Brukere online: 1907
Brukere i dag: 21680
Brukere siste 7 dager: 195260
Dette er en herlig godsak, som er ypperlig å ty til dersom du ønsker å lage en nydelig kake med minimal innsats.
Kaken inneholder hvit sjokolade og blir deilig seig i konsistensen. Kaken toppes med revet marsipan, som gir ekstra god smak, i tillegg til eplebåter, kanel og hakkede hasselnøtter.
Servers lun sammen med pisket krem eller iskrem. 😋
Ingredienser:
♥ 150 g smør
♥ 100 g hvit sjokolade
♥ 3 egg
♥ 100 g sukker
♥ 100 g brunt sukker
♥ 2,5 dl hvetemel
Topping:
♥ 100 g ekte marsipan (se tips)
♥ 4 epler
♥ 1 ss kanel
♥ 50 g hasselnøtter
Fremgangsmåte:
Smelt smøret i en liten kjele. Ta kjelen av platen og tilsett hakket, hvit sjokolade. La sjokoladen smelte i det varme smøret og rør blandingen jevn.
Pisk egg, hvitt og brunt sukker raskt sammen med en ballongvisp (det er ikke meningen at du skal piske eggedosis).
Vend inn det hvite sjokoladesmøret.
Vend deretter inn hvetemelet.
Ha deigen i en rund form (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen.
Riv marsipanen på rivjern og fordel over deigen i formen.
Skrell eplene og skjær dem i skiver. Legg epleskivene på kaken i et jevnt mønster (eplebitene skal altså legges oppå den revne marsipanen).
Dryss over kanel og grovt hakkede hasselnøtter.
Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i ca. 40 - 45 minutter (se tips).
La kaken avkjøles en stund i formen før du tar den ut og flytter over på et kakefat.
Kjempegod eplekake som blir ekstra digg med hvit sjokolade og revet marsipan.
Server kaken gjerne sammen med en god vaniljeis.
Denne eplekaken passer fint å lage hele året!
Tips:
♥ Bruk såkalt ekte marsipan (lilla rull fra Odense) som har minst 50 % mandelinnhold. Marsipan med lavere mandelinnhold (slik som vanlig figurmarsipan) smelter ved steking. Ekte marsipan har også langt bedre smak.
♥ Det er riktig at det ikke skal være bakepulver i denne kaken. Dette er en typisk kladdkake, som skal bli litt tung og fuktig i konsistensen, og ikke like luftig som en vanlig Eplekake. Se en samlig av ulike varianter av kladdkaker HER.
♥ Pass på steketiden på denne kaken. Kaken skal bli så vidt gjennomstekt, og ikke steke så lenge at den blir tørr. Kaken kan gjerne fortsatt være litt seig og fuktig i midten.
♥ Dersom du synes at kaken er for myk til å kunne tas ut av formen, hjelper det å la den stå i kjøleskapet i et par timer (eventuelt over natten) før du tar den ut av formen. Da blir kaken fastere og lett å flytte over på et fat uten at den går i stykker.
♥ Eplekaken holder seg saftig og god i flere dager. Oppbevar den kjølig og godt innpakket i plast. Du kan varme opp kaken igjen i noen minutter i stekeovnen rett før servering. Kaken er også kjempefin å fryse.
♥ Kos deg med deilig eplekake! 😊
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
♥ 150 g smør
♥ 100 g hvit sjokolade
♥ 3 egg
♥ 100 g sukker
♥ 100 g brunt sukker
♥ 2,5 dl hvetemel
Topping:
♥ 100 g ekte marsipan (se tips)
♥ 4 epler
♥ 1 ss kanel
♥ 50 g hasselnøtter
Smelt smøret i en liten kjele. Ta kjelen av platen og tilsett hakket, hvit sjokolade. La sjokoladen smelte i det varme smøret og rør blandingen jevn.
Pisk egg, hvitt og brunt sukker raskt sammen med en ballongvisp (det er ikke meningen at du skal piske eggedosis). Vend inn det hvite sjokoladesmøret. Vend deretter inn hvetemelet.
Ha deigen i en rund form (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen.
Riv marsipanen på rivjern og fordel over deigen i formen. Skrell eplene og skjær dem i skiver. Legg epleskivene på kaken i et jevnt mønster (eplebitene skal altså legges oppå den revne marsipanen). Dryss over kanel og grovt hakkede hasselnøtter.
Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i ca. 40 - 45 minutter (se tips).
La kaken avkjøles en stund i formen før du tar den ut og flytter over på et kakefat.
Server kaken gjerne sammen med en god vaniljeis.
♥ Bruk såkalt ekte marsipan (lilla rull fra Odense) som har minst 50 % mandelinnhold. Marsipan med lavere mandelinnhold (slik som vanlig figurmarsipan) smelter ved steking. Ekte marsipan har også langt bedre smak.
♥ Det er riktig at det ikke skal være bakepulver i denne kaken. Dette er en typisk kladdkake, som skal bli litt tung og fuktig i konsistensen, og ikke like luftig som en vanlig Eplekake. Se en samlig av ulike varianter av kladdkaker HER.
♥ Pass på steketiden på denne kaken. Kaken skal bli så vidt gjennomstekt, og ikke steke så lenge at den blir tørr. Kaken kan gjerne fortsatt være litt seig og fuktig i midten.
♥ Dersom du synes at kaken er for myk til å kunne tas ut av formen, hjelper det å la den stå i kjøleskapet i et par timer (eventuelt over natten) før du tar den ut av formen. Da blir kaken fastere og lett å flytte over på et fat uten at den går i stykker.
♥ Eplekaken holder seg saftig og god i flere dager. Oppbevar den kjølig og godt innpakket i plast. Du kan varme opp kaken igjen i noen minutter i stekeovnen rett før servering. Kaken er også kjempefin å fryse.
Skriv ny kommentar