Bananmuffins med honning og rosiner

Jeg fant en gang denne koselige oppskriften på Kjærlighetskake:

1/2 kg kos i lag, 1/2 kg håp og søte drømmer,
2 dl gledestårer blandes godt sammen med
1 kg urokkelige løfter.
Dette gjennomsmeltes med en kjærlig hånd og formes til et hjerte.
Dryss over sukkersøte ord, varme blikk og kjærlighetsløfter.
Stekes i glødende elskovs ovn, og serveres med smil og varme kyss!

Vel... Smile

Alternativt kan du lage deilige muffins som blir søte som kjærlighet av honning, banan og lyse rosiner.

 

 

Oppskriften gir ca 10 store muffins eller 20 muffins hvis du bruker former i ordinær størrelse.

 

Ingredienser: 

♥ 200 g smør
♥ 100 g sukker
♥ 100 g honning
♥ 2 ts vaniljesukker
♥ 3 egg
♥ 1 moden banan
♥ 1 dl lyse sultanarosiner
♥ 300 g hvetemel
♥ 2 ts bakepulver
♥ 1 dl melk

 

Fremgangsmåte: 

Pisk mykt smør, sukker, honning og vaniljesukker til smørkrem.

 

 

Pisk inn eggene, ett om gangen. Bland inn most banan.

Vend rosiner i 1 ss av hvetemelet (dette forhindrer at rosinene synker til bunns under stekingen).

 

 

Sikt sammen resten av melet og bakepulver. Rør det tørre inn i deigen vekselsvis med melken.

Vend inn rosinene med det resterende melet inn i deigen til slutt. 

 

 

Fyll deigen i muffinsformer så de blir ca 3/4 fulle.

Oppskriften gir som sagt ca 10 store muffins eller 20 muffins hvis du bruker former i ordinær størrelse.

 

 

Jeg brukte her store muffinsformer. 

Stek muffinsene midt i ovnen ved 175°C i ca 20 minutter dersom de er store og 12-15 minutter hvis de er i normal størrelse.

 

 

Avkjøl muffinsene i noen minutter før de forsiktig tas ut av formene.

 

 

Nyyyydelige bananmuffins!  😋

 

 

Tips: 

♥ Lyse rosiner (sultanarosiner) har søt og mild smak og passer best til disse muffinsene.

♥ Muffinsene er fine å fryse.
 

Se også Banankake med honning og valnøtter

 

 

God fornøyelse! 

 

 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 

Bananmuffins med honning og rosiner
Ingredienser

200 g smør
100 g sukker
100 g honning
2 ts vaniljesukker
3 egg
1 moden banan
1 dl lyse sultanarosiner
300 g hvetemel
2 ts bakepulver
1 dl melk

Fremgangsmåte

Pisk mykt smør, sukker, honning og vaniljesukker til smørkrem. Pisk inn eggene, ett om gangen. Bland inn most banan.

Vend rosiner i 1 ss av hvetemelet (dette forhindrer at rosinene synker til bunns under stekingen).

Sikt sammen resten av melet og bakepulver. Rør det tørre inn i deigen vekselsvis med melken.

Vend inn rosinene med det resterende melet inn i deigen til slutt. 

Fyll deigen i muffinsformer så de blir ca 3/4 fulle. Oppskriften gir som sagt ca 10 store muffins eller 20 muffins hvis du bruker former i ordinær størrelse.

Stek muffinsene midt i ovnen ved 175°C i ca 20 minutter dersom de er store og 12-15 minutter hvis de er i normal størrelse.

Avkjøl muffinsene i noen minutter før de forsiktig tas ut av formene.

Tips

Lyse rosiner (sultanarosiner) har søt og mild smak og passer best til disse muffinsene.

Muffinsene er fine å fryse.

Kakekategori
Allergier og preferanser

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift