Gresk Kritharakisalat (Risonisalat/Orzosalat)

Kritharaki er det greske navnet på riskornformet pasta, som italienerne kaller for Risoni eller Orzo

Her brukes de i en deilig salat med klassiske greske smaker. 

 

 

 

Se også Gresk pastasalat og tradisjonell Gresk salat (Horiatiki salata)

 

Oppskriften gir 4 porsjoner.

 

Ingredienser: 

250 g kritharaki / risoni / orzo
3 ss extra virgin olivenolje
1 agurk
1 rødløk, liten
1 grønn paprika
400 g cherrytomater
1 bunt frisk dill
150 g kalamataoliven (uten sten)
200 g fetaost

Dressing:
4 ss extra virgin olivenolje
2 ss rødvinseddik
2 fedd hvitløk, presset
1 ts tørket oregano
litt frisk timian

 

Fremgangsmåte: 

Ha risoni i en panne eller kjele. Tilsett olivenolje. 

 

 

Fyll på med varmt vann og kok pastaen etter anvisning på pakningen i ca. 10–12 minutter. 

Avkjøl. 

 

 

 

Rør sammen ingrediensene til dressingen. 

 

 

 

Skrell agurken og kutt opp i terninger. Skjær rødløk i tynne skiver. Kutt opp grønn paprika og skjær tomatene i litt mindre biter. 

Finn frem dill, oliven og feta, som du skjærer i terninger. 

 

 

Bland det hele sammen til en deilig salat.

 

 

Dette smaker så godt! 😋

 

 

Tips: 

Kritharaki er altså akkurat det samme produktet som Risoni og Orzo. I norske butikker er det mest vanlig å finne dette under navnet Risoni. De finnes i litt ulike størrelser, men det har lite å si hvilken du bruker. 

 


 Jeg er glad i hvitløk, men du kan droppe hvitløken dersom du ønsker det. Jeg foretrekker å presse hvitløksfeddene fremfor å finhakke dem fordi hvitløken da blander seg bedre og man unngår å måtte tygge på rå hvitløk. 

 God olivenolje er svært viktig for smaken, så det er det verdt å bruke litt ekstra på! 

 Viktigst av alt er å bruke en skikkelig god, gresk fetaost! 

Gresk Kritharakisalat er nydelig å servere som tilbehør til mange slags retter, enten det er kjøtt eller kylling. Også deilig alene med godt brød ved siden av. 

 

 

Håper det smaker!  😊

 

 

 

       

Gresk Kritharakisalat (Risonisalat/Orzosalat)
Ingredienser

250 g kritharaki / risoni / orzo
3 ss extra virgin olivenolje
1 agurk
1 rødløk, liten
1 grønn paprika
400 g cherrytomater
1 bunt frisk dill
150 g kalamataoliven (uten sten)
200 g fetaost

Dressing:
4 ss extra virgin olivenolje
2 ss rødvinseddik
2 fedd hvitløk, presset
1 ts tørket oregano
litt frisk timian

Fremgangsmåte

Ha risoni i en panne eller kjele. Tilsett olivenolje. 

Fyll på med varmt vann og kok pastaen etter anvisning på pakningen i ca. 10–12 minutter. Avkjøl. 

Rør sammen ingrediensene til dressingen. 

Skrell agurken og kutt opp i terninger. Skjær rødløk i tynne skiver. Kutt opp grønn paprika og skjær tomatene i litt mindre biter. 

Finn frem dill, oliven og feta, som du skjærer i terninger. 

Bland det hele sammen til en deilig salat.

Tips

Kritharaki er altså akkurat det samme produktet som Risoni og Orzo. I norske butikker er det mest vanlig å finne dette under navnet Risoni. 

 Jeg er glad i hvitløk, men du kan droppe hvitløken dersom du ønsker det. Jeg foretrekker å presse hvitløksfeddene fremfor å finhakke dem fordi hvitløken da blander seg bedre og man unngår å måtte tygge på rå hvitløk. 

 God olivenolje er svært viktig for smaken, så det er det verdt å bruke litt ekstra på! 

 Viktigst av alt er å bruke en skikkelig god, gresk fetaost! 

Gresk Kritharakisalat er nydelig å servere som tilbehør til mange slags retter, enten det er kjøtt eller kylling. Også deilig alene med godt brød ved siden av. 

Sesong
Allergier og preferanser

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.
  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift