
Brukere online: 1229
Brukere i dag: 6716
Brukere siste 7 dager: 176148
Kritharaki er det greske navnet på riskornformet pasta, som italienerne kaller for Risoni eller Orzo.
Her brukes de i en deilig salat med klassiske greske smaker.
Se også Gresk pastasalat og tradisjonell Gresk salat (Horiatiki salata).
Oppskriften gir 4 porsjoner.
Ingredienser:
♥ 250 g kritharaki / risoni / orzo
♥ 3 ss extra virgin olivenolje
♥ 1 agurk
♥ 1 rødløk, liten
♥ 1 grønn paprika
♥ 400 g cherrytomater
♥ 1 bunt frisk dill
♥ 150 g kalamataoliven (uten sten)
♥ 200 g fetaost
Dressing:
♥ 4 ss extra virgin olivenolje
♥ 2 ss rødvinseddik
♥ 2 fedd hvitløk, presset
♥ 1 ts tørket oregano
♥ litt frisk timian
Fremgangsmåte:
Ha risoni i en panne eller kjele. Tilsett olivenolje.
Fyll på med varmt vann og kok pastaen etter anvisning på pakningen i ca. 10–12 minutter.
Avkjøl.
Rør sammen ingrediensene til dressingen.
Skrell agurken og kutt opp i terninger. Skjær rødløk i tynne skiver. Kutt opp grønn paprika og skjær tomatene i litt mindre biter.
Finn frem dill, oliven og feta, som du skjærer i terninger.
Bland det hele sammen til en deilig salat.
Dette smaker så godt! 😋
Tips:
♥ Kritharaki er altså akkurat det samme produktet som Risoni og Orzo. I norske butikker er det mest vanlig å finne dette under navnet Risoni. De finnes i litt ulike størrelser, men det har lite å si hvilken du bruker.
♥ Jeg er glad i hvitløk, men du kan droppe hvitløken dersom du ønsker det. Jeg foretrekker å presse hvitløksfeddene fremfor å finhakke dem fordi hvitløken da blander seg bedre og man unngår å måtte tygge på rå hvitløk.
♥ God olivenolje er svært viktig for smaken, så det er det verdt å bruke litt ekstra på!
♥ Viktigst av alt er å bruke en skikkelig god, gresk fetaost!
♥ Gresk Kritharakisalat er nydelig å servere som tilbehør til mange slags retter, enten det er kjøtt eller kylling. Også deilig alene med godt brød ved siden av.
Håper det smaker! 😊
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
♥ 250 g kritharaki / risoni / orzo
♥ 3 ss extra virgin olivenolje
♥ 1 agurk
♥ 1 rødløk, liten
♥ 1 grønn paprika
♥ 400 g cherrytomater
♥ 1 bunt frisk dill
♥ 150 g kalamataoliven (uten sten)
♥ 200 g fetaost
Dressing:
♥ 4 ss extra virgin olivenolje
♥ 2 ss rødvinseddik
♥ 2 fedd hvitløk, presset
♥ 1 ts tørket oregano
♥ litt frisk timian
Ha risoni i en panne eller kjele. Tilsett olivenolje.
Fyll på med varmt vann og kok pastaen etter anvisning på pakningen i ca. 10–12 minutter. Avkjøl.
Rør sammen ingrediensene til dressingen.
Skrell agurken og kutt opp i terninger. Skjær rødløk i tynne skiver. Kutt opp grønn paprika og skjær tomatene i litt mindre biter.
Finn frem dill, oliven og feta, som du skjærer i terninger.
Bland det hele sammen til en deilig salat.
♥ Kritharaki er altså akkurat det samme produktet som Risoni og Orzo. I norske butikker er det mest vanlig å finne dette under navnet Risoni.
♥ Jeg er glad i hvitløk, men du kan droppe hvitløken dersom du ønsker det. Jeg foretrekker å presse hvitløksfeddene fremfor å finhakke dem fordi hvitløken da blander seg bedre og man unngår å måtte tygge på rå hvitløk.
♥ God olivenolje er svært viktig for smaken, så det er det verdt å bruke litt ekstra på!
♥ Viktigst av alt er å bruke en skikkelig god, gresk fetaost!
♥ Gresk Kritharakisalat er nydelig å servere som tilbehør til mange slags retter, enten det er kjøtt eller kylling. Også deilig alene med godt brød ved siden av.
Skriv ny kommentar