med litt mer honning straks den er tatt ut av ovnen. 

 

 

La kaken avkjøles i formen før den løsnes med en kniv og hvelves ut. 

Serveres i gode, tykke skiver. 

 

 

Denne banankaken gir skikkelig godfølelse! 

 

 

Det er ikke sukker i denne kaken, men sødmen kommer fra honning og godt modne bananer. 

 

 

Tips: 

♥ Det er viktig for smaken på denne kaken at du bruker bananer som er veldig godt modne. 

 

 

♥ Sukkeret er i sin helhet byttet ut med honning i denne oppskriften. Bruk honning av god kvalitet. Det kjennes på smaken! Jeg bruker her honning som er fast i konsistensen når den er i romtemperatur, og det gir fin konsistens på kaken. Jeg varmer honningen opp skånsomt slik at den blir flytende og lettere å røre inn i kakedeigen og pensle oppå kaken. Jeg anbefaler å ikke bruke akasiehonning (som er flytende romtemperert) i denne kaken fordi kaken da ikke blir like stabil i konsistensen. 

♥ Kaken holder seg myk i flere dager dersom den oppbevares kjølig og innpakket i plast. Den er også veldig fin å fryse.

 

 

Digg med en skive banankake når man blir fysen på noe godt!  😋

 

 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 

Banankake med honning og valnøtter
Ingredienser

♥ 1 dl honning (se tips)
♥ 125 g smør
♥ 2 bananer, godt modne
♥ 2 egg
♥ 1 dl helmelk
♥ 4 dl hvetemel
♥ 1 ts kanel
♥ 1 ts bakepulver
♥ 1 ss vaniljesukker
♥ 100 g valnøtter

Pynt:
♥ 1 banan
♥ 30 g valnøtter
♥ 3 ss honning

Fremgangsmåte

Ha honning og smør i en liten kjele. Varm opp på svak varme til smøret har smeltet. 

Mos bananene (bruk gjerne stavmikser). Visp inn eggene og rør deretter inn honningsmøret. Bland inn melken. Sikt hvetemelet med kanel, bakepulver og vaniljesukker og ha i. Rør forsiktig til du får en jevn og klumpfri deig (bruk gjerne ballongvisp).

Vend til slutt inn grovt hakkede valnøtter. 

Ha deigen i en brødform (som rommer 1,5 liter) med bakepapir i bunnen. 

Del en banan på langs og legg oppå deigen som pynt. Dryss over noen grovt hakkede valnøtter. Ringle over et par skjeer honning (varm opp forsiktig så honningen blir flytende). 

Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i ca. 40 - 45 minutter (sjekk med en kakenål at kaken er gjennomstekt før du tar den ut av ovnen). 

Pensle den varme, nystekte kaken med litt mer honning straks den er tatt ut av ovnen. 

La kaken avkjøles i formen før den løsnes med en kniv og hvelves ut. 

Serveres i gode, tykke skiver. 

Tips

♥ Det er viktig for smaken på denne kaken at du bruker bananer som er veldig godt modne. 

♥ Sukkeret er i sin helhet byttet ut med honning i denne oppskriften. Bruk honning av god kvalitet. Det kjennes på smaken! Jeg bruker her honning som er fast i konsistensen når den er i romtemperatur, og det gir fin konsistens på kaken. Jeg varmer honningen opp skånsomt slik at den blir flytende og lettere å røre inn i kakedeigen og pensle oppå kaken. Jeg anbefaler å ikke bruke akasiehonning (som er flytende romtemperert) i denne kaken fordi kaken da ikke blir like stabil i konsistensen. 

♥ Kaken holder seg myk i flere dager dersom den oppbevares kjølig og innpakket i plast. Den er også veldig fin å fryse.

Kakekategori

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift