Brukere online: 1659
Brukere i dag: 16908
Brukere siste 7 dager: 194959
Dette er Ingrid Espelids oppskrift på "Festvafler" hentet fra boken "Helt enkelt baking" (Gyldendal, 2005). Oppskriften kjennetegnes ved at eggene skilles slik at plommer og hviter piskes hver for seg. Litt ekstra bry, men vaflene blir nydelige!
Oppskriften gir ca 15 vaffelplater.
4 egg
4 ss sukker
100 g smør
7,5 dl melk
7,5 dl hvetemel
2 ts bakepulver
Til steking:
smør eller formfett
Skill eggene. Pisk eggeplommer med sukker. Smelt smøret. Bland smeltet smør og melk i eggeblandingen. Sikt mel og bakepulver og bland i. Vend til slutt i stivpiskede eggehviter (ikke rør mer enn nødvendig for å få alt godt blandet). La vaffelrøren stå og svelle i 15-20 minutter.
Stek vafler i vaffeljern på middels varme. Bruk eksta smør under stekingen eller spray vaffeljernet med formfett.
Server vaflene nystekte!
Spe vaffelrøren med litt mer melk dersom du synes at den virker for tykk.
Skriv ny kommentar