Tortelloni med salviesmør

Tortelloni med salviesmør er en italiensk klassiker! 

Enkel å tilberede, nydelig på smak! 

 

 

Tortelloni er fylte pasta som er litt større enn tortellini, men begge deler går fint å bruke. Jeg gjorde det veldig enkelt her og brukte ferdigkjøpte tortelloni fylt med ricotta og spinat. Fylte ravioli kan også brukes.

Retten passer fint å serveres som forrett (primi).

 

 

Oppskriften gir 4 porsjoner.

 

Ingredienser: 

200 g smør
2 fedd hvitløk
20 g friske salvieblader (ca. 20 blader)
500 g tortelloni med ricotta og spinat
kvernet salt

Servering:
revet parmesan

 

Fremgangsmåte: 

Smelt smøret i en stekepanne. 

 

 


 

La smøret brunes sakte på middels varme. Rør i det hele tiden slik at det ikke svir seg. Smøret er ferdig når det har fått en lysebrun farge og nøtteaktig aroma. 

 

 

Legg i hele hvitløksfedd og salvieblad.

 

 

Smøret kommer til å bruse opp når du legger i bladene.

 

 

La hvitløk og salvieblad stekes i det varme smøret i 4–5 minutter. Pass nøye på så ikke smøret blir for varmt slik at bladene blir brente. 

 

 

Kvern over litt ekstra salt. 

 

 

Kok tortelloni i godt saltet vann som anvist på pakningen, men pass på at de ikke blir mer kokt enn al dente (altså beholder litt tyggemotstand). 

Vend pastaen i salviesmøret.

 

 

 

Serveres straks i små pastaskåler. Pass på så du får med det deilige salviesmøret som saus.

Riv over fersk parmesan. 

 

 

Denne enkle pastaretten er utrolig smakfull! 
 

 

Mmm... 

 

 

Tips: 

 Jeg brukte denne typen tortelloni fylt med ricotta og spinat, som passer veldig godt på smak sammen med salviesmøret. Fylte ravioli kan også brukes.

 

 

 

 Vær nøye på at du ikke overkoker tortellonien før du vender den sammen med salviesmøret. 

 Frisk salvie fås kjøpt i velassorterte matbutikker. 

 

 

Bruk ferskrevet parmesan for best smak. 

Denne retten bør serveres varm og nylaget. 

 

 

Buon appetito!  

 

 

      

Tortelloni med salviesmør
Ingredienser

200 g smør
2 fedd hvitløk
20 g friske salvieblader (ca. 20 blader)
500 g tortelloni med ricotta og spinat
kvernet salt

Servering:
revet parmesan

Fremgangsmåte

Smelt smøret i en stekepanne. 

La smøret brunes sakte på middels varme. Rør i det hele tiden slik at det ikke svir seg. Smøret er ferdig når det har fått en lysebrun farge og nøtteaktig aroma. 

Legg i hele hvitløksfedd og salvieblad. Smøret kommer til å bruse opp når du legger i bladene. La hvitløk og salvieblad stekes i det varme smøret i 4–5 minutter. Pass nøye på så ikke smøret blir for varmt slik at bladene blir brente. Kvern over litt ekstra salt. 

Kok tortelloni i godt saltet vann som anvist på pakningen, men pass på at de ikke blir mer kokt enn al dente (altså beholder litt tyggemotstand). Vend pastaen i salviesmøret.

Serveres straks i små pastaskåler. Pass på så du får med det deilige salviesmøret som saus. Riv over fersk parmesan. 

Tips

 Jeg brukte tortelloni fylt med ricotta og spinat, som passer veldig godt på smak sammen med salviesmøret. Fylte ravioli kan også brukes.

 Vær nøye på at du ikke overkoker tortellonien før du vender den sammen med salviesmøret. 

 Frisk salvie fås kjøpt i velassorterte matbutikker. 

Bruk ferskrevet parmesan for best smak. 

Denne retten bør serveres varm og nylaget. 

Allergier og preferanser
Stikkord

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.
  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift