Indisk gul ris (enkel)

Gul ris gir ekstra stemning til det indiske måltidet! 

Indisk, gul ris kan også lages med hele krydder, stekt løk, urter, nøtter og rosiner osv. Dette her er den helt enkle varianten. 

Veldig lettvint å lage. 😊

 

 

Oppskriften gir 4 porsjoner. 

 

Ingredienser: 

 500 g basmatiris
 1 ss nøytral matolje
 2 ts flaksalt
 2 ts gurkemeie
 7 dl vann

 

Fremgangsmåte: 

Ha ris, olje, salt og gurkemeie i en riskoker (eller kjele hvis du bruker det).

 

 

Bland godt sammen slik at olje og krydder fordeler seg jevnt. 

 

 

Tilsett vann og la risen koke til den er klar. 

 

 

Ha risen over i en serveringsbolle. 

 

 

 

Det indiske måltidet blir ekstra lekkert med gul ris!  😊

 

 

Tips: 

Basmatiris er langkornet ris som er typisk for det indiske kjøkken.

Gurkemeie (turmeric på engelsk og haldi på hindi) fås kjøpt i de aller fleste norske matbutikkene. 

 

 

Gul ris passer til så å si all indisk mat. Jeg serverte risen til Kyllingcurry med mango (Mango Chicken Curry)

God fornøyelse! 😊

 

 

      

Indisk gul ris (enkel)
Ingredienser

 500 g basmatiris
 1 ss nøytral matolje
 2 ts flaksalt
 2 ts gurkemeie
 7 dl vann

Fremgangsmåte

Ha ris, olje, salt og gurkemeie i en riskoker (eller kjele hvis du bruker det). Bland godt sammen slik at olje og krydder fordeler seg jevnt. 

Tilsett vann og la risen koke til den er klar. 

Ha risen over i en serveringsbolle. 

Tips

Basmatiris er langkornet ris som er typisk for det indiske kjøkken.

Gurkemeie (turmeric på engelsk og haldi på hindi) fås kjøpt i de aller fleste norske matbutikkene. 

1 kommentar

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.
  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift