Gresk pastasalat

Denne kjempegode pastasalaten spiller på de samme deilige smakene som Gresk salat (Horiatiki salata). 

I tillegg til pastaskruer, blandes salat, agurk, småtomater, rødløk og grønn paprika med fetaost, oliven og en smakfull Gresk vinaigrette

Jeg serverer den greske salaten sammen med en deilig Gresk yoghurtdressing med hvitløk og dill.

 

 

Ingredienser: 

Pastasalat:
♥ 300 g pastaskruer (se tips)
♥ 1 ss extra virgin olivenolje
♥ 70 g småbladsalat (se tips)
♥ 1 agurk
♥ 1 grønn paprika
♥ 250 g cherrytomater
♥ 0,5 rødløk
♥ 150 g (kalamata) oliven
♥ 200 g feta

Gresk vinaigrette: 
♥ 1 dl extra virgin olivenolje
♥ 0,5 dl rødvinseddik
♥ 1 fedd hvitløk, presset
♥ 1 ss akasiehonning
♥ 1 ts tørket oregano
♥ kvernet salt og pepper

Gresk yoghurtdressing med hvitløk og dill:
♥ 2,5 dl gresk yoghurt
♥ 3 ss extra virgin olivenolje
♥ 2 ss rødvinseddik
♥ 3 ss presset sitronsaft
♥ 3 fedd hvitløk, presset
♥ 1 ss akasiehonning
♥ 1 ts tørket dill
♥ kvernet salt og pepper
 

Fremgangsmåte: 

Pastasalat: 

Finn frem ingrediensene.

 

 

Kok pastaskruene i godt saltet, kokende vann etter anvisning på pakningen. Hell av vannet og vend litt olje i pastaen slik at den ikke kleber seg sammen. 

Kutt agurk og grønn paprika i mindre biter og del cherrytomatene på midten. Snitt rødløken i tynne skiver. 

Skjær fetaosten i terninger. 

Ha alle ingrediensene i en stor blandebolle. 

 



Gresk vinaigrette:

Finn frem ingrediensene. 

 

 

Bland olje og rødvinseddik. Press hvitløksfeddet i hvitløkspresse og tilsett. Rør inn flytende akasiehonning. 

Smak til med kvernet salt og pepper. 

 

 

Hell dressingen over salatingrediensene og vend salaten godt sammen. 

 

 

Flytt salaten deretter over i en serveringsbolle. 

 

 

Fresh og deilig pastasalat med masse smak!  😍

 

 

Gresk yoghurtdressing med hvitløk og dill:

Finn frem ingrediensene.

 

 

Ha gresk yoghurt i en bolle. Tilsett de øvrige ingrediensene. 

 

 

Rør det hele godt sammen.

 

 

Smak til om du ønsker mer presset hvitløk, mer honning eller mer salt osv.

Ha yoghurtdressingen i en serveringsskål og server den sammen med den greske pastasalaten. 

 

 

Yoghurtdressingen er kjempegod å servere sammen med den greske pastasalaten! 

 

 

Denne pastasalaten er god alene, og også super som tilbehør til grillmat, kjøtt, kylling osv.

 

 

Gresk pastasalat er dessuten perfekt å sette frem på koldtbordet, og restene er herlige å ha i matpakken dagen etter. 

 

 

Tips: 

♥ Jeg bruker her 300 g pastaskruer (tørrvekt), men du kan så klart bruke pasta med annen fasong også (for eksempel pastarør (penne) eller pastasløyfer (farfalle). 

♥ Merk at det skal være grønn paprika i en klassisk gresk salat, og ikke rød. 

♥ Gresk salat kan også lages med vanlig gul løk, men det er viktig at løken ikke er for sterk. Skjær løken i tynne skiver. Både gul løk og rødløk blir mildere på smak dersom du lar løkskivene ligge en stund i en bolle med kaldt vann. 

♥ Jeg er glad i hvitløk, men du kan droppe hvitløken dersom du ønsker det. Jeg foretrekker å presse hvitløksfeddene fremfor å finhakke dem fordi hvitløken da blander seg bedre og man unngår å måtte tygge på rå hvitløk. 

♥ God olivenolje er svært viktig for smaken, så det er det verdt å bruke litt ekstra på! 

♥ Viktigst av alt er å bruke en skikkelig god, gresk fetaost!  😊

 

 

God fornøyelse! 

 

 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 

Gresk pastasalat
Ingredienser

Pastasalat:
♥ 300 g pastaskruer (se tips)
♥ 1 ss extra virgin olivenolje
♥ 70 g småbladsalat (se tips)
♥ 1 agurk
♥ 1 grønn paprika
♥ 250 g cherrytomater
♥ 0,5 rødløk
♥ 150 g (kalamata) oliven
♥ 200 g feta

Gresk vinaigrette: 
♥ 1 dl extra virgin olivenolje
♥ 0,5 dl rødvinseddik
♥ 1 fedd hvitløk, presset
♥ 1 ss akasiehonning
♥ 1 ts tørket oregano
♥ kvernet salt og pepper

Gresk yoghurtdressing med hvitløk og dill:
♥ 2,5 dl gresk yoghurt
♥ 3 ss extra virgin olivenolje
♥ 2 ss rødvinseddik
♥ 3 ss presset sitronsaft
♥ 3 fedd hvitløk, presset
♥ 1 ss akasiehonning
♥ 1 ts tørket dill
♥ kvernet salt og pepper

Fremgangsmåte

Pastasalat: 
Kok pastaskruene i godt saltet, kokende vann etter anvisning på pakningen. Hell av vannet og vend litt olje i pastaen slik at den ikke kleber seg sammen. 

Kutt agurk og grønn paprika i mindre biter og del cherrytomatene på midten. Snitt rødløken i tynne skiver. Skjær fetaosten i terninger. 

Ha alle ingrediensene i en stor blandebolle. 

Gresk vinaigrette:
Bland olje og rødvinseddik. Press hvitløksfeddet i hvitløkspresse og tilsett. Rør inn flytende akasiehonning. Smak til med kvernet salt og pepper. 

Hell dressingen over salatingrediensene og vend salaten godt sammen. 

Flytt pastasalaten deretter over i en serveringsbolle. 

Gresk yoghurtdressing med hvitløk og dill:
Ha gresk yoghurt i en bolle. Tilsett de øvrige ingrediensene. Rør det hele godt sammen.

Smak til om du ønsker mer presset hvitløk, mer honning eller mer salt osv.

Ha yoghurtdressingen i en serveringsskål og server den sammen med den greske pastasalaten. 

Tips

♥ Jeg bruker her 300 g pastaskruer (tørrvekt), men du kan så klart bruke pasta med annen fasong også (for eksempel pastarør (penne) eller pastasløyfer (farfalle). 

♥ Merk at det skal være grønn paprika i en klassisk gresk salat, og ikke rød. 

♥ Gresk salat kan også lages med vanlig gul løk, men det er viktig at løken ikke er for sterk. Skjær løken i tynne skiver. Både gul løk og rødløk blir mildere på smak dersom du lar løkskivene ligge en stund i en bolle med kaldt vann. 

♥ Jeg er glad i hvitløk, men du kan droppe hvitløken dersom du ønsker det. Jeg foretrekker å presse hvitløksfeddene fremfor å finhakke dem fordi hvitløken da blander seg bedre og man unngår å måtte tygge på rå hvitløk. 

♥ God olivenolje er svært viktig for smaken, så det er det verdt å bruke litt ekstra på! 

♥ Viktigst av alt er å bruke en skikkelig god, gresk fetaost! 

Sesong
Allergier og preferanser

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift