Brukere online: 1980
Brukere i dag: 22279
Brukere siste 7 dager: 195309
Dette er en av de enkleste dessertene i verden, men også en av de beste!
Søte, deilige jordbær serveres her med vaniljeis og hjemmelaget sjokoladesaus.
Jeg liker best at sjokoladesausen er lunken slik at den får iskremen til å smelte. 😍
Oppskriften passer til 3 porsjoner.
Ingredienser:
Hjemmelaget sjokoladesaus:
♥ 1,5 dl kremfløte
♥ 100 g kokesjokolade
Jordbær og iskrem:
♥ 1 kurv søte, friske jordbær (400 g)
♥ 1 liter god vaniljeis (se tips)
Fremgangsmåte:
Start med å lage sjokoladesausen:
Ha fløten i en liten kjele og gi den et oppkok.
Ta kjelen av platen og ha i sjokoladen oppdelt i biter. La sjokoladen smelte i den varme fløten.
Rør sausen jevn.
Oppbevar sjokoladesausen i kjelen frem til bruk, eller hell den eventuelt over i en liten serveringskanne.
Hjemmelaget sjokoladesaus er en enkel grunnoppskrift som det er kjekt å kunne!
Jordbær og iskrem:
Skyll og rens jordbærene. Skjær dem opp i biter.
Ta iskremen ut av fryseren ca. 15 minutter før servering.
Servering:
Ha iskrem i dessertskåler og topp med masse jordbærbiter.
Hell over sjokoladesaus.
Server straks. 😋
Tips:
♥ Jeg synes sjokoladesausen blir best på smak med vanlig kokesjokolade (altså ikke sjokolade med 70% kakaoinnhold, som jeg synes gir en litt for mørk smak på sjokoladesausen). Sjokoladesausen kan også lages med lys kokesjokolade eller melkesjokolade.
♥ Oppbevar sjokoladesausen i romtemperatur. Setter du den i kjøleskapet over natten, kommer den til å bli stiv i konsistensen, men det går fint å varme den opp igjen, enten i mikroen eller på svak varme på platen, slik at den blir flytende igjen.
♥ Kjøp en vaniljeis av god kvalitet, det har en del å si for smaken. Enda bedre blir det om du bruker hjemmelaget iskrem, se oppskrift HER og i litt mindre porsjon HER.
♥ Denne desserten smaker selvsagt best om du bruker skikkelig gode, søte jordbær! 😊
♥
Fantastisk deilig jordbærdessert med is og hjemmelaget sjokoladesaus!
😍
Perfekt sommerdessert!
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
Hjemmelaget sjokoladesaus:
♥ 1,5 dl kremfløte
♥ 100 g kokesjokolade
Jordbær og iskrem:
♥ 1 kurv søte, friske jordbær (400 g)
♥ 1 liter god vaniljeis (se tips)
Start med å lage sjokoladesausen:
Ha fløten i en liten kjele og gi den et oppkok.
Ta kjelen av platen og ha i sjokoladen oppdelt i biter. La sjokoladen smelte i den varme fløten. Rør sausen jevn.
Oppbevar sjokoladesausen i kjelen frem til bruk, eller hell den eventuelt over i en liten serveringskanne.
Jordbær og iskrem:
Skyll og rens jordbærene. Skjær dem opp i biter.
Ta iskremen ut av fryseren ca. 15 minutter før servering.
Servering:
Ha iskrem i dessertskåler og topp med masse jordbærbiter.
Hell over sjokoladesaus.
Server straks. 😋
♥ Jeg synes sjokoladesausen blir best på smak med vanlig kokesjokolade (altså ikke sjokolade med 70% kakaoinnhold, som jeg synes gir en litt for mørk smak på sjokoladesausen). Sjokoladesausen kan også lages med lys kokesjokolade eller melkesjokolade.
♥ Oppbevar sjokoladesausen i romtemperatur. Setter du den i kjøleskapet over natten, kommer den til å bli stiv i konsistensen, men det går fint å varme den opp igjen, enten i mikroen eller på svak varme på platen, slik at den blir flytende igjen.
♥ Kjøp en vaniljeis av god kvalitet, det har en del å si for smaken. Enda bedre blir det om du bruker hjemmelaget iskrem, se oppskrift HER og i litt mindre porsjon HER.
♥ Denne desserten smaker selvsagt best om du bruker skikkelig gode, søte jordbær! 😊
Skriv ny kommentar