
Brukere online: 2030
Brukere i dag: 22147
Brukere siste 7 dager: 183754
Gul ris gir ekstra stemning til det indiske måltidet!
Indisk, gul ris kan også lages med hele krydder, stekt løk, urter, nøtter og rosiner osv. Dette her er den helt enkle varianten.
Veldig lettvint å lage. 😊
Oppskriften gir 4 porsjoner.
Ingredienser:
♥ 500 g basmatiris
♥ 1 ss nøytral matolje
♥ 2 ts flaksalt
♥ 2 ts gurkemeie
♥ 7 dl vann
Fremgangsmåte:
Ha ris, olje, salt og gurkemeie i en riskoker (eller kjele hvis du bruker det).
Bland godt sammen slik at olje og krydder fordeler seg jevnt.
Tilsett vann og la risen koke til den er klar.
Ha risen over i en serveringsbolle.
Det indiske måltidet blir ekstra lekkert med gul ris! 😊
Tips:
♥ Basmatiris er langkornet ris som er typisk for det indiske kjøkken.
♥ Gurkemeie (turmeric på engelsk og haldi på hindi) fås kjøpt i de aller fleste norske matbutikkene.
Gul ris passer til så å si all indisk mat. Jeg serverte risen til Kyllingcurry med mango (Mango Chicken Curry).
God fornøyelse! 😊
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
♥ 500 g basmatiris
♥ 1 ss nøytral matolje
♥ 2 ts flaksalt
♥ 2 ts gurkemeie
♥ 7 dl vann
Ha ris, olje, salt og gurkemeie i en riskoker (eller kjele hvis du bruker det). Bland godt sammen slik at olje og krydder fordeler seg jevnt.
Tilsett vann og la risen koke til den er klar.
Ha risen over i en serveringsbolle.
♥ Basmatiris er langkornet ris som er typisk for det indiske kjøkken.
♥ Gurkemeie (turmeric på engelsk og haldi på hindi) fås kjøpt i de aller fleste norske matbutikkene.
1 kommentar
Hei ! Lurer på hvorfor…
Hei ! Lurer på hvorfor tilsetter man olje når man koker ris ?
Takk ☺️
Skriv ny kommentar