Festvafler

Dette er Ingrid Espelids oppskrift på "Festvafler" hentet fra boken "Helt enkelt baking" (Gyldendal, 2005). Oppskriften kjennetegnes ved at eggene skilles slik at plommer og hviter piskes hver for seg. Litt ekstra bry, men vaflene blir nydelige!

Oppskriften gir ca 15 vaffelplater.

Festvafler
Ingredienser

4 egg
4 ss sukker
100 g smør
7,5 dl melk
7,5 dl hvetemel
2 ts bakepulver

Til steking:
smør eller formfett

Fremgangsmåte

Skill eggene. Pisk eggeplommer med sukker. Smelt smøret. Bland smeltet smør og melk i eggeblandingen. Sikt mel og bakepulver og bland i. Vend til slutt i stivpiskede eggehviter (ikke rør mer enn nødvendig for å få alt godt blandet). La vaffelrøren stå og svelle i 15-20 minutter.

Stek vafler i vaffeljern på middels varme. Bruk eksta smør under stekingen eller spray vaffeljernet med formfett.

Server vaflene nystekte!

Tips

Spe vaffelrøren med litt mer melk dersom du synes at den virker for tykk.

Kakekategori
Allergier og preferanser
Stikkord

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift