Brukere online: 1784
Brukere i dag: 19738
Brukere siste 7 dager: 195102
I anledning den svenske nasjonaldagen 6. juni kommer det her en klassisk, svensk sommerrett: Sill och potatis! 😃
Noen regner faktisk dette som svenskenes nasjonalrett!
"Sill och potatis" er en lekker sildetallerken som er veldig enkel å tilberede. Du bare danderer spekesild, nypoteter, bløtkokte egg, rødbeter, rømme, rødløk og dill utover på en tallerken.
Tilbehør kan gjerne være knekkebrød og smaksrik Västerbottensost.
Sill och potatis er spesielt populært å servere til svensk midtsommerfeiring! 😊
Oppskriften gir 2 små porsjoner, som også kan passe fint som forrett.
Ingredienser:
♥ 300 g spekesildfileter (se tips)
♥ 2 egg
♥ 6 nypoteter
♥ 1 dl syltede rødbeter
♥ 2 dl rømme
♥ 0,5 rødløk
♥ 2 ss frisk gressløk, hakket
♥ 2 ss frisk dill
Tilbehør (kan sløyfes):
♥ mørkt knekkebrød
♥ Västerbottensost
Fremgangsmåte:
Skjær sildefiletene i passe store biter.
Kok eggene (ca. 6 - 8 minutter). Legg i kaldt vann, fjern skallet og del på midten.
Kok potetene.
Dander sild, halve egg og nypoteter på tallerkener. Legg også på rødbiter i mindre biter og en stor klatt rømme.
Dryss over fint hakket rødløk, gressløk og dill.
Sill och potatis gir smak av sommer! 😊
Svensk knekkebrød og Västerbottensost er populært tilbehør, men kan sløyfes så klart.
Tips:
♥ Spekesildfilet fås kjøpt i velassorterte matbutikker. Det pleier å være passe med 1 pk sildefilet (150 gram) per porsjon.
♥ Svensk knekkebrød og Västerbottensost fås kjøpt i velassorterte, norske matbutikker. Jeg har kjøpt dette hos Meny.
♥ Sill och potatis er en typisk kaldrett, men det er likevel veldig godt dersom potetene er varme og nykokte.
♥
Smaklig måltid!
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
♥ 300 g spekesildfileter (se tips)
♥ 2 egg
♥ 6 nypoteter
♥ 1 dl syltede rødbeter
♥ 2 dl rømme
♥ 0,5 rødløk
♥ 2 ss frisk gressløk, hakket
♥ 2 ss frisk dill
Tilbehør (kan sløyfes):
♥ mørkt knekkebrød
♥ Västerbottensost
Skjær sildefiletene i passe store biter.
Kok eggene (ca. 6 - 8 minutter). Legg i kaldt vann, fjern skallet og del på midten.
Kok potetene.
Dander sild, halve egg og nypoteter på tallerkener. Legg også på rødbiter i mindre biter og en stor klatt rømme.
Dryss over fint hakket rødløk, gressløk og dill.
♥ Spekesildfilet fås kjøpt i velassorterte matbutikker. Det pleier å være passe med 1 pk sildefilet (150 gram) per porsjon.
♥ Sill och potatis er en typisk kaldrett, men det er likevel veldig godt dersom potetene er varme og nykokte.
Skriv ny kommentar