Gresk yoghurtdressing med hvitløk og dill

Dette er seriøst en av de beste dressingen jeg vet om!  😍

Tykk gresk yoghurt blandes her med litt god olivenolje, rødvinseddik, sitronsaft og honning, og så smakes dressingen til med presset hvitløk og dill. 

Veldig enkelt, men å så mye god smak!  😋

 

 

Deilig som tilbehør til Gresk pastasalat og andre salater, og også herlig bare som dipp til chips eller rå grønnsaksstaver. 

 

Ingredienser: 

♥ 2,5 dl gresk yoghurt
♥ 3 ss extra virgin olivenolje
♥ 2 ss rødvinseddik
♥ 3 ss presset sitronsaft
♥ 3 fedd hvitløk, presset
♥ 1 ss akasiehonning
♥ 1 ts tørket dill
♥ kvernet salt og pepper

 

Fremgangsmåte: 

Finn frem ingrediensene.

 

 

Ha gresk yoghurt i en bolle. Tilsett de øvrige ingrediensene. 

 

 

Rør det hele godt sammen.

Smak til om du ønsker mer presset hvitløk, mer honning eller mer salt osv.

 

 

Ha yoghurtdressingen i en serveringsskål. 

 

 

Denne dressingen får masse smak av presset hvitløk og dill! 

 

 

Tips: 

♥ Gresk yoghurt er tykk yoghurt naturell som fås kjøpt i de fleste, norske matbutikkene. 

♥ Jeg er glad i hvitløk, men du kan droppe hvitløken dersom du ønsker det. Jeg foretrekker å presse hvitløksfeddene fremfor å finhakke dem fordi hvitløken da blander seg bedre og man unngår å måtte tygge på rå hvitløk. 

♥ God olivenolje er viktig for smaken, så det er det verdt å bruke litt ekstra på! 

 

Enjoy!  😊

 

 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 

Gresk yoghurtdressing med hvitløk og dill
Ingredienser

♥ 2,5 dl gresk yoghurt
♥ 3 ss extra virgin olivenolje
♥ 2 ss rødvinseddik
♥ 3 ss presset sitronsaft
♥ 3 fedd hvitløk, presset
♥ 1 ss akasiehonning
♥ 1 ts tørket dill
♥ kvernet salt og pepper

Fremgangsmåte

Ha gresk yoghurt i en bolle. Tilsett de øvrige ingrediensene. 

Rør det hele godt sammen.

Smak til om du ønsker mer presset hvitløk, mer honning eller mer salt osv.

Ha yoghurtdressingen i en serveringsskål. 

Tips

♥ Gresk yoghurt er tykk yoghurt naturell som fås kjøpt i de fleste, norske matbutikkene. 

♥ Jeg er glad i hvitløk, men du kan droppe hvitløken dersom du ønsker det. Jeg foretrekker å presse hvitløksfeddene fremfor å finhakke dem fordi hvitløken da blander seg bedre og man unngår å måtte tygge på rå hvitløk. 

♥ God olivenolje er viktig for smaken, så det er det verdt å bruke litt ekstra på! 

Allergier og preferanser
Stikkord

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift