Enkle Bagels med gresk yoghurt

Klassiske Bagels lages med gjærdeig, og kjennetegnes av at de skal kokes raskt før de stekes i stekeovnen.

Her har du imidlertid en oppskrift som krever verken heving eller koking. Man trenger kun mel, bakepulver, litt salt og gresk yoghurt. Deigen knas raskt sammen, formes til rundinger og stekes. 

 

 

Resultatet blir overraskende myke og luftige Bagels! 😍  Vil du lage dem ekstra fine å se på, kan du pensle dem med egg og drysse på sesamfrø før steking. 

 

 

Enda en bra ting med denne oppskriften er at den gir nokså proteinrike Bagels! 

 

 

Dette har blitt en superpopulær måte å lage Bagels på, og det er lett å forstå! 😊

 

 

Oppskriften gir 6 stk.

 

Ingredienser: 

350 g hvetemel
2 ts bakepulver
1 ts salt
500 g gresk yoghurt

Pynt:
1 egg til pensling
sesamfrø (hvite og/eller sorte)

 

Fremgangsmåte: 

Bland hvetemel, bakepulver og salt i en bakebolle. Tilsett gresk yoghurt. 

 

 

Kna deigen raskt sammen. Elt den litt med hendene til den kjennes smidig. 

 

 

Del deigen i 6 like store emner.

 

 

Form Bagels ved å først rulle deigemnet til en ball. Lag et hull i midten av ballen med tomlene (ha litt mel på hendene dersom deigen kjennes klissete ut). Utvid hullet ved å dra forsiktig i deigen. Hullet må være nokså stort for at det ikke skal ese sammen og forsvinne under stekingen. 

 

 

Legg formede Bagels på en bakepapirdekket stekeplate. 

 

 

Pensle over med lett sammenpisket egg og dryss på sesamfrø (eller annen ønsket topping, se tips). 

 

 

 

 

Stek Bagels midt i ovnen ved 180°C i 25–30 minutter. 

 

 

Så fine Bagels!  😍

 

 

 

 

Nytes nystekte! 

 

 

Tips: 

Gresk yoghurt er tykk yoghurt naturell, som fås kjøpt i de fleste matbutikkene. 

 

 

I stedet for sesamfrø, kan du drysse på for eksempel valmuefrø. 

Det er spesielt populært å toppe Bagels med "Everything Bagel-strøssel" som lages ved å kombinere hvite og sorte sesamfrø, valmuefrø, hvitløkspulver, knust, sprøstekt løk (eller løkpulver) og flaksalt. 

Du kan pensle med smeltet smør dersom du vil unngå egg. 

Bagels smaker aller best samme dag. De du får til overs kan oppbevares kjølig og innpakket i plast. De er dessuten fine å fryse. 

Oppskrift på klassiske Bagels finner du HER. Se også Bagels med kanel og rosiner

 

 

Jeg ble overrasket over hvor myke og luftige disse Bagelsene ble inni! 😍

 

 

Bagels er gode til alt av pålegg. 

 

 

Ingen sak å servere nystekte Bagels til frokost!  😃

 

 

God fornøyelse! 

 

 

       

Enkle Bagels med gresk yoghurt
Ingredienser

350 g hvetemel
2 ts bakepulver
1 ts salt
500 g gresk yoghurt

Pynt:
1 egg til pensling
sesamfrø (hvite og/eller sorte)

Fremgangsmåte

Bland hvetemel, bakepulver og salt i en bakebolle. Tilsett gresk yoghurt. 

Kna deigen raskt sammen. Elt den litt med hendene til den kjennes smidig. 

Del deigen i 6 like store emner.

Form Bagels ved å først rulle deigemnet til en ball. Lag et hull i midten av ballen med tomlene (ha litt mel på hendene dersom deigen kjennes klissete ut). Utvid hullet ved å dra forsiktig i deigen. Hullet må være nokså stort for at det ikke skal ese sammen og forsvinne under stekingen. 

Legg formede Bagels på en bakepapirdekket stekeplate. 

Pensle over med lett sammenpisket egg og dryss på sesamfrø (eller annen ønsket topping, se tips). 

Stek Bagels midt i ovnen ved 180°C i 25–30 minutter. 

Nytes nystekte! 

Tips

Gresk yoghurt er tykk yoghurt naturell, som fås kjøpt i de fleste matbutikkene. 

I stedet for sesamfrø, kan du drysse på for eksempel valmuefrø. 

Det er spesielt populært å toppe Bagels med "Everything Bagel-strøssel" som lages ved å kombinere hvite og sorte sesamfrø, valmuefrø, hvitløkspulver, knust, sprøstekt løk (eller løkpulver) og flaksalt. 

Du kan pensle med smeltet smør dersom du vil unngå egg. 

Bagels smaker aller best samme dag. De du får til overs kan oppbevares kjølig og innpakket i plast. De er dessuten fine å fryse. 

Oppskrift på klassiske Bagels finner du HER. Se også Bagels med kanel og rosiner

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.
  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift